PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654281}

Piraci

Black Sails
2014 - 2017
7,9 27 tys. ocen
7,9 10 1 27453
6,8 5 krytyków
Piraci
powrót do forum serialu Piraci

wyrosły jaja w tym sezonie, scena w knajpie z okularnikiem super. Mi się podoba niespieszne rozkręcanie akcji, człowiek cały czas w napięciu. Przez lata czekałem na coś poważnego o piratach, Black Sails będzie wzorem do naśladowania, chociaż wątpię żeby jeszcze ktoś rzucił się na tą tematykę po tym serialu.

ocenił(a) serial na 9
mitrus80

To by było nawet niezłe gdyby udało się podpuścić żołnierzy na tą wyspę z pułapkami, będzie mam nadzieję dobra jatka.

mitrus80

Ciekawie się dzieje z postacią Vane'a

ocenił(a) serial na 9
adams_13

Za niedługo Vane zacznie śpiewać reggae i głosić pogadanki o wyzwoleniu z niewolnictwa. Jak go to uszczęśliwi to ok, ale mnie jako widza nie uszczęśliwi, wolałbym żeby Vane wrócił do piracenia na 100%, bo Blackbeard miałrację co do niego.

ocenił(a) serial na 10
SuperMalkontent

Blackbeard..blackbeard..blaa blaa bla... Taki przekozak a plemniki miał za słabe by powić syna.. i to tyle w temacie: dlaczego tak interesował sie Vane'm?

ocenił(a) serial na 9
ArcyLado

No cóż, na morzu zrobił karierę, niestety plemników nie miał jak nagiąć do swojej woli... Co do Vane`a, to czy miał ojcowskie uczucia względem niego czy nie, czy było to jego słabością czy nie, miejsce Vane`a jest na morzu w bitwie. Rozumiem, że sam był niewolnikiem i nie chce takiego losu dla nikogo, ale jak się będzie tym zanadto przejmował, to zwiędnie i nikomu wtedy nie pomoże.

ocenił(a) serial na 9
SuperMalkontent

Mnie tam Vane średnio interesuje, ale przecież sam był niewolnikiem niby więc zgrzytu nie widzę, przypominam że to są Karaiby nie da się pominąć czarnych. Flint zjada wszystkich na śniadanie, Silver bardzo na plus u mnie w tym sezonie, Rackham również.

ocenił(a) serial na 8
mitrus80

Świetnie się to potoczyło, John Silver z tchórzliwego żołnierza, chcącego tylko przetrwać, powoli staje się jednym z najgroźniejszych piratów... Kto czytał książki, oglądał Wyspę Skarbów, zna Johna jako starego pirata, o kapitanie Flint' cie słyszał tylko co nieco, dlatego fajnie, że ten serial się pojawił i opowiada historię przed wydarzeniami znanymi wszystkim.. Jak dla mnie serial warty uwagi i jeden z lepszych, które oglądam

ocenił(a) serial na 9
szewax7

Dobrze prawi, polać mu! Rumu nie żałować!!!

użytkownik usunięty
mitrus80

Widać, jak zaglądanie do umysłu Flinta wpływa na Silvera.
Nie tylko jest gotów posunąć się do ekstremum i sam sprostać sławie swojego kapitana, ale jednocześnie potrafi znaleźć ukojenie w destrukcyjnych zachowaniach.
Fajnie zarysowany wątek, zdecydowanie jeden z najciekawszych tego sezonu.

mitrus80

TEN MOMENT Z SILVEREM BYŁ TAKI bezbrzeżnie SMUTNY, Co się stało z tym chłopakiem z pierwszego sezonu?? !
Prawdopodobnie on najlepiej wyewoluował z całego serialu. Do Silvera którego znamy z książki!
NAJLEPSZY ODCINEK !!!
w końcu Anne jest też na właściwym miejscu!
Tylko Eleanor zachowuje się jakby miała pół mózgu w tym sezonie ; / Siedzi pod pantoflem jak nigdy

użytkownik usunięty
guga_buzka

Sceny z trailera z Anne, kiedy wymiata walcząc na statku i wydając rozkazy prawdopodobnie znajdą się w finałowym odcinku.
Wtedy dopiero będzie fanserwis dla miłośników tej postaci. Czekam bardzo.

Eleanor imo ściemnia, i to mocno.

ocenił(a) serial na 9
guga_buzka

O tak! Moment z Silverem i jego OBCASEM! był smutny, ale przede wszystkim przerażający. Ale jeszcze bardziej przerażająca jest później jego rozmowa z Flintem. Chyba Flint też się przeraził:)