Jakie były wasze początki na forum PzM? (w sensie, w jakim temacie się po raz pierwszy
wypowiedzieliście? będzie tak fajnie, powrócić do dawnych czasów...)
Ja zacząlem od tego tematu: http://www.filmweb.pl/serial/Pingwiny+z+Madagaskaru-2008-
468032/discussion/Wra%C5%BCenia+po+odcinku+%22Pingwin%2C+kt%C3%B3ry+mnie+koch
a%C5%82%22+%28SPOILERY+DOZWOLONE%21%29,2130705 a mianowicie "Wrażenia po
odcinku Pingwin Który Mnie Kochał SPOILERY DOZWOLONE".
A wy?
Nic do Ciebie nie powiedziałam.
Tak. Rude mogą. Ale osoby z brzydką mordą są z zasady brzydkie.
jeśli chodzi o mnie to zaczęłam w necie szukać opowiadań o pzm i tak trafiłam na temat ''opowiadania'' ( nie będę go teraz szukać )
Ogólnie jeśli mam porównać to widzę różnicę. Te nowsze się często powtarzają, tylko są gorzej napisane, tak naprawdę w tym roku tylko ywogerezs wyszło ponad ''ok'' w mojej ocenie.
Dziękuję za taką ocenę mojej twórczości :D
Co do opowiadań- masz rację. Kilka wybiło się poza schemat, jednak sporo historii po prostu się powtarza. Takie powtórki są do zniesienia, to jest odbiór autora i tak naprawdę wiele wątków jest innych.
Jednak najbardziej rażą mnie plagiaty, w szczególności tych "starszych" opowiadań. Nie mam pojęcia, czy jest to zamierzone kopiowanie, czy nie, jednak jest to zaje*iście wielki zbieg okoliczności, aby każda czynność była praktycznie taka sama, a jedyna różnica między opowiadaniami dotyczyła składu osobowego bohaterów opowiadania i stylu pisania, który- tak jak powiedziałaś- niekoniecznie jest lepszy.
Miałam etap na TPWLM.. Czytałam domysły użytkowników z całego polskiego internetu.. Tu było najwięcej.. Pewnego dnia postanowiłam że sama się wypowiem.. I oto jestem! :D