Taka prawda z Pawłem Krzyżanowskim (Janicki,Krawczyk) były najlepsze odcinki wciągające ,fajne postacie były np Andrzej mąż Emilki czy kumple Pawła ze straży .
Zgadzam się z tobą! Ja uważam,że najlepsze były do 2009 roku. Później już niestety gorzej. Przede wszystkim serial zrobił się kryminalny, a to była przecież obyczajówka. Andrzej i kumple Pawła ze straży poszli dawno temu w zapomnienie.
Wiem. Aczkolwiek temat straży umarł. Kto tam jeszcze pamięta o Wiciu,Kamili i innych osobach, które pracowały w straży.
Najlepsze były odcinki z Pawłem jak walczył, potrafił każdego zawsze pobić . Pawęł był zawsze najlepszy, powinni to już skończyć w 2013 roku po odejściu Pawła . Teraz ten serial to kompletne dno, takie absurdy że już nie ma takich w żadnym serialu . Dorotę Makowską porwali kośmici, bo zawsze była w Wadlewie nagle znikneła nie wiadomo co się z nią stało . Największy absurd serialu całego to jest to, że prostytutka podała Arturowi narkotyki do napoju potem uciekła . Artur po tym wydarzeniu miał przeszczep nerki, po którym nie mógł wcale pić alkoholu . Jak kiedyś siedzieli u Kingi w mieszkaniu i Artur chciał się napić to Bartek mu przypomniał że nie może pić po przeszczepie nerki . A za nowych scenarzystów okazuję się że Artur chodzi codziennie do Barbariana i pije alkohol codziennie z kolegami litrami . Przecież to jest głupota zapominać o tak istotniej rzeczy, nowi scenarzyści powinni o tym wiedzieć co pisali starzy . To tak jakby Arturowi wymazali przeszczep nerki od Pawła i nic takiego wcale nie było . A tu nagle się okazuje że już alkohol nie może zabić Artura, że jest całkowicie zdrowy żadnego przeszczepu nerki nie było . Do tego ta prostytutka co podała Arturowi narkotyki, by zabić Prezesa Kulczycki Corporation siedziała z Marysią w więźieniu nie rozpoznała jej Marycha . Starsze odcinki były lepsze pod wieloma względami, od tych obecnych . Miały lepszy klimat, były sporo ciekawsze . Jak ktoś z nich był w kłopotach Paweł, Marycha, Artur, Kinga, Bartek, Emilka lub Patryk oraz ktoś z ich rodziny . To zawsze się wspierali, zawsze sobie pomagali . A teraz mało kogo obchodzi że Marycha jest w więźieniu, lub ktoś inny jest w szpitalu . Wszyscy najlepsi już odeszli z tego serialu, odeszła siostra Radka Patrycja Źielinska teraz Jowita . Gdzie w starych odcinkach wątki gangsterskie były ciekawe, to obecne wprost przeciwnie . Słabo zakończony wątek wypuszczenia Igora przez Sabinę, tak samo wątek Dragona, Roberta i Melki . Hiszpana, Melki, Radka, Aśka znikneła po zakończonym swoim wątku kryminalnym . Błażej też wyparował i nie wiadomo co się z nim stało . Toster super detektyw kiedyś a teraz tylko siedzi cały czas w Barbarianie . Artur znowu stał się śmiertelny, okazało się że nie może oddychać . Karol też obecnie zniknął, teraż jest tylko Grzegorz i Grażka .
Scenariusz robiony na zasadzie kopiuj-wklej i widocznie nie udaje im się poprawnie skopiować niektórych wątków to te wątki przepadają. Brak szacunku dla widzów. Serial robiony na odpierdziel. Sama czołówka jest mocno przestarzała.
Tak gdybam, że może planują zmianę czołówki na jubileuszowy 3 tysięczny odcinek.
Na jubileuszowy odcinek Śmiałek prześpi się z własną córką. To by było w klimacie PM idealne.
Mam propozycję: niech scenarzyści ustąpią tobie miejsca i ty wówczas zaczniesz tworzyć własne scenariusze dla PM. Będziesz mógł do woli puszczać wodze fantazji. Co ty na to? :)
Ja bym z tego serialu zrobił coś na prawdę fajnego. To mało skromne , ale tak jest. Zresztą większość z nas tutaj miała by lepsze pomysły niż Ci scenarzyści. Ja takie dziwne historie wypuszczam z siebie w pięć minut, ale mógłbym coś sensownego też sklecić.
Wierzę ci. Najlepsze jest to,że oni na FB i Instagramie czytają wypowiedzi ludzi,ale nie biorą ich zdania pod uwagę. Jak inaczej wyjaśnić to,że robią po swojemu? Po co proszą o opinie,skoro odcinki zostały już nagrane? Jaki jest tego sens?
Zerknij tutaj przykładowo --> https://www.facebook.com/Pierwsza.Milosc.tv/photos/a.218805551471284/22640938336 09102/?type=3&theater
Po co pytali o opinie, skoro zapadła decyzja? Odcinki zostały nagrane. Zdanie internautów nie miały żadnego znaczenia.
Ewa Bakuła:"Teraz nagle pytacie NAS o zdanie? .... "
Trudno mi odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Skoro są tak nierozsądni i głupi, że potem niczego nie uwzględniają to ja równie głupkowato odpowiem: dlatego bo.
Dziwię się ludziom,że im odpisali. Ja bym to olała na ich miejscu. Ich zdanie nie miało tutaj znaczenia. O tym,że ona umrze było już wiadomo w grudniu tuż przed świętami, a nagle po nowym roku zapytali na profilu Facebookowym co Kulczycki powinien zrobić. Robią po swojemu i tyle.
Możemy jedynie gdybać. Może dlatego występują też błędy w streszczeniach. Musielibyśmy zapytać ich samych,żeby uzyskać prawidłową odpowiedź.