PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 79096
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Za rolę Despera należą mu się największe nagrody jakie w ogóle istnieją w tym przemyśle. Był arcyrealistyczny. Rozumiem, że to poniekąd zasługa braci policjantów, ale i tak - sukces należy do niego.

ocenił(a) serial na 10
Michael_1610

realistyczny naprawdę w chu.j... też tak uważam ;) najbardziej podobała
mi się postać Despera w Pitbullu, właśnie za sprawą Marcina...nie
umniejszam oczywiście zasług nikomu innemu bo poziom aktorski bardzo
wysoki...i zaje.biście dobrana obsada, bez której nie byłoby tak dobrze jak
jest ------------> a jest 10/10

ocenił(a) serial na 1
serek0728

Taki mały apel do autora tego materiału:

http://www.youtube.com/watch?v=HfRaWfNvzq8

Prosimy o więcej ;)

użytkownik usunięty
serek0728

Despero był moją ulubioną postacią w pierwszej serii. Typowy policjant, dosć podobny do swojego rzeczywistego pierwowzoru.

W drugim sezonie nie wzbudził już mojej sympatii. Znaczy lubiłem go jak wszystkich bohaterów, ale to już nie był ten Despera, duża wina "złagodzenia" słownictwa używanego przez naszych policjantów.

Despero w trzecim sezonie to jak dla mnie kompletnie inna postać, co widoczne było chociażby w scenie w szpitalu z awanturującym się lekarzem. Grzeczny, uprzejmy, to nie ten Sławek, co dawniej. Czasem wypali jakiś niezły tekst, ale to już inny bohater, co jest winą scenariusza.

Ale i tak Dorociński zagrał świetnie, bez dwóch zdań.

Jak dla mnie to najlepszy był A. Grabowski i jego Gebels!!

ocenił(a) serial na 8
hejlech1

Oj Michael a co na to Małaszyński powie:D, jego rola Granda była twoją ulubioną :D
A co do zmian u Despa w drugim sezonie to wszystko przez te kobiety, Desp miał szczęście że Dżema nie zostawiła go i nie związała się z kimś innym jak w pewnym innym serialu no ale przez to nieco zmiękł:D

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

Szkoda, że zmiękł w stosunku do przestępców. Dawny Despero uspokoiłby tego nadgorliwego lekarza w parę minut jakimś dobrym tekstem.

ocenił(a) serial na 8

Może nabrał do lekarzy szacunku po swoim pobycie w szpitalu po akcji w Magdalence?.

Michael_1610

Pewnie że tak, zagrał Sławka zajebiście!!!;)

ocenił(a) serial na 9
Michael_1610

Uważam, że Desperski musiał dostosować się do sytuacji, stąd jego zmiana zachowania, słownitwa itd.
Pamiętajmy, że w "policji nastąpiły pewne zmiany" jak mówił Barszczyk; wprowadzili ISO, nowe standardy, dlatego też nie mogli pozostawić tego faktu bez wpływu na zachowanie postaci.
Policjanci musieli zacząć się ubierać w garnitury,brutalne metody przesłuchiwania świadków (np.Zorro,Romuś) również musiały zostać zmienione.
Również nowy naczelnik wprowadził wiele zmian...
Dlatego uważam, że zmiana zachowania Despera była konieczna i jak najbardziej właściwa.
Jakoś nie pasowałby mi taki Desper w dresie, z wypiłowanym zębem i tą fryzurą w II i III serii.