PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010262}

Pingwin

The Penguin
2024 -
8,1 41 tys. ocen
8,1 10 1 41243
7,4 26 krytyków
Pingwin
powrót do forum serialu Pingwin

Szczerze mówiąc, osobiście tak jak jestem fanem DC, bardzo mi się podobał Batman z 2022 (na którym w kinie byłem 2 razy swoją drogą) , tak sceptycznie podchodziłem do tej produkcji. Myślałem, że będzie to tani sposób na spieniężenie marki i nie śledziłem zbyt uważnie projketu.... Ale ufff jak bardzo się zaskoczyłem oglądając pierwsze odcinki. Styl graficzny nawiązujący do Batmana, ścieżka dźwiękowa stojąca na naprawdę dobrym poziomie i cały zamysł połączenia postaci ze świata Gotham, umieszczenia jej w realistycznej adaptacji, a następnie pociągniecie jej na wzór Soprano... Naprawdę wybuchowe połączenie , które ogląda się z przyjemnością i z niecierpliwością człowiek czeka na więcej. Nie przemawia tylko do mnie postać chłopaka, który pomaga, bez większych spoilerów każdy będzie wiedział o co chodzi, ale mam nadzieję, że ta postać się rozwinie, a może nawet zobaczymy przemianę, rodem ala Breaking Bad. Byłoby to wisienką na torcie. A i te świetne "outro" odcinków. Outro odcinka trzeciego przypomina mi trochę klimat The Wire.

DAJCIE WIĘCEJ!