Pingwin (2024)
Pingwin: Sezon 1 Pingwin sezon 1, odcinek 2
odcinek Pingwin (2024)

Pingwin | Wtyka

Inside Man 56m
7,7 2,2 tys. ocen
7,7 10 1 2189
Pingwin
powrót do forum s1e2

Kto pisał scenariusz tego odcinka, gimnazjalista? No bo wiecie... nigdy bym się nie spodziewał, że dorosłemu facetowi (tym bardziej ganfsterowi) NIE WOLNO będzie nosić scyzoryka w kieszeni. Przecierałem oczy ze zdumienia gdy odbywała się ta scenka.

BUNCH

Jestem jednak na nie jeśli chodzi o ten serial. Postać Pingwina to zrzyna z Tonego Soprano. Sposób gestykulacji, akcent, wszystko.
No i kisne z tego, że nie woleli znaleźć aktora który po prostu spełnia pewne cechy wyglądu bohatera w jakiego ma się wcielić, oni wolą przez dwie godziny nakładać tonę tapety na Colina Farela, o lol....

BUNCH

Słabszy odcinek od pierwszego.

dunker

słabszy to prawda

BUNCH

Pewnie dlatego jedynie postać T. Pingwina trzyma poziom i zachęca do dalszego oglądania, bo cała reszta jest skrajnie nijaka i jeszcze ten tragiczny asystent, który chyba filmy pomylił.

BUNCH

mi to tez przypomina takiego tulsa kinga tylko w komiksowym swiecie :D

ocenił(a) serial na 9
BUNCH

Może scyzoryk wolno nosić ale nie taki na którym mogą być plamy krwi...

wsad19

Wycierał scyzoryk po użyciu, nie widizałeś?

ocenił(a) serial na 9
BUNCH

Tja i na 100% idealnie się wytarł. On go wycierał na tyle, aby mu się kieszeń nie zabarwiła.

BUNCH

Mnie bardziej rozśmieszyło, że Pingwin wsadza gościowi nóż prosto w serce, gmera tym nożem przez pół minuty a na koniec nie ma nawet jednej plamki krwi na mankiecie albo białej(!) koszuli. Absurd.

ocenił(a) serial na 9
Scorpinho

A to faktycznie było absurdalne.

ocenił(a) serial na 6
Scorpinho

100% zgody - ta scena naprawdę została słabo napisana. Ani syfu na rękach, ani na nożu - nic. Przetarł szmatką i gotowe. Głupota. A szkoda, bo ogląda się to w miarę dobrze. Nie jest idealnie, ale lepiej niż przeciętnie.