PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010262}

Pingwin

The Penguin
2024 -
8,0 43 tys. ocen
8,0 10 1 43294
7,6 35 krytyków
Pingwin
powrót do forum serialu Pingwin

Jak to zrobią to będzie przesyt i tak jest już mnóstwo seriali o bohaterach z różnych filmów np. Władcy pierścieni, Gwiezdnych wojen i przyjdzie kolej na kolejne.

ocenił(a) serial na 8
Koneser_Kielce

Przecież to są trzy różne uniwersa, trzy różne targety.

ocenił(a) serial na 8
Koneser_Kielce

Dokładnie jak napisał @Polindak trzy różne universa - dla każdego coś dobrego. Ja seriali z WP & GW nie trawię i nie oglądam, a " The Penguin " obejrzę na pewno.

Koneser_Kielce

No niby tak, ale jednak fajnie by było, gdyby te najbardziej pomijane postaci z uniwersum Batmana też zostały docenione, np. Trujący Bluszcz, Dwie Twarze, Zagadka, Kobieta Kot? Był chyba jeszcze Strach na wróble? Co o nich wiemy? Tyle co z filmów Burtona i spółki z lat '90... Sorry- no sorry, ale mam przesyt Jokerem. Wiem, że w historii Bruce'a Wayne'a jest kluczową postacią, ale warto oddać sprawiedliwość innym ;)

mandy_bedevere

Racja jest przesyt Jokera

ocenił(a) serial na 10
Koneser_Kielce

Poza ku wa je.anym Batmanem.

ocenił(a) serial na 9
Koneser_Kielce

Jeśli te seriale będą na takim poziomie jak Pingwin to nie przeszkadza mi to

ocenił(a) serial na 10
Koneser_Kielce

"Pingwin" ma być pomostem między pierwszym a drugim filmem. I w sumie cieszę się, że tak to wygląda - bo o ile wolę chodzić do kina na pełnoprawne filmy niż oglądać seriale w domu, to druga część jest jeszcze tak odległa, że serial nieco osłodzi oczekiwanie. Poza tym Pingwin w wykonaniu Farrella to cudo. I nie sądzę, by reszta postaci dostała swoje własne seriale - a przynajmniej bym nie chciał. Prawdopodobnie to mikro uniwersum zamknie się na trzech filmach i może 1-2 dodatkowych produkcjach