Pingwin (2024)
Pingwin: Sezon 1 Pingwin sezon 1, odcinek 5
odcinek Pingwin (2024)

Pingwin | Powrót do domu

Homecoming 55m
7,8 1,7 tys. ocen
7,8 10 1 1707
Pingwin
powrót do forum s1e5

Ta scena z przejęciem żołnierzy przez Sofię zupełnie mi się nie klei. Banda zakapiorów, latami tresowanych jak psy do bezwzględnego posłuszeństwa i szacunku. I Sofia na ich oczach odstrzeliwuje ostatni łącznik z ich starym światem, żeby potem wysypać gotówkę na stół. To powinno im popsuć do tego stopnia ich dariowy "porządeczek", że rozpętałaby się strzelanina i ostatni żywy wyniósłby całość z posiadłości. Właściciele nie żyją, gotówka na stole, w tle wisząca nad nimi wojna, o której tyle wiedzą co wilk o gwiazdach. Tam powinien znaleźć się choć jeden który wyjąłby broń, chcąc nachapać się i zniknąć. Dalej poszłoby jak kostki domina, czyli totalna rzeź, której pierwszą ofiarą byłaby Sofia.

Jeśli ktoś widzi inaczej tą scenę, zapraszam do dyskusji.

ocenił(a) serial na 6
Danaan

Dla mnie bardziej absurdalną sceną była ucieczka Maroniego z więzienia. Mamy uwierzyć ze gość z kosą w brzuchu otworzył sobie drzwi i wyszedł z więzienia? Pewnie wszyscy strażnicy wtedy spali...
A no i jest jeszcze postać poczciwego doktorka, który postanawia dołączyć do Sofii i od teraz będzie mafiozą. Bardzo przekonywujące.
Wątki w tym serialu są tak grubymi nićmi szyte, że ciężko uwierzyć w jakąś autentyczność tego świata. Jak dla mnie serial to duże rozczarowanie.

ocenił(a) serial na 6
intermed1

Tak zgadzam się,grubymi nićmi szyte to trochę,ale scena akurat przejęcia władzy przez Sofie to mi się jako tako klei.Ona im pokazała że byli cały czas okradani przez górę a tego co odstrzeliła to wykonała wyrok zemsty w ich imieniu by pokazać,że z nią będą mieli współpracę na jasnych regułach.Ovzywisxie kasę mogli zgarnąć jednorazowo i ja odstrzelić i co dalej?Mało że dostali bonus pieniężnych to jeszcze w przyszłości będą kolejne jak tu nie kochać takiego nowego szefa...

intermed1

To co opisałeś było już tak głupie, że nawet nie chciało mi się o tym pisać :D

ocenił(a) serial na 9
intermed1

Imo Maroni to jest case Pabla Escobara, czyli wszyscy strażnicy w jego kieszeni. Może wyjść kiedy chce, ale do tej pory grozili mu Falcone'i i w więzieniu był najbezpieczniejszy w swoim mniemaniu. Aż do momentu, gdy dostał kosę od "przekupionego" strażnika. To był sygnał do ewakuacji, bo już nikomu nie może tam zaufać.