PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 78924
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Muszę przyznać, że serial zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Ale po kolei.
Pierwszy sezon ogląda się początkowo trudno - klimat mocno przytłacza, jest ciężki ale intrygujący. Wątki nie rozwijają się tak jak ma to miejsce w innych serialach kryminalnych co jest dużym plusem. Świetna gra aktorska i przybliżenie czasów z przed kilkunastu ładnych lat.
Sezon drugi - mistrzostwo. Bardzo na plus postać Nielata i Władka (Moniki), do których jakoś początkowo nie byłem przekonany.
Sezon trzeci - i tu niestety jest gorzej. W sezonie pierwszym i drugim jest klimat, wątki intrygują, nic nie jest jasne i oczywiste. W trójce jakoś wszystko blednie i bardziej jest moim zdaniem nastawione na sensację. Nie wiem czym kierował się reżyser kreując, jak dla mnie całkowicie nie udaną, postać Renaty. Na + trzeciego sezonu na pewno aktorski poziom głównych postaci - Despero, Gebelsa, Barszczyka oraz także Dżemmy. Co do aktorów wątków pobocznych, to w porównaniu do sezonów wcześniejszych jest nieco gorzej (są tak jakby mniej autentyczni może ze względu na sceny i dialogi).
Mimo wszystko łączna ocena ode mnie to 8. Jest to jeden z lepszych polskich seriali kryminalnych, o ile nie najlepszy, i szczerze polecam obejrzeć :)