PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282083}

PitBull

2005 - 2008
8,2 79 tys. ocen
8,2 10 1 78738
8,1 9 krytyków
PitBull
powrót do forum serialu PitBull

Bardziej żenującego serialu "kryminalnego" nie widziałam. Ewentualnie oba sequele "Oficera". Zupełnie nieumiejętnie przekalkowane autentyczne sprawy (policja wozi hamburgery, dzieciaki w beczkach), zdziwaczałe postaci męskie i w większości żałosne postaci żeńskie (jedna Dżemma czy inna Gala wiosny nie czynią, a wiecznie ryczące i rzygające młode policjantki to raczej mało wyrafinowane konstrukcje postaci), no i obowiązkowe utytłanie całości w konwencji "wszystko jest do dupy, wszystko jest syfiaste". Toteż myślę, że ludzie z chociaż resztkami dobrego smaku nie powinni tego tykać... Lepiej "Glinę" skubnąć. Ja osobiście pomiędzy momentami, gdy zastanawiałam się WTF, parę razy się uśmiałam i to raczej wbrew intencjom twórców.

użytkownik usunięty
Daguchna

"Pitbulla" można nie lubić, ale nazywanie go żenującym to przesada. Jak mieli przedstawić policję, niedorzeczne przepisy, jeśli nie takie, jakimi są w rzeczywistości. To właśnie realizm jest jedną z zalet, za które fani pokochali ten serial. Zdziwaczałe postaci męskie? Ciekawi mnie jaka Ty byś była w takiej pracy. Niestety, policja nie jest dla każdego. To bardzo stresująca praca i zostawia z pewnością jakiś odcisk na psychice człowieka. Takie są realia. Policja to nie cukierkowi "Kryminalni". Nie "Wydział zabóstw" czy jakieś "W11", gdzie przestępcy grzecznie poddają się i praktycznie nie stawiają oporu. No, ale "Pitbull" to męskie kino, więc może do Ciebie nie trafiać.