Pingwin
powrót do forum 1 sezonu

Brakuje mi głębszej wzmianki o relacji Pingwina z jego ojcem. W jednej ze scen ( nie pamiętam, ktory to był odcinek) ojciec Pingwina był wspomniany przez jego matkę w rozmowie z młodym Pingwinem, jako ( wnioskuję) kombinator, krętacz.
Żeby produkcja głębiej zapuściła się w ten temat, my jako widzowie mielibyśmy bardziej przejrzysty obraz psychiki Pingwina, jego traum, oraz tego co spowodowało to kim był od najmłodszych lat.
GDYBAM, że mogła to być bardzo trudna relacja. Bracia mogli być faworyzowani przez obydwojga rodziców, jednak jako jedyna - matka- mogła dawać mu ,, coś wiecej” niż ojciec. Dlatego ta cząstka miłości, mogła sprawic to, że chciał mieć matkę na własność. Dlatego, mimo jej prosb, kiedy stala się ,, wegetatywna", nie ulżył jej cierpieniu. Nie chciał tego utracić.
Słowa Victora o rodzinie, mogły obudzić tę traumę, traumę braku miłości ze strony tej samej płci, czyli ojca. Ponieważ chłopak dał mu do zrozumienia, że zaczął go tak teraz traktować. A Pingwin tej miłości nigdy mógł od ojca nie mieć, stąd mogło wystąpić pragnienie zabicia chłopaka. Zemsta za krzywdy jakie ojciec mógł mu wyrządzić. Na końcu przecież powiedział, że nie będzie mu potrzebny, tak jak ojciec nigdy nie był obecny.
Jego portret psychologiczny mógłby być bardziej rozłożony. Może reżyser zostawił to dla widza, nie wiem. Nie mniej jednak, serial wybija się na tyle innych produkcji. A sam Pingwin jest na tyle prostą i zarazem złożoną postacią, że jestem po wrażeniem !