PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108186
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Bład Plotkary?

ocenił(a) serial na 10

Z tego co pamiętam, w jednym z odcinków Serena powiedziała, że jest dręczona przez Plotkarę już od samej podstawówki.
Dan na samym końcu wspomniał, że podsłuchując dziewczyny w Constance nauczył się języka elity i dopiero wtedy założył bloga.://

Więc jak widać jest sporo zbieżności w informacjach...;/;/

ocenił(a) serial na 10
kolare

3 sezon. Dan widzi jak Erick całuje się z chłopakiem Jenny Asherem. ''Wysyła'' info do Plotkary, a ta zamieszcza ją, ale ostrzega, że ostatni raz wysyła niepotwierdzoną informację. Jenny dowiaduje się o tym i jest zła na Dana. I teraz co? Dan wysyła niepotwierdzoną informację sam do siebie, choc widział zdarzenie na oczy, a Jenny jest zła o to, że ją wysłał, bo nie wierzu mu, że to widział, a przecież wiedziała, że Dan jest GG i jeżeli coś zamieszcza to jest to prawdą. E namieszane ;)

ocenił(a) serial na 8
storczykxd

Oglądam teraz 3 sezon na tvn7 i wczoraj bodajże był odcinek, w którym Olivia stara się trzymać Dana jak najdalej od Plotkary, żeby nie obejrzał tego feralnego wywiadu o ich pierwszej randce. Kiedy Dan, w końcu czyta newsa (którego sam napisał) wychodzi wkurzony z mieszkania Lily, co później tłumaczy faktem, że zapomniał o ich miesięcznicy i Plotkara mu przypomniała. Też mi tu coś nie gra ;P

ocenił(a) serial na 8
Fenty_Fun

http://w ww. youtube.com/watch?v=0g5sDVxY8LY Serena mówi, że za często była przy Nelly, kiedy GG publikowała posty. A ile razy była przy Danie, kiedy GG publikował(a) posty?! Z resztą Jenny podobno wiedziała wszytko i nie wykorzystała tego faktu, gdy szukała najlepszej plotki dla GG w konkursie na królową?
Albo..dlaczego Dan opublikował ten post, że mają razem z Sereną wspólne rodzeństwo? To beZsensu..

ocenił(a) serial na 9
Fenty_Fun

Z cyklu Dan i jego maskowanie się , 2x25 http://25.media.tumblr.com/0560f3902868b2d4e33ef767b3e12fa9/tumblr_mf958nhltL1qa g17lo2_500.gif : )

ocenił(a) serial na 10
Zaczytana_xD

rzucił mi się nawet błąd obsady, przed ślubem Trippa , Blair przymierza sukienkę, jej krawcową jest... hmmm.. mama Louisa?

ocenił(a) serial na 8
kolare

który do odcinek i minuta mniej wiecej? :P

ocenił(a) serial na 10
Fenty_Fun

2x21 około 11 minuty, ale to nie ona, ma inny głos i może faktycznie jest trochę podobna, ale to nie ta sama kobieta...chyba.

ocenił(a) serial na 6
Fenty_Fun

Scenarzyści pewnie do samego końca nie wiedzieli kim będzie Plotkara, stąd tyle zamieszania.

użytkownik usunięty
boskapienkowska

To samo pomyślałam.

Fenty_Fun

Widziałam ten odcinek ostatnio. Wcześniej myślałam tak samo jak większość, że Olivia próbowała trzymać Dana z dala od "Plotkary", ale to był nasz błąd. Pewnie dlatego tak myśleliśmy, że wszystko tam ujawniała GG. Serena przyszła do Olivii i ta druga powiedziała, że musi trzymać Dana z dala od internetu i chyba telewizji lub telefonu - czegoś tam. A Serena dodała i od plotkary. Ostatecznie Dan znalazł ten filmik w jakimś portalu telewizyjnym, a nie w plotkarze. To tylko widzowie sobie dopowiedzieli, a rzeczywiście plotkara nic o tym nie pisała.

ocenił(a) serial na 8
kolare

Po prostu od razu wiadomo że twórcy nie planowali tego od początku....
w ogole mi sie nie podoba pomysł zrobienia z Dana Plotkary......

ocenił(a) serial na 9
Lunasol

W ogóle wracając jeszcze do odc 2x25 , wszyscy siedzą w jakiejś sali na zakończenie roku, przemówienie dyrekcji i nagle wszyscy dostają sms , swoje "dyplomy" od Plotkary, Dan siedzie gdzieś na przodzie (chyba) za nim Nate i Chuck, nie ma opcji żeby się wymknął i to napisał, Jenny siedzi z tyłu z Erickiem , więc co magia ? Czy jakieś super ustawienia z opóźnionym wysyłaniem, bo nie ogarniam .

ocenił(a) serial na 8
Zaczytana_xD

Jest coś takiego jak ustawenie daty i godziny wysłania posta, mógł go napisac wczesniej, ustawic wysłanie i pójśc na zakonczenie.

ocenił(a) serial na 9
SweetEmmeline

Ok , czyli to dało się logicznie wytłumaczyć, ale kilku innych przypadków nie ; )
Btw , wszyscy cisną z Dana
http://25.media.tumblr.com/40e0d35230298482109d513dcba58d82/tumblr_mfba4vi7MJ1r1 2sfko7_r1_250.jpg
http://25.media.tumblr.com/2952ad9e39755d671f260a1f83e284e1/tumblr_mfba4vi7MJ1r1 2sfko5_250.jpg
http://25.media.tumblr.com/bf9792d462b1392763c113a2f3929b4b/tumblr_mfba4vi7MJ1r1 2sfko6_250.jpg

ocenił(a) serial na 8
Zaczytana_xD

Haha, pierwsze wymiata. ;) Mi tam Dan pasowal na plotkarę, choć w ksiązce obstawialam jeszcze Vanesse. Jenny w sumie też by mogla być plotkarą, ale byla zbyt dziecinna, nie moglaby pisać w tym stylu, w jakim ona pisała.

ocenił(a) serial na 6
Lunasol

Ewidentnie tego nie planowali, ale powiedzmy sobie szczerze ten serial nigdy nie był (no może poza 2. pierwszymi sezonami) zbyt dobrze dopracowany pod względem fabuły. Pewnie zagorzałym fanom takie rozwiązanie nie będzie odpowiadało, ale jak dla mnie na plus. Cieszę się, że jakoś ożywili ten odcinek, bo z trudem przebrnąłem przez ten sezon.

Jeśli ktoś byłby zainteresowany moim tekstem nt. finału, to zapraszam na mojego bloga:
http://mimesisnamalymekranie.blogspot.com/2012/12/xoxo-gossip-girl.html

ocenił(a) serial na 8
Piotrek099

http://kwejk.pl/obrazek/1583822/gossip.html hahahah xd

Fenty_Fun

http://www.swiatseriali.pl/seriale/plotkara-349/news-tytulowa-plotkara-jest,nId, 764277
Producentka mówi w tym artykule,ze zawsze wiedzieli że to Dan będzie GG tylko nie wiedzili kiedy to ujawnią czy w finale czy nie ;d

ocenił(a) serial na 8
assa2

to niemożliwe...kit nam wciskają ;p za dużo nieścisłości ;P

ocenił(a) serial na 10
Fenty_Fun

poza tym plotkara wiedziała , że Scott jest synem Rufusa. w 3x03 Dan biegnie Rufusa ostrzec, że Scott to jego prześladowca;/

kolare

to nie wiem sama się już w tym pogubiłam ;d

kolare

A Plotkara rzeczywiście o tym pisała? Bo Dan dosyć szybko dowiedział się, że Scott to jego brat. Vanessa mu to prawie od razu powiedziała.

Piotrek099

Jeśli chodzi o niedopracowanie fabuły to polecam obejrzenie Pretty Little Liars - tam kompletnie nic się nie zgadza i bardzo dużo ważnych wątków jest urwanych.
Mi się również wydaje, że scenarzyści nie planowali tego - może wcale nie chcieli ujawniać kim jest GG. Podobnie do Ciebie podoba mi się pomysł zrobienia Plotkarą Dana - dzięki temu jego postac stała się troszkę ciekawsza.

Aishowa

Aż go polubiłam w tym ostatnim odcinku i nie jestem zła, że został mężem idealnej kandydatki dla Nete'a :D.

Jest to i logiczne i nie. Jedyny sens dla którego plotkara zainteresowała się kimś tak niewidzialnym jak on. Inaczej dlaczego miałaby o nim pisać, skoro nie miał żadnych związków z elitą i nikt go nie znał, nigdzie nie chodził, nie miał znajomych ze szkoły?

W 1. sezonie Dan dał Serenie opowiadanie (świąteczny odcinek) i powiedział, że jest o tym jak kiedyś zamienili 2 zdania na jakiejś imprezie i od tamtego momentu był w niej zakochany. Czyli to do czego nawiązali w ostatnim odcinku.

A minusy, to też to, że opublikował informację o swoim romansie z nauczycielką, przez co narażał nie tylko swoje szkolne losy i swoją kochankę, która mogła zostać oskarżona o seks z nieletnim.

Aguslava

ale też swoją kochankę*

ocenił(a) serial na 8
Aguslava

Tak to prawda, jesli teraz obejrzymy pierwszy odc to jest masa przesłanek, ze to Dań jest plotkara, wszystko sie zgadza, ale pózniej.. Najbardziej nie pasuje mi to, ze niby Jenni o tym wiedziała.. Było wiele konwersacji miedzy nimi o plotkarze kiedy byli sami i to jest całkiem bez sensu.. Reszta w sumie mi nawet pasuje. Ludzie robią rożne dziwne rzeczy, nie wiadomo jakie były jego przesłanki robiąc to. Jedna z nich było napewno to zeby nikt sie nie połapal, ze to on jest plotkara. Chociaż z drugiej strony.. Ta plotkara była założona tylko po to, zeby zdobyć Serene. Było wiele sytuacji kiedy Serena zrobiła Danowi okropne rzeczy, on z nią zrywać, mówił ze już nigdy nie chce z nią być itd więc po co dalej prowadził plotkare? Ja myśle, ze producenci wiedzieli kto będzie plotkara tylko po prostu trochę sie pogubili..
Ale mi sie to rozwiazanie i tak podoba. Jak już ktoś napisał spróbujcie obejrzeć PLL tam dopiero macie dosłownie SETKI nieścisłości..

Sara_144

Może Danowi później nie chodziło tylko o Serenę, ale o samo bycie w elicie. Przecież jak S. wyjechała plotkara nadal istniała. Danowi po prostu podobała się ta rola - mógł wszytkimi w jakiś sposób sterować.

Sara_144

Był nawet odcinek, w którym Jenny dziwiła się i naśmiewała z Dana, że czyta plotkarę :D.

Pierwsze odcinki faktycznie się zgadzają.

Sara_144

Bo on chciał ją zdobyć, ale chciał też należeć do elity, więc gdy z nią zrywał, to zostawał mu jeszcze 2. cel, no i pojawiał się 3. - zemsta na S. Gdy już znudziło mu się zdobywanie łask elity, i romans-zemsta z-na S., to porzucił plotkarę.

A w PLL może też się pogubili, a gdy zdradzą kto jest A i obejrzymy od początku, to wyda się logiczne :D

ocenił(a) serial na 9
Aguslava

Dokładnie ; ) Tak samo to, że Dan jest Plotkarą wydaje się logiczne, ale też całkowicie pokręcone xd

Zaczytana_xD

Hehe, teraz gdy oglądam powtórkę, to zauważam szczegóły. Dan publikował złe rzeczy o Serenie zawsze wtedy gdy czuł się jakoś przez nią skrzywdzony, gdy ze sobą zrywali lub się kłócili. O Jenny też publikował, gdy był na nią zły lub gdy chciał, by coś sama powiedziała Rufusowi (na zasadzie np. Dan wiedział, że Jenny jest dilerką, ale pewnie nie chciał skarżyć, więc powiedział J., że może wreszcie sama się przyzna ojcu).