Pitbull wraca do tvp2, oby tylko utrzymał poziom poprzednich odcinków ...
Jestem dobrej mysli, co prawda sa pewne watpliwosci jak brak Rafala Mohra czy to jak spisali sie 4 niezalezni rezyserzy, ale z drugiej strony pewnie poprawi sie montaz, no i fenomenalne moze byc wyjscie z akcja filmu poza Warszawe (choc i tu sa pewne niebezpieczenstwa)
TEZ SIE BOJE TYCH AZ 4 REZYSEROW,POZA TYM LIPA ZE NIE MA MOHRA, NO ALE ZOBACZYMY CO Z TEGO WYJDZIE.JESTEM DOBREJ MYSLI
Jeśli bliżej sporzycie się sylwetkom tych rezyserów to zauważycie, że nie są to żółtodzioby,ani debiutanci, maja już wprawę z zremiosłem filmowym. Dodam jeszcze, że jeden z pośród nich - Dominik Matwiejczyk wspopmagał Patryka Vegę w realizacji świetnej 2 serii "pitbulla". Ponadto z tego co wiadomo za scenariusz 3 sezonu nadal odpowiada m. in. sam Vega,więc bądźmy dobrej myśli.
Zasadniczo jestem optymistą i ufam twórcom że nie zepsują genialnego serialu ALE wczoraj gdzieś przeczytałem że "trzecia seria będzie mniej mroczna, będzie więcej kolorów" (czy coś w tym stylu). Mam nadzieję że nie będą chcieli konkurować z Kryminalnymi :)
Nie no chyba drugich Sryminalnych z tego nie zrobią, przynajmniej mam taką nadzieję ale wszystko wyjdzie w praniu.
Widziałem wczoraj zwiastun nowej serii na tvp2, emisja serialu w niedziele (9) o 21. Całkiem dynamicznie sie przedstawia :) Wyplujcie tych kryminalnych
Spokojnie panowie, nie zrobią z tego kryminalnych, scenariusz pisał bodajże sam Patryk Vega, więc nie ma takiej siły żeby coś było spartaczone. PZDR.
Poza tym aktorzy, zajebiści aktorzy nawet ze słabego scenariusza potrafię wiele wyciągnąć. Będzie dobrze - bo nawet najsłabszy odcinek będzie lepszy od najlepszego FZ czy Pedalnych 1,5.
Z jednej strony serial zasluguje na wieksza ogladalnosc, wiec pora nadawania jest wrecz wymarzona (no moze poza konkurencja w postaci Ranczo - nie powiem glupie zagranie), z drugiej o wiele klimatyczniej oglada sie go w porze ok 23, zreszta jak kto woli u mnie i tak pewnie przez itvp poleci :)
Dokladnie juz miedzy pierwsza a druga seria zauwazyc mozna duze rozluznienie klimatu chocby przez dodanie watkow prywatnych, choc niektore sceny z Gebelsem na czele (przesluchania, zatrzymanie Metyla etc) sa bardzo ciezkie w odbiorze, na pewno bardziej pozostawiajace pietno na psychice niz tony krwi.
Jednakze tych w serii "kolorow" bylo na pewno juz wystarczajaco wiele i oby nie bylo wiecej w trojeczce, a moze tak byc chociazby przez ten landrynkowy slub, jakby nie patrzec jeden ze slabszych watkow w serialu.
Ile odcinkow ma miec 3 seria?? I moze wymienicie chociaz jakie prawdziwe zdarzenia maja byc?
No tak ślub rosati i coraz bardziej wciąganego w grocholowe klimaty dorocińskiego mogliby sobie odpuścić. Ale zanim do tego ślubu dojdzie to łohohoho, Bolca zabiją czeczeńcy, a wszyscy będą myśleć że to despero a gebels będzie miał dylemat czy go aresztować.
Bedzie się działo - wątków nie sposób ogarnąć o jakich się słyszało.
14 odcinków chyba będzie.
wątpię czy 3 utrzyma poziom - tym bardziej że już koniec drugiej serii był zdecydowanie poniżej. Banalne wątki obyczajowe (gebels). Efekciarska totalnie nielogiczna napieprzanka zamiast klimatu (magdalenka, strzelanina w mieście). Miałka serialowa moralna mielizna (sprawa metyla).
właściwie tylko aktorzy jeszcze jakoś to trzymali - fabuła wyczerpała potencjał.
Miejmy nadzieję że ta świetna produkcja jeszcze się z tego otrząśnie.