PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108232
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Czy tylko ja uważam,że sezon 5 jest robiony "na silę" ? Niestety, zauważyłam,że serial traci na poziomie. O ile pierwsze sezony były po prostu wyśmienite, to później stopniowo stawały się coraz bardziej przewidywalne i ...nudne . Sam piąty sezon jest... dziwny . Wątek Sereny jest całkowicie bezsensowny , Nate w tym sezonie ( w poprzednich dwóch również ) też nie błyszczy, żeby nie powiedzieć - nie istnieje. Głównymi wątkami w serialu jest zagmatwana miłość Blair i Chucka i kłamstwa Charlie/Ivy . O ile to pierwsze wzbudza jeszcze emocje, to nie uratuje już tego serialu .

ocenił(a) serial na 10
Jaaa

wiadomo, ze pierwszy, drugi sezon jest zawsze najlepszy, logiczne, ze potem sie po prostu pomysly konczą i jest to troche naciagane :)

ladyyS

No niby tak, ale nie lepiej wtedy po prostu zakończyć serial ,zamiast na siłe kontynuować cos, co już nie jest tak dobre ?

Jaaa

zdecydowanie masz rację. chciałabym, aby tym sezonem zakończyli serial. niech jakoś sensownie uwieńczą wątek Chucka i Blair, Nate niech zwiążę się z Sereną, jako że od dawna ich do siebie ciągnie, a Dan... może być z tą swoją dziewczyną z wydawnictwa. serial robi się nudny jak flaki z olejem, oglądam go już tylko z przyzwyczajenia - twórcy powinni wziąć przykład z The O.C. i nie przeciągać seriali młodzieżowych (czy, szerzej patrząc, obyczajowych), bo robi się z tego niesmaczna telenowela.

ocenił(a) serial na 7
Darth_Paula

Zgadzam się z wami, pierwsze 3 sezony były fantastyczne 4 i 5 są... Po prostu nudne. I ten denerwujący głos Ivy.

koraaa

Też to zauważyłaś ?! Ja pierdziele, ona ma tak irytujący głos , że czasami mam ochotę przewinąć scenę, w której ona występuje. Pomijając fakt, że za jej postacią też nie przepadam .

Darth_Paula

zwiąże* oczywiście.