false

${film.year}
8,2 80 tys. ocen
8,2 10 1 80102
8,0 7 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Bardziej żenującego serialu "kryminalnego" nie widziałam. Ewentualnie oba sequele "Oficera". Zupełnie nieumiejętnie przekalkowane autentyczne sprawy (policja wozi hamburgery, dzieciaki w beczkach), zdziwaczałe postaci męskie i w większości żałosne postaci żeńskie (jedna Dżemma czy inna Gala wiosny nie czynią, a wiecznie ryczące i rzygające młode policjantki to raczej mało wyrafinowane konstrukcje postaci), no i obowiązkowe utytłanie całości w konwencji "wszystko jest do dupy, wszystko jest syfiaste". Toteż myślę, że ludzie z chociaż resztkami dobrego smaku nie powinni tego tykać... Lepiej "Glinę" skubnąć. Ja osobiście pomiędzy momentami, gdy zastanawiałam się WTF, parę razy się uśmiałam i to raczej wbrew intencjom twórców.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Daguchna

"Pitbulla" można nie lubić, ale nazywanie go żenującym to przesada. Jak mieli przedstawić policję, niedorzeczne przepisy, jeśli nie takie, jakimi są w rzeczywistości. To właśnie realizm jest jedną z zalet, za które fani pokochali ten serial. Zdziwaczałe postaci męskie? Ciekawi mnie jaka Ty byś była w takiej pracy. Niestety, policja nie jest dla każdego. To bardzo stresująca praca i zostawia z pewnością jakiś odcisk na psychice człowieka. Takie są realia. Policja to nie cukierkowi "Kryminalni". Nie "Wydział zabóstw" czy jakieś "W11", gdzie przestępcy grzecznie poddają się i praktycznie nie stawiają oporu. No, ale "Pitbull" to męskie kino, więc może do Ciebie nie trafiać.