Pingwin (2024)
Pingwin: Sezon 1 Pingwin sezon 1, odcinek 1
odcinek Pingwin (2024)

Pingwin | Po godzinach

After Hours 1h 7m
8,1 2,8 tys. ocen
8,1 10 1 2775
Pingwin
powrót do forum s1e1

Nareszcie dostaliśmy coś z charakterem. Colin Farrell ma niebywałą charyzmę na ekranie jako Pingwin. Zdecydowanie wybija się na tle pozostałych postaci, mimo iż te również są jakieś, nie są mdłe.

Fabuła jak to w pierwszym odcinku, dopiero zaczyna się rozwijać. Choć można raczej być optymistycznym co do tej części.

A klimat? Moim zdaniem również pierwszorzędny.

BlakJoint

czasem 1 odcinek nie przekonuje. tu jednak ta część już zachęca do kolejnego. ale z werdyktem poczekam do ostatniego (czyli jeszcze sporo czekania :)

ocenił(a) serial na 8
BlakJoint

Collin jest świetny w rolach, w których nie jest do siebie podobny.
Polecam
https://www.filmweb.pl/serial/Na+wodach+p%C3%B3%C5%82nocy-2021-803061

makaes

to prawda, gdy oglądałam na wodach północy nie poznałam go w pierwszej chwili

ocenił(a) serial na 8
makaes

No święte słowa! No nie lubię gościa a w tym serialu go uwielbiam! I te oczy!

ocenił(a) serial na 9
BlakJoint

Masakra, klimat tego serialu (tak jak i filmu) jest kompletnie nie do podrobienia. Farrell jest kotem totalnym. Dawno nie widziałem tak dobrej adaptacji komiksu.

ocenił(a) serial na 10
BlakJoint

Mnie cieszy, że wreszcie mamy Gotham w klimacie kryminału noir (no, w filmie było to bardziej czuć, ale serial ma szansę być przyzwoity)

ocenił(a) serial na 5
narysujmicos

Noir tutaj tyle co kot napłakał

ocenił(a) serial na 10
once_fw

Nie mam kota, mam psa. Pozdrawiam

once_fw

A o

once_fw

A i to za dużo powiedziane ;-) niektórzy chyba nie mają pojęcia o co chodzi w kinie noir

BlakJoint

zapowiada się niezle,jak utrzyma taki poziom to będzie nowy hit hbo

ocenił(a) serial na 6
josel

Na razie trudno wyrokować,między 6/7,były zwroty akcji ale ten ostatni że siostrunia lyknela kita troche naciągany.Pingwin może mieć pomocników.

BlakJoint

w pełni się zgadzam, jednak czekam na kolejne odcinki i po ostatnim przyjdzie czas na ocenę

ocenił(a) serial na 10
BlakJoint

Powiem tak- niechętnie zawsze podchodziłem do produkcji z tego uniwersum. Wyjątkiem były produkcje Nolana. Od wielu lat sceptycznie podchodziłem do każdego nowego filmu mającego cokolwiek z DC, zrażony bajkowym powielaniem filmów Marvela. A już w ogóle nie mogłem zrozumieć zachwytów nad nową wersją Batmana z Pattinsonem. Jednak kreacja Farella była w niej wyśmienita i zachęcony tym postanowiłem obejrzeć ten serial z uwagi na drzemiący w tej postaci potencjał. Nie pomyliłem się ani trochę. Ten serial jest pod każdym względem świetny jak do tej pory, aktorstwo i charakteryzacja głównego bohatera są rewelacyjne. Jeśli poziom będzie utrzymany do końca to myślę że Colin Farell dołączy do Heatha Ledgera wśród najbardziej ikonicznych kreacji antagonistów ze świata Batmana. Jak się chce to widać że można zrobić dobre produkcje i wykreować rewelacyjne postaci z osób które teorytycznie są tylko tłem dla innych. I to jest piękne że takich "zapychaczy" ktoś potrafi wywindować na tak wysoki poziom że przyćmiewają teoretycznie najważniejszych bohaterów produkcji. W filmie rola Pingwina mimo, że krótka to wybiła się na tyle że dostaliśmy oddzielną serię która jak widać jest świetna. I to jest przepis na dobre produkcje. Nie odgrzewanie po raz enty postaci pierwszoplanowych, kolejnych reebootów, robienia jakiegoś chorego bajkowego multiwersum tylko coś bardziej przyziemnego, rzeczywistego. Dlaczego trylogia n

ocenił(a) serial na 7
BlakJoint

szkoda, ze CGI strasznie tanie. przejazd Maserati przez miasto, to bol oczu.

BlakJoint

Nie wiem co takiego wam się podoba w tym Serialu dla mnie strat czasu i komicznie zrobiony, dialogi sztuczne bez głębi a ten młody czarny to jakieś nieporozumienie widać po prostu że Reeves nie ma tego czegoś co miał Nolan nie potrafi ukazać emocji aktorzy grają słabiutko czuć taką pustkę oglądając to  ten film jest po prostu słaby brakuję w nim artyzmu i czegoś więcej jest oo prostu denny i tyle tak samo jak i film Batman Nolan postawił zbyt wysoki poprzeczkę dlatego ciężko komuś dojść do tego poziomu

BlakJoint

Czy to jest kontynuacja jakiegoś serialu ? bo nie chce od końca zaczynać

ocenił(a) serial na 9
MMAciej28

Nie serialu a Batmana z 2022

BlakJoint

ok dzięki. Batman obejrzany już

ocenił(a) serial na 6
MMAciej28

Kontynuację to masz jak wstajesz codziennie rano i zaczynasz kolejny dzień.

ocenił(a) serial na 5
BlakJoint

Szkoda ze to juz wszystko bylo. Nuda straszna. Pewnie za duzo tych seriali jest. Kiedys jak nie bylo tego tyle to sie ogladalo z zaciekawieniem a teraz to leci jako tło.

BlakJoint

Cristin Milioti jest lepsza. Głębsza od Farrela.