Wiem, że istniał już podobny temat (i wznawiam go w nowym wątku - z pełną świadomością).
Jako fan serialu, mimo że nie widziałem wielu odcinków (brak czasu), mam ogromną chęć na obejrzenie czwartego sezonu. Liczę, że Vega się opamięta, przestanie zerkać w stronę "kiczu" i znów wróci na drogę prawda i sprawiedliwości :).
A moje propozycje to:
- aresztowanie Despera - główna oś fabuły "czwórki", coś na wzór aresztowania Opali przez CBA. Niewinny Policjant, obciążony zeznaniami skruszonego gangstera i koledzy starający się wyciągnąć go z tego bagna.
- ukazanie prawdy o sytuacji Policjanta w więzieniu
- Metal a Despero - wzajemna pomoc, czy perfidna walka o życie
- Gebels a starość - coraz większe problemy z utrzymaniem się w pracy (wiem, że było to już w trzecim sezonie), zawał serca i wybór pomiędzy pracą, a szczęśliwą emeryturą
- jakaś nowa postać - tu proponuję, w związku z aresztowaniem Despera wsadzić do Wydziału Zabójstw krecika CBA, który ma udowodnić powiązania któregoś z funkcjonariuszy z mafią
- nowy a starzy - wybór moralny, między wykonanym zadaniem, prawdą, a wynikami w pracy. Jak potoczą się jego losy, kiedy padną podejrzenia, że nie jest jednym z nich?
I tyle... aha, jeśli się gdzieś pomyliłem (nie widziałem końcówki trzeciego sezonu) i coś spartoliłem fabularnie, poprawcie mnie.
Kocham ten serial ale do 2 serii, 3 była jakaś taka hm… dla komercji ( nie wiem czy to dobre określenie ale mam takie odczucie ). Gdybyś zauważył w 3 serii Vega nie jest już głównym reżyserem, jest tylko na podstawie scenariusza Patryka Vegi. Czy powinna być 4 części ?? Chyba nie… mogło być coś podobnego z nowymi ludźmi, ale z pewnym nawiązaniem. Opala odszedł z policji kilkanaście lat temu, a postać Desperskiego jest tylko pierwowzorem Opali a nie jego naśladowcą, więc nie widzę większego sensu opisywać całego życia Opali krok po kroku. 4 sezon mógłby opisywać zdarzenia które wydarzyły się w Polsce naprawdę, ale nie były tak szeroko komentowane w mediach.
Jeśli by ktoś chciałby kręcić 4 serię Pitbulla, to wolałbym żeby nie był to Vega. Sorry panie Vega ale po „Ciacho” i „Instynkt” jak dla mnie sprzedał się pan, ale wiadomo za coś trzeba żyć.
ten twój pomysł na 4 sezon strasznie zalatuje trzecim oficerem, aresztowania, krety z cba. Wolałbym raczej coś bardziej opartego na faktach, nie musi być tak klimatyczna jak 1 seria bo raczej już się lepiej tego nie da zrobić ale coś w stylu drugiego sezonu mogłoby być
Opalę vel Despero przecież aresztowano naprawdę więc fakty masz - bo go jakiś gangus oskarżył - swoją drogą dziwne, jak taki świadek oskarża policjantów to od razu ich zamykają a jak polityków to od razu nagonka że niewiarygodny.