PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 78730
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Igor...

ocenił(a) serial na 9

Nie sądzicie, że to kolejna dziwna pomyłka autorów serialu tzn. chodzi mi o personalia bo w drugiej serii(tak jak jest napisane w obsadzie) Igor miał na nazwisko Kasprzyk (nawet nie było powiedziane, że Igor to jego imie tylko ksywa więc do końca nie wiadomo) a w 2 odc. 3 serii ma na nazwisko Jaworek...:\

ocenił(a) serial na 9
kolosimo

A w oficjalnych materiałach jest (uwaga uwaga) Rosłoń -> patrz filmpolski.pl; roztrojenie jaźni a może tajnos agentos ;]

omadaha

nie , po prostu żyjemy w burdelu zwanym Polska a tv2 to telewizja publiczna zalatuje jeszcze starym podejściem do wszystkiego czyli czy sie stoi czy sie leży 2 tysiące się należy,więc nie ździwie się jak sie okaże że powróci Benek ^^

ocenił(a) serial na 10
metylmania

O czym ty czlowieku gadasz, TVP mogla miec wplyw na formule, obsade(vide tak jak potraktowano Rafala Mohra), czy np. zaplecze filmu, ale nie za blad w scenariuszu, za ktory odpowiadaja tworcy, chyba ze odczuwasz w tym jakas teorie spiskowa, iz byly naciski ze strony tvp by Igor nazywal sie Jaworek.

aksu47

benkiem,16 odcinek akcja końcowa z dziewczynką)
gubienie się w scenariuszu i niedbalstwo szybko zostaje wychwycone przez fanów pitbula...,maja tam burdel i tyle co powoli widać w 3 serii..,posterunek zmienił się już chyba z 8 razy (wnętrza , pokój gdzie sziedzą gebels,despero i inni)i wiele innych szczegółów o których szkoda gadać...,Polska
poczytaj sobie jak robią czwartego indiane jones gdzie bedzie scena z mieszkania indiego,kilka dni trwało dopieszczanie szczegółów żeby pokój był identyczny jak w pierwszej częśći, to jest zawodostwo..
zresztą powinieneś się cieszyć bo czytając twoje zaciekłe ataki na 3 serię mam wątpliwości co do twojego miłowania pitbula...
ps. za co byłeś już nie raz opierniczony za to na tym forum ^^

metylmania

tia jasne a gebels jako najlepszy strzelec w Polsce (co pokazał w scenach : strzelnica z benkiem,16 odcinek akcja końcowa z dziewczynką)
gubienie się w scenariuszu i niedbalstwo szybko zostaje wychwycone przez fanów pitbula...,maja tam burdel i tyle co powoli widać w 3 serii..,posterunek zmienił się już chyba z 8 razy (wnętrza , pokój gdzie sziedzą gebels,despero i inni)i wiele innych szczegółów o których szkoda gadać...,Polska
poczytaj sobie jak robią czwartego indiane jones gdzie bedzie scena z mieszkania indiego,kilka dni trwało dopieszczanie szczegółów żeby pokój był identyczny jak w pierwszej częśći, to jest zawodostwo..
zresztą powinieneś się cieszyć bo czytając twoje zaciekłe ataki na 3 serię mam wątpliwości co do twojego miłowania pitbula...

ocenił(a) serial na 9
metylmania

Kto był opierniczany na forum i za co? Moze ja??? Ja tylko sie dziwie, że skoro dbają o szczegóły wizualne i wklejają prawdziwe gadki tak jak należy i za to im chwała, to mylą się w takiej dość oczywistej sprawie...personalia powinny byc ustalone odgórnie przez Vege a ten bład Żuławskiego (z mojego punktu widzenia wynika, że każdy reżyser osobno pisał scenariusz do swojego odc. ewentualnie małe korekty) jest tak jak mówie niepotrzebny. Wypisałem to jako wychwyconą ciekawostke. 3 seria trzeba przyznac robi póki co najsłabsze wrażenie, co nie znaczy, że jest lipna. Po prostu u Żuławskiego zaczyna być widoczny lekki przerost formy nad treścią...Dla porównania pomysl i skonfrontuj : dwa pierwsze odc drugiej serii (ten z metylem u ostrowskiego i tą babką co zabiła własne dziecko) i dwa pierwsze najnowżej serii. Oby powrócili do prawdziwego Pitbulla bo póki co seria 3 jest tylko dobra a liczyłem na to, że będzie wypas.

kolosimo

tomo to było do aksu,sory że nie napisałem

ocenił(a) serial na 9
metylmania

Błąd w personaliach, choć niewątpliwie kuriozalny (3 nazwiska w II transzach), nie ma wielkiego wpływu na odbiór serialu jako całości.
Apeluję o unikanie niekonstruktywnej krytyki. A ewentualne zażalenia do pana Patryka Vegi, on jest twórcą scenariusza i odpowiada za całość. Reżyser nie ma tu nic do rzeczy...

ocenił(a) serial na 10
metylmania

Czlowieku mozesz sie nie zgadzac z tym co napisze, polemizowac z tymi opiniami, ale nie rozumiem o co sie mnie czepiasz i mojej osoby. Z braku argumentow zamiast przedstawiac swoje, ciagle spotykam sie z frontalnym atakiem na MNIE. A to ze mi sie popierdolilo, a to ze nie jestem fanem serialu i inne oderwane od rzeczywistosci rzeczy. Nie mam zamiaru pisac tego ze nie czytasz ze zrozumieniem, ani ze slepo wierzysz w doskonalosc serialu - to i tak nic nie zmieni, a zageszcza atmosfere.

Teraz jeszcze raz napisze KAPITALIKAMI zebys zauwazyl roznice:

TVP MA MARGINALNY WPLYW NA TAKIE RZECZY JAK NP. NAZWISKO AKTORA CZY NA BOGA USTAWIENIE MEBLI, O GUBIENIU SIE W SCENARIUSZU NIE WSPOMINAJAC. ZA TO ODPOWIADA REALIZATOR PROJEKTU CZYLI ATM GRUPA S.A

Teraz myslisz ze przejmuje sie tym opierniczaniem, zasmuce cie, ale nie, zrozumialbym gdyby bylo ono nawet na poziomie jednak tutaj ludzie odnosza sie centralnie do mojej osoby, a pozwole sobie zacytowac:

"co ty bredzisz czlowieku"
"chyba cos ci sie pojebalo"
"przestan aksu pierdolic w kazdym poscie. Kto cie naslal? Komisarz Zawada?"

Czyli rozumiem ze odmienne zdanie oznacza dzisiaj: bredzenie, pierdolenie i bycie pojebem? I ostatnia rzecz, tak jestem fanem pitbulla, uscislajac to filmu oraz 1 i 2 serii, wystarczy zobaczyc chocby moje wypowiedzi o nich, natomiast nawet moje wypowiedzi do 3 serii nie sa tak nasaczone jadem, jak wasze wobec mnie.

ocenił(a) serial na 10
kolosimo

przestańcie się kłócić i czepiać o takie gówno. Błędy mają największe oskarowe produkcje z Hollywoodu. I to wcale nie w małych ilościach. Zresztą sobie gdzieś przeczytajcie. Ja pamiętam scenę w "Gladiatorze", jak facet w jeansach się przechadzał w tle. A we "Władcy pierścieni" był samochód.

arti321

Igor ma tylko jedno nazwisko i padło ono w trzeciej serii JAWOREK. wczesniej w odcinkach nigdy nie padalo. namieszane jest tylko na roznych portalach, ktore informacje czerpią z niepewnych zrodel. Jesli ktos nie wierzy niech udowodni gdzie wczesniej padlo inne naziwsko Igora

ocenił(a) serial na 9
videomaniak6

Igor nigdy nie podał nazwiska w II serii, tak dla pewności Olka nie podała i Czesiek też nie podał - nawet nie jestem pewny czy wogóle padło, że on jest Czesław, dlatego przy obsadzie wolałem wpisać "Brat Igora". Można to wrzucić jako ciekawostke, może się ktoś zastanawiał jak Igor się nazywa i nie mógł bez tego żyć czy to Kasprzyk czy Rosłoń i napisał do tiwi. To teraz dali JAWOREK. Z 20 razy się bedzie przedstawiał w jednym odcinku.
JAWOREK JAWOREK JAWOREK JAWOREK JAWOREK JAWOREK JAWOREK JAWOREK :D

ocenił(a) serial na 9
Picu

OLka podała nazwisko ROSŁOŃ jak ją wpisywali w izbie dziecka więc i Igor powinien się tak nazywać.

MakoR

TO WCALE NIE JEST REGUŁA. ONA MOŻE MIEĆ INNE NAZWISKO NIZ IGOR, NP PO ZONIE CZESKA

ocenił(a) serial na 9
videomaniak6

Dobra koniec tematu tak tylko napisałem bo ciekawostka jakaś a tu widzę, że co niektórzy sie zabijac zaraz zacząć mogą... Pzdr i czekamy na kolejne odc. ;)

kolosimo

tylko na przyszlosc nie wyjezdzajcie z takimi bredniami. kazdy moze napisac serial bezndziejny, blad na bledziem, ale jak przchodzi co do czego to nabiera sie wody w usta i nie ma dowodow

ocenił(a) serial na 10
kolosimo

a może qrwa ma podwójne nazwisko

ocenił(a) serial na 9
kolosimo

Ludzie, rozumiem ze fani skupiaja sie na szczegolach ale racje ma prawie kazdy kto napisal w tym temacie. Nazwisko Igora nie pada ( nie jest podane ) w drugiej serii. Moze sobie wzial po matce i tyle, kogo to obchodzi, a w sumie powinno nakrecic fanow, a nie rozprawiac na temat rozbieznosci. Ogladam Pitbulla od poczatku, film uznalem za przelomowy, drugi sezon ( ze sie tak wyraze po amerykansku ) jest utrzymany na poziomie choc juz widac nalecialosci TVP. Jak narazie widzialem 3 odcinki Pitbulla, tego najnowszego i szczerze powiem jestem zawiedziony. Jeden z Was pisal o szczegolach w Indianie Jonesie, zaluje ze w Polsce nie traktuje sie tak fanow jak na zachodzie. Oni tam czasem decyduja co ma byc w odcinkach ( troche przegiete ), mnie chodzi o dbanie o publicznosc, a Pitbull znalazl sporo zwolennikow. Czasem sie zastanawiam czy nie powinni poprzestac na 2 sezonie i pozostawic ten serial fanom. Nie mam nic do Patryka Vegi, wg mnie odwalil kawal dobrej roboty, jezeli nawet jak ktos z Was powiedzial ze on pisal scenariusz i on to zatwierdzil to popatrzcie na to z tej strony, że ten facet pokazal nam ten hermetyczny swiat w bardzo dobry sposob.