PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 78924
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Nie wiem czy wiecie ale Pitbull (film pełnometrażowy, nie serial) miał powstać wcześniej w nieco innej obsadzie. Miał zostać nakręcony latem 2002 w ramach OFFensywy Młodego Kina a obsada była następująca:
Przemysław Sadowski
Andrzej Chyra
Krzysztof Stroiński
Krzysztof Majchrzak
Jerzy Radziwiłowicz
Krzysztof Pieczyński

Jak wiemy film powstał latem 2004 a na ekrany wszedł w 2005 (serial po dokrętkach-rok później) a z pierwotnej obsady został tylko Stroiński.

Skąd mam info? Gazeta Wyborcza, dodatek Stołeczny, czerwiec 2002.

Teraz możemy zacząć zabawę kto miał być kim :) Jedno nazwisko oczywiste zapewne - Sadowski miał być Desperem.

Dodam od siebie że Pieczyński ma w ogóle "szczęście" do unikania debiutów u młodych zdolnych w głośnych filmach: już w 1991 miał grać w Krollu ale zrezygnował a teraz dochodzi Pitbull.

marcin19000

Jakie to szczęście, że Sadowski tam nie zagrał.

ocenił(a) serial na 10
tomashbo

nie sądzę, żeby do roli Despera ktoś bardziej się nadawał, niż Dorociński

BennyLBK

To swoją drogą, Marcin zagrał genialnie i nie wiem czy ktoś by go pobił, natomiast w mojej opinii Sadowski nie zagrał jeszcze żadnej dobrej roli i chyba nie jest mu to dane.

tomashbo

Fakt, Dorociński w Pitbullu to mistrzostwo świata, to świetny aktor i do tego podpasował mu temat + Sławomir Opala z którym się zaprzyjaźnił (nawet razem z Vegą dawali mu poręczenie w sądzie jak niedawno szedł siedzieć).

Sadowski w Pitbullu nie zagrał ale jakąś tam wersję Desperaka zagrał rok później w Fali Zbrodni.

Podobnie Radziwiłowicz - tu nie wszedł ale 2 lata później dostał główną rolę w Glinie.

Aha jeszcze dodam że o ile Dorociński w pierwszej serii był fizycznie podobny do Opali, to juz Sadowski a Opala (w 2001/02) wyglądali jak bliźniaki.Wiem że aktora nie bierze się na samo fizyczne podobieństwo ale na pewno miało wpływ na ten wstępny casting.

Choć obsada Pitbulla była kapitalna to jednak chciałbym zobaczyć Majchrzaka w którejś z ról. Ciekawe kogo miał zagrać.Majchrzak znany jest z mocnych ról ale jednocześnie jest zaprzysięgłym wrogiem "kina dla troglodytów" (cytat) które uprawiają Pasikowski z Lindą.

Za to Chyra na pewno miał być Nielatem - podobnie jak w przypadku Sadowskiego jest tu spore fizyczne podobieństwo Chyry do Krzysztofa Tkaczyka (tego drugiego z Prawdziwych Psów) na którym pośrednio budowany był Nielat (też info bezpośrednio od Vegi).

marcin19000

Dorociński jest idealny do roli Despero.