Jak dla mnie dziwne jest to wiezienie,niby miejsce spokoju ale powinno sie inaczej nazywac a nie wizenie niby ludzkie ale ostrzej stzrezone. Ale sakiewka poszla. Druga rzecz - ze silver to miala w planach przed najazdem hiszpanow- az tak dobry to on nie byl - moze to scenrzysci wymyscili na poczekaniu badz w ostatecznosci cos zmienili.Dobrze ze Flint przezyl i musial. Ale wychodzac z lodzi na wyspe mial szable a przy skale nie mial. Nie bylo pokazane ze mu ja zabrali a raczej na to by nie pozwoli a prawie zawsze mial przy sobie pistolet - co blad rezyserow. Druga rzecz jak silver mierzyl do niego ,flint mogl wstac poszarpac go ,przewrocic go i sie zgodzic an to w sumie jak to potem pokazali i tak sie na to zgodizl czy nie mial wyjscia. Siolver nie mogl go zabic. Flint mogl go zabic wczensiej a czym badrziej w 9 odcinku jak pozabijal 5 i potem szostego jak celowal w silvera a im dluzsza by byla walka na miecze to i tak by flint wygral bo byl najlepszy i zdrowy. Pokonal go jedynie czarnobrody ale od tygodni byl oslabiony ,bez jedzenia ,picia i na dryfujacej wodce - FAt mial czarnobrody o milimentry ale tez flint ze vane go uratowla bo stanal miedzy nimi.I tak sa to wyadzenia 20 lat przed ksiazka. 3 lata czy kilka niby flint umeira przez sytuaja z mapa, Hawkinsem itp na choropbe rumowa. Choc potem jest rozmowa ze niby go morgan zoabczyl i billy bones jak w kajucie lezal z pensowymi monetami na powiekach,starsznie cierpi,spiewa -pietnastu chlopa- wpada w szal ,zmienia mu sie nastroj itd itp - A moze ejdnak jakby nakrecili wyspe skarbow moze flint by zyl z koahcankiem nadal ,silver z madi i by sie spotkali znowu po latach - Jak bajka i sa nie dopowiedzenia w serialu i ksiazce...Kto to wie.
Nie mogłeś tego tematu jakoś zatytułować?I bardziej jakoś składniej to napisać?
Napisz proszę że nie jesteś Polkiem, bo tego się czytać nie da człowieku, google translator lepiej teksty tłumaczy niż ty piszesz.
A to już wszytko jasne, nie jesteś Polakiem tylko polaczkiem cebulakiem, zero kultury, proponuję książki zacząć czytać, pomoże to trochę z Twoim analfebytyzmem.
Ja w przeciwieństwie do Ciebie zrobiłem zwykłą literówkę, ty natomiast nie potrafisz napisać poprawnie zdania w swoim języku Ojczystym.
Widzisz różnicę polaczku?
Ja p... gosciu,czepiasz sie p..l. Napisalem wczesniej ze wczesniejsza wersje skasowalem i nie mialem czasu poprawiac ,nawet nie zauwazylem bledow. Zajmij sie soba a nie trac czasu na wytykanie bledow - nie masz swojego zycia czy co. A po drugie to Cie nie obrazam ,napsialem bo to ty zaczales miec do mnie ajkies ale a ja tylko napsialem z... ryj. Nie pisz bo nie mam juz czasu na p...
Ps a jakbys czytal ksiazke czy uwaznie serial ,wiedzial bys o co chodiz a nie wytykal czyjes bledy,byc moze mialem za duzo mysli na raz i czasami sie cos zapomina napisac gdy ktos chche szybko napsiac - wiec daj na luz,nara