PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654281}

Piraci

Black Sails
2014 - 2017
7,9 27 tys. ocen
7,9 10 1 27498
7,6 9 krytyków
Piraci
powrót do forum serialu Piraci

Widzieliście zęby tych piratów? - piękne, lśniące aż chce się mieć szkorbut :)

ocenił(a) serial na 8
gonera691

Bez przesady. To tylko serial :D Chociaż wiekszość pań ma futerko więc wybaczam ten szkorbut :P

ocenił(a) serial na 8
akira5

Szanujący się serial zwraca uwagę na detale. Uważam ten serial za bardzo dobry, ale zęby to ewidentny błąd.

gonera691

Dziwna sprawa.Dzis po raz pierwszy miałam styczność z serialem i tez zwróciłam na to uwagę.Pewnie spaczenie zawodowe;)tzn. na zęby :)

ocenił(a) serial na 10
haggard86

ja też jak oglądam to ciągle myślę, że w rzeczywistości piraci pewnie mieli straszne uzębienie, a tu perełki :)

gonera691

Mi też rzuciło się to w oczy od pierwszego odcinka ... Bynajmniej, nie traktujcie tego jako serial historyczny, bo on nim nie jest! :)

ocenił(a) serial na 7
gonera691

Jednak odróżniajmy dwa systemy walutowe. Zepsute zęby to jedno - aczkolwiek w dzisiejszych czasach głównym winowajcą jest cukier, mniej dostępny dawno, dawno temu (ale tu akurat mówimy o miejscach w cukier obfitujących, więc to znowuż coś innego) - a szkorbut to drugie.
Zważywszy, że pirackie działania były na względnie małym, obfitującym w świeże owoce akwenie, szanse na szkorbut były raczej znikome.

ocenił(a) serial na 9
gonera691

ten temat byl juz mlny razy walkowany tutaj na filmwebie. Rozumiem ze dla podniesienia realizmu chcialbys zobaczyc bezzebnych brzydali, pirata stawiajacego klocek z wystawionym tylkiem za burte czy obcujacego z koza