PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 79096
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Na wstępie powiem, że uwielbiam ten serial. Najlepszy polski serial kryminalny jaki powstał. Po nim Oficer i Odwróceni. Takie mam zdanie.

Pierwsza seria - czarny kryminał, mroczny, dołujący i ciężki ale FENOMENALNY, fenomenalni aktorzy, zwłaszcza: Grabowski, Gajos i Stroiński. Rewelacyjne "epizody", np. Foremniak, której nigdy nie podejrzewałam o duże zdolności aktorskie, jednak myliłam się i zwracam honor.

Druga seria - świetna, właściwie wszyscy aktorzy zagrali super. Do wyżej wymienionych dodam znakomitego Królikowskiego.
Trzecia seria - też ok, trochę gorsza od drugiej ale i tak na tle innych produkcji - OSKAR.

Wszyscy się zachwycacie Despero - Dorocińskim. Ja uwielbiam tego aktora ale tutaj nie wiem nad czym te zachwyty. Cytujecie cytaty z Despera a przecież to nie zasługa Dorocińskiego, tylko scenarzysty i reżysera. Dorociński natomiast je po prostu poprawnie wypowiada. Raczej monotonnie, bez emocji, tak samo gada z Kwadratem i tak samo oświadcza się Dżemmie. Nie widzę tu wybitnego aktorstwa na miarę Gajosa, Grabowskiego, Stroińskiego czy nawet Mohra.

Dżemma - Rosati jest bardzo urodziwa i to jej JEDYNY atut. Jak czytam głosy, że świetnie zagrała, to się dziwie i to bardzo. Poza tym dziwię się także, że taki koleś jak Despero poleciał na taką pustą, tępą, głupią tandeciarę jak Dżemma. Widocznie tylko jej uroda się dla niego liczyła ale żeby od razu aż tak się zakochać w takim pustostanie? Ci policjanci mają chyba jakieś wykształcenie, wbrew pozorom?

Monika - Gąsiorowska, sorry dla mnie ta dziewczyna też nie gra przekonująco. Mówi niewyraźnie, zawsze na jedno kopyto i zawsze ma ten sam tępy wyraz twarzy.

Renia - dla mnie ok, choć tutaj wszyscy ją zjechali, nie wiedzieć czemu.

Wszystkie epizody - chapeaux pas!

Nie mogłam się oderwać od tego serialu, oglądałam po 7 odcinków dziennie.

ocenił(a) serial na 10
Karina_15

Podpisuję się pod tym co mówisz o serialu - jest po prostu rewelacyjny. W dyskusję o aktorach się nie wdaję, bo każdemu podoba się co innego. Nie mniej jednak sporo prawdy w tym co piszesz.

ocenił(a) serial na 9
Karina_15

Co do Dorocińskiego to się nie zgodzę moim zdaniem zagrał genialnie.

Co do kobiet w Wydziale to jakoś nigdy mi za bardzo pasowały. Ale zdecydowanie bardziej wolałem Monikę niż Renię. Monika faktyczni głos to ma taki jakby lekko dziabnięta była;)

Mnie najbardziej nie pasował w tym serialu ten "przeskok" z serii pierwszej do serii drugiej. Moim zdaniem tam są zbyt duże zmiany. Despero ma w ogóle inny styl w serii pierwszej niż w późniejszych. W pierwszej był robiony na takiego dresiarza. Łep wygolony, desy, kagan na łapie i wyszczerbiony ząb. Później zmienił totalnie styl. Tak samo klimat filmu. W jedynce brudny, chlanie w robocie, wszyscy chodzą jak chcą.

Davidoff_Novothny

No właśnie, miałam dziś pisać, że oceniłam Dorocińskiego zbyt surowo :) Jednak był świetny, szczególnie w pierwszej serii, którą sobie właśnie obejrzałam ponownie. Po prostu klimat "jedynki" troche już wyleciał mi z głowy, pamiętałam głownie "dwójkę" i "trójkę", stąd może te moje powyższe spostrzeżenia co do gry Dorocińskiego.
W każdym razie MD w pierwszej serii był bardzo dobry. Potem też, tylko trochę stracił ten "pazur' z "jedynki".
Co do przeskoku miedzy pierwszą i druga serią, to był to zabieg celowy mający ukazać przemianę policji jako instytucji, certyfikat ISO, Europa, standardy, itp. Dawne dziadostwo i samowolka miały bezpowrotnie zniknąć. Udało się to częściowo, bo chłopakom nadal przytrafialy się pozaregulaminowe incydenty ;) Ale co tu sie dziwić, skoro zarobki pozostały marne, wyposażenie policji też. Kosmetyczne zmiany nie zdadza się na wiele.

Moim zdaniem Renia była bardziej profesjonalna niz ta cała Monika, taka jakaś rozmemłana i bełkotliwa.
A Dżemmy jak nie trawiłam, tak nie trawię. To się chyba już nie zmieni.

ocenił(a) serial na 10
Karina_15

Odpowiedź na wszystkie twoje troski jeśli chodzi o Despera
http://www.youtube.com/watch?v=Nhynk5Rkg0k

katedra

Hej, dzieki, oglądałam to jakiś czas temu. Jeśli chodzi o Despera, nie mam żadnych trosk ;) Zresztą napisałam powyżej, że jednak zwracam Mu honor, bo zagrał świetnie.

ocenił(a) serial na 10
Karina_15

http://www.youtube.com/watch?v=Rlb7_dILFqM
a tu "prawdziwy" Despero :D

ocenił(a) serial na 8
Karina_15

zgadzam się z ogólnym zdaniem,że serial jest genialny i niewątpliwie jest to najlepiej w historii krajowej kinematografii zrobiony temat o policji. Nie chcę oceniać ról pierwszoplanowych, które zostały zagrane perfekcyjnie. Ale mnie na kolana powaliły epizody - drobniutkie rólki Stenki i Foremniak, prawdziwe perełki tej doskonałej produkcji