PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108212
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Cholerny absurd

ocenił(a) serial na 10

I nawet w tak fajnym serialu jak GG, w którym scenarzyści naprawdę się głowią co robić aby
było ciekawie i intrygująco można znaleźć absurd. Jeden największy który mnie razi od
jakiegoś czasu to ich studia. Wszyscy oprócz Chucka poszli na nowojorskie uczelnie, było
nawet kilka wątków z tymi studiami nagranych, a tu wraz z przyjazdem Louisa stali się
''nieukami'' . Jak twórcy mogli od tak pominąc ten wątek. Przecież Blair zebrała już sobie
świtę, razem z Sereną miały być w jakimś modnym stowarzyszeniu i myslałam, że zacznie
się u nich prawdziwe studenckie życie, że będzie jeszcze więcej intryg jak w liceum, a tu
nagle w wieku 20 lat każdy zaczął robić inną ''dorosła'' rzecz. Dan jest pisarzem, Nate
właścicielem ''Inspectora", Serena się obija, a Blair po ślubie całkiem nie wie co robi. Gdyby
chociaż jakos racjonalnie wyjaśnili czemu nagle wszyscy rzucili studia. Choć to i tak byłoby
dziwne, bo Danowi i Blair naprawdę na nich zależało. A Serena też za przeproszeniem
''srała'' się, bo nie wiedziała co ma robić ze swym życiem i stwierdziła, że dalej będzie sie
uczyć i co? Dalej się krząta z kąta w kąt pisząc jakiś mało istotny blog. Może tylko mnie to
razi, ale i tak musiałam napisać co mnie boli ;)

storczykxd

co racja to prawda, mnie też to trapi.

ocenił(a) serial na 6
storczykxd

też myślałam, ze będzie bardziej studencko. Różne uczelnie może jakieś współzawodnictwo, romanse miedzyuczelniane, z profesorami (chwila z Sereną..) a rozleźli ich po mieście. Dosłownie. Nic tylko łażą po parku i do taksówek.

ocenił(a) serial na 10
wrednakozka

No właśnie, zabrali im te studenckie najlepsze czasy. Ile intryg mogło tam się uknuć ;). A teraz oglądamy dramat trójkąta;/

ocenił(a) serial na 5
storczykxd

Wytłumaczono to tak, że niby akcja, którą obserwujemy dzieje się już po zajęciach/w weekendy. Chyba były jakieś castingi na studentów, więc może jeszcze wróci ten wątek.

ocenił(a) serial na 10
Kejt__

ojj jeżeli tak wygląda studiowanie w USA, to ja się pakuję i WYJEŻDŻAM od razu! ;D ja ze swoimi zajęciami do wieczora, a jak nie ma zajęć to itak muszę tworzyć jakieś projekty i sprawozdania (oczywiście zależy od kierunku), ale oni przecież KOMPLETNIE nic nie robią.... Studia dawałyby tyle możliwości, a zamiast tego scenarzyści za bardzo skupili się na B i jej śmiesznych romansach (lubiłam ją, teraz mi niedobrze jak ją widzę, zreszta tak samo z Chuckiem). ehhh... może i jeszcze wrócą temat studiowania,ale będzie to trochę śmieszne po takich czasie ;P

ocenił(a) serial na 1
devilqueen

Wrócą do wątku kariery Blair - ma wrócić Blair - evil dictator of taste :)

Kejt__

Nawet jeżeli tak to wytłumaczono to chociaż dla samego sensu od czasu do czasu wspominali by o tym jak im tam idzie na tych studiach i na 5 sekund potrzymali by ksiązkę w niedzielę, że niby uczą się na egzamin ;/

monixD

Hehe, jacy Wy wszyscy pro-edukacyjni. Mi zamiast uczelni, brakuje przyjęć, gali, eventów.

ocenił(a) serial na 1
eaw0

Zdecydowanie duzo brakuje blichtru z poprzednich sezonów. Teraz większość scen dzieje się w apartamencie Lilly, Chucka, Blair i lofcie Dana .... nie chodzą na żadne gale - gdzie te kreacje, to bogactwo ....

eaw0

Mnie też tego brakuje i zauważ, że gdyby studiowali to były by rózne imprezy jak za czasów Costance ;)

ocenił(a) serial na 8
storczykxd

Zgadzam się w zupełności, tez o tym myślałam. Porzucenie wątku studiowania to jakaś kpina. W Plotkarze też niemal w każdym odcinku była jakaś impreza. A teraz tylko sflaczały Dan i jakaś dziwna, zmutowana, nieblairowata Blair. Dobrze, że chociaż z Nate'em zaczynają coś działać :))

Fenty_Fun

Twoje przedostatnie zdanie mnie rozwaliło;). Co do Nate'a to niby jakiś wątek jest z nim i tą Lolą, ale już dawno twórcy zrobili z niego nudziarza, a szkoda. Jak chodził z B. i S. i wyrywał na wakacje nowe laski to był bardziej barwniejszy. Teraz to wielce pan biznesmen o duszy faceta koło czterdziestki.

ocenił(a) serial na 10
monixD

Szkoda, że nie było pokazanych więcej perypetii N. i B., albo dłuższej rywalizacji między N. i C. o B. :(

L_Godiva

Też tak sądzę. Przecież Nate i Blair byli ze sobą kilka lat i on się jej oświadczył, więc dziwną rzeczą było to , że tak szybko o sobie zapomnieli i nie było żadnego dramatu. W Serenie też był zakochany, a również jakoś tak prędko to uleciało.

ocenił(a) serial na 10
monixD

Niewykorzystany potencjał, można było ciekawie rozwinąć ten wątek. Nate wyszedł na pszczółkę skaczącą z kwiatka na kwiatek. Żadnej miłości długo nie opłakiwał, a nie pasuje to do jego charakteru.

L_Godiva

Dokładnie. Pamiętam, że zastanawiałam się wiele razy nad nim w pierwszych sezonach. Był z Blair, a kochał się Serenie. Jak zerwali z B. i ona zaczęła interesować się Chuckiem to on znowu się w niej zakochał bez pamięci. Byli ze sobą, ale ona z nim zerwała i on zaczął z Sereną. Później Vanessa, Jenny i te wszystkie stare baby. Niby B. i S. kochał, ale po żadnej jakoś się nie smucił. A on właśnie niby jest taki dobry i czuły, nie ma nic z Chucka, a to właśnie Chuck okazał się od niego delikatniejszy, bo potrafił uronić łzy po tym jak stracił Blair i walczy o nią. Postać Nate'a została źle pokierowana i trochę szkoda, bo z tego co się dowiedziałam to w książce grał główną rolę męska. jest trochę taki ''bezpłciowy'', a szkoda, bo mogli wymyślić z nim coś bardziej intrygującego. To Dana postać odgrywa bardziej wpływową rolę niż on.

ocenił(a) serial na 1
monixD

Bo Dan i Chuck to dwaj antagoniści - wiadomo ze będą duzo bardziej wyraziści. Nie wiem gdzie tu jest miejsce dla Nate - to taki chłopek- roztropek. Mało w nim charyzmy, niby nic mu nie brakuje ale oglądanie jego wątków to prawdziwa udręka.

ocenił(a) serial na 10
robb264

Scenarzyści powinni go nazwać "zapchajdziura Nate". :/ Jak trzeba wypełnić czas między wątkami z B., S., D., C., wtedy wkracza N. Praktycznie każdy jego związek z kobietą był takim zapychaczem, a szkoda, bo marnuje się chłopak. No i tak Lola. Przy niej całkiem zdziadzieje.

robb264

Udręka- może za mocno powiedziane, ale jakąś ciekawą osobowością to on nie jest i przynudza. I zgadzam się, że on jest takim wypełniaczem, ale właśnie o to chodzi- dlaczego jest tym jak to powiedział L_Godiva ''Zapchajdziurą Nate'm? Dlaczego nie ma tego czegoś, że widz za nim nie tęskni? Do tego ta niezbyt interesująca Lola. Będzie podwójna nuda. Skoro twórcy serialu zaryzykowali i tak zmienili postać Blair i Chucka to niech teraz coś zrobią z tą chłopiną, bo jego role jak dotychczas to opierały się na wątkach za bardzo ambitnego dziadka, Tripa i Kapitana. Chociaż tak szczerze to nie mam na niego pomysłu. Może niech zostanie narkomanem i zakocha się w Giorginie ;p

ocenił(a) serial na 1
monixD

Najsmieszniejsze jest to ze sami scenarzysci robią sobie z tego jaja. Pamiętacie wątek z ksiązką Dana? Był w niej połączony z postacią Erica bo nie był zbyt interesujący i ważny jako osobny charakter - buhahah

robb264

hahahha o tym samym pomyślała. ;)

ocenił(a) serial na 10
monixD

Nate jest nudny i mało wyrazisty, bo nie knuje i nie intryguje za plecami przyjaciół. Nie wyslał nawet jednej plotki do Plotkary. Posiada cechy, na których ludzie powinni się wzorować ale w takim serialu nie są one doceniane i nie będą. Ma być Sex, kasa i kłopoty.

ocenił(a) serial na 10
L_Godiva

w sumie to w pewnym momencie Nate to był też tylko sex i laski, przecież on też już z każdą coś miał z serialu:P Ale zgadzam się, że takie postacie "zapychacze" są nudne i irytujące, oglądam również PW i tam nie ma takich ludzi, każdy ma jakąś ciekawą historię, coś się dzieje.

ocenił(a) serial na 10
devilqueen

Fakt były laski, ale co to za laski, co to za sex. Nuda.:P

devilqueen

mam przed sobą jeszcze 6 sezon. może chłopka zaszaleje z tą Lolką ;p

monixD

N. kosi od małolatek aż do milf Catherine czy milf boss z gazety.

Serial opowiada o zamoznych ludziach z UES, wiec nie ma normalnych karier, zdobywania stanowisk przez własną pracę tylko przez znajomości. I N. siedzi na stołku, ktory mu sie przez koneksje nalezy. Jak pamietamy, otrzymał go pośrednio przez znajomosci dziadka. Takze moim zdaniem N. pozostaje tylko w serialu rola lowelasa.

ocenił(a) serial na 10
Hans_Kloss

Niby tak i niby nie. Chłopak przynajmniej próbuje przeciwstawiać się dziadkowi, a mając do wyboru wybicie się na krzywdzie innych i prawdę wybiera to drugie.

ocenił(a) serial na 9
L_Godiva

ja tam Nate`a lubie i mimo, że ta Lola nie jest jakas mega wyrazista to fajnie, że ich połączyli
Nate juz miał chyba każda mozliwa laskę :D nawet jakies podstarzałe pudernice
Lola i on to moim zdaniem dobre rozwiązanie, nie wiem czy na łuzsza metę, ale na teraz jak dla mnie super :)