PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010262}

Pingwin

The Penguin
2024 -
8,1 42 tys. ocen
8,1 10 1 41526
7,4 26 krytyków
Pingwin
powrót do forum serialu Pingwin

Czy ktoś może mi wyjaśnić, skąd ten cały zachwyt? Czy tylko ja nie rozumiem fenomenu tego serialu? Bo wygląda, jakby fabułę pisał ktoś po solidnej dawce tych grzybów z tego serialu. Skusiłem się na niego ze względu na wysokie oceny, a to kompletna lipa. Serial nie wywołuje żadnych emocji, ani nie sprawia, że chce się kibicować któremukolwiek z bohaterów. Same czarne charaktery, z których żaden nie budzi choćby cienia sympatii. A po co zatrudniać Farrella, skoro i tak robią z niego kogoś nie do poznania? I te sceny z matką – co one w ogóle wnoszą? Retrospekcje? Serial rozciągnięty jak guma w starych majtkach, a połowa scen jest tak nudna, że aż odechciewa się oglądać. Od 8 ★ to ja oczekuję serialu, który mnie tak wciąga, że zarywam noc, aby obejrzeć go longiem, a przy tym to widzę Bolca, który po 6 odcinku mówi mi "spokojnie zaraz się rozkręci.

Janosik71

Dla mnie ten serial jest potwornie nudny, słaby i przede wszystkim wtórny. Przy czwartym odcinku zorientowałem się, że scroluję jutuba na telefonie, a serial na monitorze obok praktycznie przestałem oglądać :) Jednocześnie ciekawi mnie , skąd ten rozjazd w opiniach.

ocenił(a) serial na 4
Janosik71

Nie tylko ty nie rozumiesz fenomenu tego serialu. Nuda. Bohaterowie nieciekawi. Historie banalne. Dobrze, że to tylko osiem odcinków. Też zgadzam się z tym co piszesz o Farrelu. To był mój pierwszy komentarz przy oglądaniu.

ocenił(a) serial na 4
Janosik71

Przez cały serial twórcy nawet nie byli w stanie dobrze nakreślić pozycji pingwina w przestepczym świecie. Opierała się na jego nowym kumplu, a po mialkiej gadce przy piwerku zjednał sobie kilku śmiesznych bosow bez żadnej historii i charakteru w serialu. Ledwo przekonani polecieli go ratować, gdy jego nastoletni ziomek wpadł