Nie wiem czy sie ze mna zgodzicie ale 2ga seria Pitbulla, jest zdecydowanie lepsza niz ta oparta na filmie. U mnie film pozostawil pewien niedosyt, ale mimo to daje mu 10. Natomiast 2ga seria nadawana obecnie na TVP2 jest po prostu genialna: ani zbyt plytka, ani zbyt gleboka, realistyczna, ale nie przesadzona. Mnogosc watkow, kapitalna sciezka dzwiekowa, ale co najwazniejsze absolutnie porywajaca gra dwojki glownych bohaterow: Goebbles i Despero. To aktorstwo stoi na najwyzszym poziomie, i zasluguje na wszelakie nagrody. Dziwi mnie pora emisji, uwazam ze rozpoczecie o 22 podniosloby ogladalnosc, z drugiej strony rozumiem jednak wymogi telewizji publicznej - panoramy etc. Jest jednak olbrzymia zaleta nadawania na TVP - brak reklam :)Mimo znakomitej aktorsko obsady (na naszych oczach weronika rosatti roziwja swoj warsztat, w mojej opinii w dobrym kierunku), serial przechodzi w pewnym sensie bez echa. Ubolewam nad popularnoscia M jak.. i innych durnot, kiedy prawdziwe arcydzielo pozostaje jednak niedoceniane ( mam na mysli roznego rodzaju plebiscyty,nagrody jak chocby telekamery). Jednym slowme Pitbull nakrecony jest w sposob genialny, jego absolutnie najmocniejsza strona sa: realizm oraz obsada. Efekt poteguje mroczna nadajaca specyficzny klimat muzyka. Poza wszystkim chcialem wyrazic uznanie dla TVP , gdyz umozliwia obejrzenie archiwalnych odcinkow serii drugiej za darmo na stronie itvp. Za serial 100/10. Albo i wiecej.
To znaczy pierwsza seria była o wiele mocniejsza, bez cenzury , wgniatała w ziemie.Byłem pod kure_wskim wrażeniem jak oglądałem pierwsze 5 odcinków.Poza tym pierwsza seria skupiała sie nad jedną sprawą (Saida), tutaj poruszane są rózne wątki.14 odcinek, a szczególnie końcowa scena ze spalonymi dziecmi i ojcem w samochodzie, kur_wa mac naprawde szacunek dla rezysera za montaż czegos takiego.Az do dziś przechodzą mi ciarki jak widze niewinne spalone, dzieci, brawa i jeszcze raz brawa.Motyw tej młodej policjantki też genialny.Świetnie ukazana jej wrazliwosc.Typowa baba.A scena w knajpie co nie chce pić czystej i riposta gebelsa.REWELACJA.POLECAM.
Jeśli dobrze pamiętam, to riposta Gebelsa brzmiała "Władek, nie rób dziadostwa". Rzeczywiście, ciekawy tekst.
zdecydowanie tak, 2 to prawdziwy majstersztyk serialowy, aż żal mrugać oczami żeby czegoś nie stracić przy oglądaniu,
pierwsza seria była dla mnie jakby troszkę niedopracowana, niektóre kawałki były mocno przerysowane i zbyt brutalne, teraz wszystko jest jak należy
Brawo!
wszystko elegancko tylko mi nie podobają sie zbytnio strzely strzelanin. zbyt po amerykańsku. strzelają sie 5 minut i tylko 1 trup a prawie karzdy na lini strzału. ale pisze to bo ponarzekac na cos trzeba. ogólnie najlepszy polski serial obecnie emitowany.