Niech każdy przytoczy jakieś absurdalne wydarzenia jakie sobie przypomni, które miały miejsce w owym serialu.
Dla przykładu ja zapodam:
1. Amnezja Marysi
2. Próba czterokrotnego jak nie lepiej zgwałcenia Marysi
No właśnie na trudno mi wierzyć wikipedii. ostatnio wyczytałam że Bartek wypije butelkę denaturatu i umrze :D
Nie wiem czy zauważyliście ale temu policjantowi co zabrał Medyka do
piwnicy, tak się trzęsła łapa jak przystawił mu pistolet do głowy, że
myślałem, że zaraz go upuści.
Kolejnym absurdem jest to, że Piotr Kulczycki od tak wyszedł sobie ze
szpitala, a pielęgniarka po rozmowie z nim nawet nikogo o tym nie
powiadomiła. Zresztą "dziwnym trafem" na oddziale nie było nikogo
innego.
Ciekawe jest też to, że Kulczycki przy sekcji zwłok miał już na sobie
spodnie od garnituru, jakąś marynarkę czy płaszczyk ale pod nim dalej
była koszula od piżamy. :P
Następna rzecz. Z tego co widziałem, ten cały Błażej ostro dał w gaz na
imprezce studenckiej, a następnego dnia nawet kaca nie miał ani żadnych
konsekwencji ze strony swojego ojczulka Króla. Sorry ale jak gość
wcześniej się dopieprzał o takie pierdoły jak kolor pokoju syna, a nie
zauważa że ten wraca nawalony to chyba coś tu jest nie tak.
przegieli z tą nerką (podobno odnalezione ciało nie ma jednej nerki). jeśli sie okaże, że to nie Artur, to będzie to bardzo dziwny zbieg okoliczności :P
Ojciec Manuela strzelił sobie w usta ,gdy dowiedział się o jego próbie gwałtu na Marysi.
"Terminator Paweł" wygląda bez koszulki jak skoczek narciarski.Chociaż nie wiem czy by go z taką wagą puścili na skocznie po zmianie przepisów spowodowanej walką federacji z anorekcją wśród zawodników.
A wogóle czy ktoś pamięta co się stało z niegdysiejszym największym przyjacielem Pawła zwanym Harcerzem?
TEn Harcerz z tego co pamietam zwiazal sie z ta pania iwonka z urzedu i wyjechal do Hiszpani czy jakos tak :)
Akurat z tym że Terminator/Kapitan Polska xD Pawcio wygląda bez koszulki jak skoczek mnie nie dziwi , właśnie najwięksi napier.alacze to przeważnie żylaste chudziny z sylwetką... a te stadionowe koksy to tak naprawde zwaliste,mało mobilne tuczniki :P jak ja bym miał wybrać broń białą na pojedynek to wolałbym szabelkę niż dwu-metrowy,stu kilowy topór :P takie porównanie ciekawe mi sie nasunęło hehe , BTW Przepraszam że nie na temat ale musiałem to napisać xD
Tekst Teresy z wczorajszego odcinka:
'Marek, Marek! Wstawaj! Ja tu w ciąży a ty śpisz!'
Tereska \m/ trochę Monty Pythonem pojechała, a z Marka bad motherfucker, śpi podczas gdy Teresa jest w ciąży.
I wciąż zastanawiam się, ile płacą tej, co gra Agnieszkę za całowanie się i w ogóle obcowanie (te pamiętne sceny z domku letniskowego) z Bukszpanem. A jak się oburzyła, że oni są gimnazjalistami, Bukszpan ma w realu jakieś 17 lat a Błażej chyba ze 22. -_-
kiedyś ten serial to była fajna komedia z setką absurdów.
A teraz nuda i 5 metrów mułu...
może do czasu;D
Ahahahah! Tropiciele pierwszomiłościowych absurdów - I salute you! :D I dołączam do Waszego radosnego grona.
Sonia, bezwzględna morderczyni i oszustka, która próbowała udusić swojego męża kablem. I ten nóż do masła, heheheh. Sceny niemalże łóżkowe z jej udziałem też powalały, nikt z taką finezją nie zdzierał ubrań z facetów. :D
Ilona też rządziła. Nawet jak miała "gorsze dni", to makijaż i ubiór były nienaganne.
Dobre bylo jak jeszzce ten artur zyl i sie spotykal z frankiem i medykiem, raz im grozil i strugal twardziela a potem plakal znow udawal tardziela i znow plakal. Plakal ze go zabija a za moment w domu ogladal sobie telewizor jakgdyby nigdy nic. A najlepsza jego popisowa scena to jak szedl do parku, idzie, idzie nagle staje, wytrzeszcza oczy patrzy w lewo potem w prawo, mysli w napieciu a potem idzie dalej HAHAHAHAHAHA JAKI DEBIL
Jeden z większych absurdów to sakiewka bez dna którą ma para głównych bohaterów.Paweł ,który był w ciągu ,pił kilka butelek wódki dziennie ,nie pracował ,który ostatnie pieniądze wydał na kwiaty ,które musiały kosztować z pare tysięcy i nigdy nie martwił się brakiem kasy.Na dodatek bohaterowie codziennie przesiadywali w Fabryce Wrażeń która wyglądała na dosyć drogą knajpe.
HAHAHAAHAH
1. ja słyszałem że kobity mają coś z lewa KULĄ!! mózgową
2. ok mnie się nie spieszy.. właczylem licznik.
xD
Z ciekawości az sprawdzialem co pisza w telemagazynie i majac na uwadze zamysł scenarzystów bedzie to cos w ten deseń:
Emoelf przeżył, wraca jako tajemniczy mezczyzna, ale uwaga to nie ten sam kolo co grał emoelfa wczesniej (bo tamten podono chcial odejsc z tego serialu) no wiec wraca ale gra go inny aktor, ze niby opercaja plastyczna czy cos, zeby go nikt nie poznał , chce zaczac nowe zycie itd. I ot co wszytko wraca , ale jesli tak bedzie to lipa, emoelf jest tylko jeden! :D
Albo jeszcze lepsze , powie ze ostatnie wydarzenia strasznie go "zmieniły" :D i juz wiadaomo nie tylko zmiana duchowa ale i fizyczna, tych scenarzystów na to stać! :D
No i Artur wrócił!!! Widzieliśmy z jakim mozołem wlókł się do kibla i nawet nikt nie zgłosił na policję, że jakiś pijak się zatacza po ulicach Wrocławia. Ciekawe co teraz? Może w ustępie przefarbuje się na blond i nikt go nie rozpozna (na koniec była zajawka słynnego pocałunku Kingi z jakimś blondasem)? Czekam z niecierpliwością do jutra :-D
PS wreszcie coś się zaczęło dziać, bo ostatnio smęty były okrutne...
artura ma grać inny koleś? sory ale to nie wypali:)
ps. nienawidze tego jego kolorowego sweterka, zbiera mnie normalnie na wymioty jak go w nim widze ;P
"Może w ustępie przefarbuje się na blond i nikt go nie rozpozna"
Kurczę, akcje jak w Prison Breaku, uciekający T-bag farbujący włosy wodą utlenioną albo Sarah obcinająca włosy żyletkami, wszystko dzieje się w miejskim kiblu, PM dogania amerykańskie standardy!
Fajnie dzisiaj zagrali smutek po stracie przyjaciela, ja na jego miejscu byłabym wzruszona widząc trzy moje byłe (Marysię przecież też prawie przeleciał) siedzące w barze i śmiejące się z mojego zdjęcia w fartuszku.
z dzisiejszego odcinka na uwagę zasługuje też Emilka, nalewająca starszemu facetowi świeżo po zawale kilka minut przed pogrzebem syna kilka kieliszków wódki i pytająca jak gdyby nigdy nic 'to może pan spojrzy na menu?'.
W dzisiejszym odcinku: Arturo (nie było widać jego twarzy ale wiadomo że to on , poza tym w odbiciu widać było facjate Płoszajskiego :P) jak widać wyrwał się ze szponów śmierci co z resztą wszyscy przewidzieli , podczas sceny zagrał bardzo nastrojowy i dobry Ambient (Jestem melomanem :P) po czym nasz bohater wlazł do... kibla i na tym skończyła się ta krótka acz pełna napięcia scena xD a w "Następnym odcinku" Kinge całuje nieznany facet (było widać jego twarz) więc ja już sam nie wiem co wciąga scenarzysta bo albo Arturo z racji wielkiego stresu Transformował (jak już pisałem serial dzieje się poniekąd w rzeczywistości alternatywnej) albo był u plastyka i zmienili mu buźke aby jacyś nowi gangsterzy i przyjaciele go nie poznali (co jest BARDZO prawdopodobne xD ) stawiam na to że we wcześniej wspomnianym kiblu był ukryty zakład chirurgi plastycznej. kolejna dawka KOSMICZNEGO absurdu co my (widownia serialu) lubimy najbardziej xD
ahahaha w kiblu chirurg plastyczny to jest to ! :D
artur przejdzie extreme makeover niczym gwiazdy zza oceanu i nawet cudowna kinia go nie rozpozna :) może zacznie chodzić w stroju pokojówki, który kupil dla edytki ;>
Tekst Teresy: "Muszę wracać do domu po kolczyki,dobierałambardzo długo ,żeby pasowały do sukienki{w której idę na pogrzeb ale to tylko tak w nawiasie}.Szkoda,że ta kobieta ma ponad 40 lat ,bo zachowuje sie jak pusta nastolatka,ale może to chormony ?
PRZECZYTAJCIE SWOJE DURNE KOMENTARZE I ZASTANÓWCIE SIĘ, ŻE TAK NAPRAWDE NAJWIĘKSZE ABSURDY SAMI WYMYSLACIE:"sam nie wiem co wciąga scenarzysta bo albo Arturo z racji wielkiego stresu Transformował (jak już pisałem serial dzieje się poniekąd w rzeczywistości alternatywnej) albo był u plastyka i zmienili mu buźke aby jacyś nowi gangsterzy i przyjaciele go nie poznali (co jest BARDZO prawdopodobne xD ) stawiam na to że we wcześniej wspomnianym kiblu był ukryty zakład chirurgi plastycznej. kolejna dawka KOSMICZNEGO absurdu co my (widownia serialu) lubimy najbardziej xD " NIE WIECIE JAK ZOSTANIE ROZWIĄZANA TA SYTUACJA TYLKO SNUJECIE KRETYNSKIE DOMYSŁY SWIADCZĄCE O WASZYM CHORYM UMYSLE.
hipisiu, Ty się nigdy nie znudzisz, prawda? :) teraz, by zwrócić uwagę będziesz pisał dużymi literami? dobrze, jeśli to ci pomaga, pisz, nas nie wzruszysz.
ZASTANÓWCIE SIĘ, ŻE TAK NAPRAWDE NAJWIĘKSZE ABSURDY SAMI WYMYSLACIE. nie można się zastanowić, że(...) można się zastanowić, czy(...)
WASZYM CHORYM UMYSLE. nie możemy mieć wszyscy jednego chorego umysłu.
to tyle w części technicznej, następnym razem odrób lekcje z polskiego przed wejściem na forum.
zabronisz nam spekulować? proszę, zaspamuj nam forum, w dupie cię mamy i twoją kretyńską opinię w kretyński sposób przedstawioną.
a to, że sami największe absurdy wymyślamy, to dla nas komplement, uczymy się od najlepszych.
poczytaj trochę fantasy, nie wiem, może napisz do mnie na priv to ci coś polecę, rozbudzisz swoją znikomą wyobraźnię i przestaniesz pierdzieć na naszym forum. i więcej poczucia humoru na przyszłość biedny, samotny człowieczku.
wybaczcie kochani Tropiciele, ale lubię się bić z trollami. niedługo będę robić z nimi ustawki, jak Paweł (tylko bym wolała trafiać na bardziej elokwentnych ). żeby nie było, że offtopuję, do Listy Absurdów dopisuję:
romans Artura z Mandaryną
pocałunek Marysi z Arturem, który przywrócił jej momentalnie pamięć (czary mary)
jeśli były, przepraszam.
"ZASTANÓWCIE SIĘ, ŻE TAK NAPRAWDE NAJWIĘKSZE ABSURDY SAMI WYMYSLACIE. nie można się zastanowić, że(...) można się zastanowić, czy(...)"
ALE ZASTANOWIĆ SIE NAD TYM CO SIE WYMYŚLA CHYBA MOŻNA, BO TAK CZYTAJĄC ZE ZROZUMIENIEM WYNIKA Z TEGO CO NAPISAŁEM, WIĘC NIE WMAWIAJ MI, ŻE CHODZIŁO MI O CO INNEGO.
A PO DRUGIE, JEŚLI JUŻ WYTYKASZ BŁEDY, TO SPÓJRZ NAJPIERW NA SWOJE: NIE ZACZYNA SIĘ PO KROPCE OD MAŁEJ LITERY. ZARAZ NAPISZESZ, ŻE TO TAKI TWÓJ STYL. JAAAASNE, TYLKO, ŻE NA BAKIER Z ORTOGRAFIĄ. A TO JEST CHARAKTERYSTYCZNE DLA TROLLI. TAK SAMO JAK UŻYWANIE IDIOTYCZNYCH SPOLSZCZEŃ (zaspamuj, offtopować) w MOMENCIE GDY POWSZECHNE SĄ POLSKIE ODPOWIEDNIKI. ALE TRZEBA MIEĆ MÓZG BY JE ZNAĆ
Proszę, dla Twojej przyjemności będę stawiać wielkie litery, gdzie tylko można. Jara Cię to, PRAWDA? :)
1. Nie napisałeś "zastanowić się nad", więc chyba jednak miałam rację? Wiem, o co ci chodziło i nic nie próbuję Ci wmówić. Kolejna teoria spiskowa, czy zwykłe przewrażliwienie? Miałam na myśli źle skonstruowane zdanie, będę się wyrażać jasno, bo nie dociera.
2. TAKI STYL JEST ZGODNY Z ZASADAMI ORTOGRAFII? Jaaasne. :) Przykro mi, nie kocham caps locka tak jak TY.
3. Pokaż te powszechne polskie odpowiedniki do spamować albo offtopować. Nie wiem, czy wiesz, co znaczy słowo POWSZECHNE, ale gdyby tak było, chyba nie używalibyśmy tych zapożyczonych z angielskiego. I nie wyskakuj mi z "odbiegać od tematu" czy innymi, bo to jest forum internetowe i dobrze wiesz, że tak się przyjęło. Ty się językiem szlacheckim wysławiasz? Czy po prostu nie znasz angielskiego/slangu internetowego? Szukaj lepszych argumentów. Ok, jeśli jestem trollem, jak wyjaśnisz, że nie chodzę po nieinteresujących mnie forach i nie zaśmiecam tematów? Proszę, wykaż się znawco.
4. Nie mam mózgu przecież. Mam CHORY UMYSŁ.
5. Zapraszam na priv, jeśli chcesz podebatować, ale nie sraj w tym temacie. Post ciekawy, złamał mi serce, tyle moich błędów ( :( ), ale co to ma do serialu? Przecież go oglądasz (kto inny by tu wchodził i przejmował się tak strasznie naszymi chorymi spekulacjami?). Wypowiedz się jak człowiek.
Nie odpowiadam już na Twoje offtopy (zuo! zuo! troll, wyciągnąć pochodnie, hipis nas wybawi), więc wyżyj się w prywatnej wiadomości.
1. Tajemniczy facet od całowania Kingi od dawna był w niej zakochany i ją śledził. Zauważył całe zamieszanie wokół Artura, i żeby zdobyc serce Kini wciśnie wszystkim kit, że to on, po przeszczepie twarzy i penetracji czaszki.
Dziekuję za uwagę. Idiotyzm, ale wg mnie całkiem prawdopodobny ^^
Ej no, zaraz chirurg plastyczny. Z lektury Cosmo czy innego Glamura wiadomo, że fryzura ma ogromne znaczenie dla wyglądu i może odmienić człowieka nie do poznania. I tego się będę trzymać :-D
- 'Dwoch ojcow' dziecka Teresy (ktore bedzie sie nazywac Danusia ;D)
- Artur ktory po zmartwychwstaniu idzie sie wymyc do publicznego kibla. A co do zmartwychwstania, to takie Wielkanocne klimaty nam tu puszczaja xD
- Dobry byl tekst Marysi na temat Stefani 'Mam do niej mowic mamo?' (czy jakos tak)
A tak w ogole to co sie stalo Teresie, ze bedzie wczesniej rodzic? Bo tylko koncowke ostatniego odcinka widzialem.
chyba sie poslizgnela z tego co pamietam, jak biegla po kolczyki i odeszly jej wody
Ciekawi mnie to, ze jezeli ten dzisiejszy Artur jest zywy, to w jaki sposob przez kilka dni nie urosla mu broda i wasy. Gladko ogolony jest, a przeciez troche minelo. I tak w ogole, to teraz ja juz nic z tego serialu nie rozumiem...
AHAHAHAHAHA Dzisiejszy odcinek mnie powalił na podłogę, normalnie leżę i kwiczę! Policjanci co wmówili wszystkim, że znaleźli zwłoki Artura, bo testy DNA trwają miesiąc, a prokurator każe im pochować ciało. Teraz się wkurzyli, że denat się odnalazł, bo będą mieć bałagan w papierach. No normalnie powinni go łopatą przez łeb i do piachu! (ja rozumiem, że policja ma swoje za uszami, ale to chyba jest przesada) Poród Tereski: 3 lekarzy, a każdy jeden do d... Później doktor wyjmuje wcześniaka z inkubatora, żeby Tereska mogła się dzieckiem pobawić. No i Kinga obrażona wychodzi z pogrzebu, a potem namiętnie całuje się z obcym kolesiem w celu rozładowania napięcia... aaaaaaale masaaaaaaaaaaaaaaakra
Wbijanie się na własną stypę. Śmialiśmy się z wyobraźni scenarzystów ale dopiero teraz mają prawdziwą wenę twórczą.
Oby tak dalej! Jak tak maja zamiar krecic ten serial, to juz chyba zadnego odcinka nie odpuszcze! W gatunku powinni dopisac 'komedia'.
"A mnie nikt nie spyta jak się czuje?" Poryczałam się ze śmiechu. MUSZĘ to obejrzeć, po prostu muszę.
A poza tym to kim był ten Blondi?
Kolejny absurd. Kinia załamana po pogrzebie swojego najlepszego przyjaciela, swojego ostatniego faceta i ogólnie pierwszej miłości kłoci się z jego ojcem odchodzi. Podchodzi do niej jakiś facet, którego pierwszy raz w życiu widzi na oczy i zaczyna ją całować. A ta jakby to było całkiem normalne, zamiast walnąć go po twarzy, to to odwzajemnia.
A co to za koleś był, co to Kingę pocałował? :D Może brat Filipa, bo jakiś podobny do niego z twarzy :P
Pamiętacie jak Teresa reklamowała kiedyś pożyczki gotówkowe Providenta.
Teraz przyszła kolej na Marka z butami. Jaki żesz to on szczęśliwy wraca z zakupami do domu.
Święta Wielkanocne mamy już za sobą, zmartwychwstanie Arturo, co większość z nas przewidziała.
Kinga zamiast zajmować się swoim upośledzonym synkiem, szuka wrażeń po raz n-ty. Zapewne wypieprzą tego całego Tomeczka za granicę czy do internatu, a na jego miejsce wstawią noworodka Teresy, co zapewni im spokój na kolejne 5 lat, z mówieniem dziecka.
Medyk i ten jego piesek, to była zajebista polewka. Szkoda, że Medyk już prawdopodobnie nie będzie występował. Może wymyślą, że Marek zacznie się u niego zapożyczać by mieć na nowe buty i reklamę, kto wie?
1. Dziecko (córka?) Artura, które zostało porwane. Ja na
miejscu tego kretyna każde zarobione pieniądze
przeznaczałabym na odnalezienie uprowadzonego dziecka. O
którym on ogóle nie pamięta!!!! Jaki ojciec tak się
zachowuje? I ładuje kasę w hazard????
2. Znowu Artur, gdy grał w serialu, powiedział, że nie
chce zagrać sceny w której wraca do dziewczyny, która go
zdradziła, PO CZYM zdradza Edzie i prosi żeby mu
wybaczyła. Śmiech na sali.
Ja przez moment myślałam, że Arturo wyjedzie z amnezją, jak niegdyś Marysieńka. A tu po prostu sobie zmartwychwstał, no ale na stypę przynajmniej się załapał...
Jego Dziecko czyli Stasia nie zostało porwane tylko matka dziecka wyjechała z nowym facetem za granicę.