Witam. Właśnie skończyłem oglądać piratów i szukam czegoś podobnego... Wiem, że o tematyce piratów raczej nic już nie znajdę ale nie jest to konieczne. Zależy mi na mocnym, brutalnym serialu (takim +18, nie w jakimś cukierkowym klimacie jak Mentalista czy White Collar), czas akcji nie jest ważny: może to się dziać w czasach teraźniejszych czy 1000 lat temu. Dobrze by było gdyby bohaterowie byli ciekawymi postaciami ( coś jak tutaj Flint czy Vane) i fabula w miarę dobra.
Oglądałem już wiele seriali ale najbardziej do opisu serialu, którego teraz szukam pasują właśnie Piraci, Banshee, Ray Donovan oraz Sons Of Anarchy i jeżeli ktoś może mi polecić coś podobnego to bardzo bym prosił. Zastanawiam się nad Spratacusem ale tam podobno słabo z fabułą.
Spartacusa oglądałam, ogólnie litry krwi, dużo scen +18, ale fabuła faktycznie średnia. Jest to serial skierowany (moim zdaniem) na robienie dużego show, ale tragedii też nie ma, to już podlega subiektywnej ocenie :) Dałam chyba 6/10
Jeśli nie oglądałeś polecam klasycznie Wikingów i Grę o Tron.
W klimacie Sons of Anarchy - Peaky Blinders. Absolutnie świetny serial, który bije na głowę większość, z jakimi do tej pory miałam styczność. Może nie jest to ta sama tematyka co SOA, ale również gangsterski klimat. Od fabuły po muzykę, mnie się podoba.
Jeśli oglądałeś Breaking Bad to warto też obejrzeć Better Call Saul (historia tego, co działo się z Saulem zanim poznał Heisenberga)
No, tyle w temacie :)