PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 79096
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Jak wiadomo Vega nie mógł pokazać wszystkiego w serialu i jedną z tych rzeczy było wykorzystywana technika podczas przesłuchania, z tego co wiem poloicjia stosuje bardzo brutalne techniki wpływające na ludzką psychikę co jest według prawa zabronione.
Zauważyłem że Vega wykorzystał symbolike, bo zamiast obijania i tortur psychicznych pokazał że ktoś dostaje pstyczka w ucho albo blaszke w kark i zaczyna gadać co każdy kto chociaż raz był przesłuchiwany albo słyszał opowieści znajomych powinien wychwycic. Moim zdaniem najbardziej realistyczna produkcja o polskiej policji, bez żadnego sztucznego patosu ala w 11, jedyne czego mi brakowało to właśnie ta cenzura przy aresztowaniach i przesłuchaniach.
Naprawdę szkoda że w tv lecą takie sztuczne produkcje jak w11 i Malanowski a takie co pokazują prawde jak skomplikowane jest dojście do sprawcy jakiegoś zdarzenia i jaka jest prawdziwa psychika policjanta, że nie zawsze jest w dobrej dyspozycji są anulowane po 3 sezonie. Ok to chyba tyle, mam nadzieje że Vega weźmie sie do roboty bo jego talent jest jak nie oszlifowany diament i jeśli zrobił by coś o pracy w szpitalu(medycynie) myśle że mogło by wyjść coś owiele prawdziwszego niz Ostry Dyżur.

ocenił(a) serial na 10
Bezsennosc

zgadzam się z Tobą kolego. Może i policja stosuje brutalne techniki przesłuchań które wpływają na psychikę. Może łamią prawo. Ale psychika śledczego również jest okaleczana. Poza tym żeby wyciągnąć prawdziwe zeznania trzeba przesłuchiwanych trochę przyciskać. Psycholi nie brakuje. Więc akurat tego policji nie zarzucę, lub powinienem powiedzieć, oficerom śledczym. Najlepszy serial o policji jaki chyba dotychczas powstał. Pozdrawiam serdecznie.

Bezsennosc

Obejrzył sobie "Prawdziwe Psy" a zobaczysz jak pierwowzór Despero nawija do babki i torturuje ją papierosem :)

ocenił(a) serial na 10
Jordan66

Na poczynaniach tych właśnie "Psów" został oparty scenariusz filmu i serialu. Rewelacyjny dokument!

ocenił(a) serial na 10
Bezsennosc

A przesłuchanie faceta powiązanego z narkotykami i bratanicy Igora?? (Karolina Pytkowska ) To było coś, nie zapominając o słynnym przesłuchaniu parcha i jego ścieszce „zdrowia” :D + przesłuchanie Romusia.

mrmdj

Albo tych co zabili Michałka :D

ocenił(a) serial na 10
Bezsennosc

Pokazanie cenzury to tak jakby chcieć pokazać akcje z więzień irackich gdy żołnierze znęcali się nad więźniami
Cenzura to cenzura nie można wszystkie pokazać bo wtedy serial nie doszedł by do skutku