PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108369
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Przyznam się, że czytałam tylko jakiś kolejny jeden tom (chyba czwarty) książki, którymnie nie zachwycił. A tu serial zapowiada sie ciekawie.
Czy odzwierciedla 1 tom???

Świetna muzyka! Niezli aktorzy, ale macie rację Serena - jakas taka mało atrakcyjna :)

ocenił(a) serial na 7
Aintha

Cóż nie jest w całości oparty na 1 tomie, ale główny wątek jako tako został zachowany. Powiem nawet, że film bardziej przypadł mi do gustu niż książka. Ciekawa jestem jak będą sie rozwijać następne odcinki i ile serial będzie miał wspólnego z książką.

ocenił(a) serial na 7
FreeSoul1988

Mi sie nawet podobalo. Nie czytalam ksiazki,ale serial zapowiada sie ciekawie.Po tym odcinku moge powiedziec,ze: Podoba mi sie postac Sereny(chociaz aktorka taka sobie)Blair wydaje mi sie wredna. Oprocz tego bardzo spodobal mi sie Dan:)Nate narazie taki sobie...Niby ladny,ale...
Nie moge doczekac sie nastepnego odc

FreeSoul1988

Hejka;)ja ogladąłam narazie tylko pilot.Gdzie można ściągnąć dalsze odcinki?

ocenił(a) serial na 9
Aintha

Czytałam książke i... Pierwszy odcinek konczy sie ostetnia scena z ksiażki. Opowiedzieli cały pierwszy tom w 40 min!! Tego sie nie spodziewałam. Duzo faktow pozmienianych... Hmm myslałam ze bedzie lepiej.

gosja19

Tez nie czytalam ksiazki, ale film super! Bardzo mi sie podobal! Obejrzalam juz pierwszy odcinek i fajnie sie serial zapowiada:), jest dla dziewczyn:D.
Co do aktorek, to uwazam, ze je dobrze dobrali:). Serena jest ladna, Blair tez. z Facetow bardziej chyba podoba mi sie Nate niz Dan;).
Mam pytanie do osob, ktore czytaly ksiazke- co laczy matme Sereny i ojca Dana? Co spowodowalo wyjazd Sereny? Co spowodowalo powrot Sereny do domu? I czmu Blair nie lubi Sereny? Bo to widac.. Dlatego, ze Nate i Serena przespali sie?

ocenił(a) serial na 7
Gryzio

Nate ladniejszy,ale wole Dana:)
A Blair?Hm...Byla wredna dla Sereny jeszcze przedtym jak dowiedziala sie,ze ta spala z Natem.Chyba boi sie,ze Serena bedzie popularniejsza od niej.Bo z reszta chyba jest:)
Podobalo mi sie jak Kristen czytala:P Fajnie by bylo gdyby wystapila w jakims odc.

ocenił(a) serial na 7
Gryzio

A więc co do mamy Sereny i ojca Dana to nie przypominam sobie, żeby w książce był taki wątek.
Serena pojechała do prywatnej szkoły, chyba gdzieś w Europie, w sumie tak bez powodu, a wróciła bo ją wyrzucili z niej :).
Blair z Sereną były najlepszymi przyjaciółkami, ale po wyjeździe Sereny Blair była tą najpopularniejszą, najładniejszą, co jej się bardzo spodobało więc już nie chce się z nią przyjaźnić.
Serialu jeszcze nie oglądałam właśnie ściągam, ale w książce było, że Nate i Serena przespali się przed jej wyjazdem do Europy, bo się zakochali w sobie.
W książce Dan był strasznie żałosny i taki... łe i fu :P Palacz, taki wrażliwy poeta. A Nate to miało być ciacho. Chociaż ćpun.

Ciekawa jestem jak wątki pozmieniali. Ja przeczytałam wszystkie do 8 części. A jest już 11. I tak dla informacji podam, że Serena miała być najpiękniejszą dziewczyną, która nawet ubierając worek jutowy miała wyglądać zjawiskowo.
A w książce każda postać w różnym stopniu była denerwująca, aż dziw, że się dobrze to czytało.

P.S A książka ma 224 stron, ale wiecie jak potrafią Pottera 5 (z 600 stron) wcisnąć w 2 godziny filmu to czemu nie 200 w 40 minut :P

Aintha

mnie się pilot podobał bardzo. książek nie czytałam więc porównania nie mam. Podoba mi się postać Sereny jak i Blair no i Dan :D Chuck jest niezłą świnią ale uwazam że niezły z niego towar :P a Nate jakiś taki mdły sie zdaje..
więc mówicie że cały 1 tom był w 1 odcinku? to co, ta książka ma 20 stron? <lol>

oliina

Dzieki za odpowiedz:)
Nie.. Chuck odpada na starcie! Bardzo brzydki aktor! A Nate ma niby 183cm, ale nie wyglada.. wyglada na jakies 175:/, czemu facetow dali tak niskich?:(

ocenił(a) serial na 9
Gryzio

Chuck to wogole jest porąbany. W książce jest tak poświrowany że nie da sie go lubic. Pozniej bedzie miał taka biała małpke, nazwie ją cukiereczek i bedzie łaził z nią wszedzie.... i ten jego szalik. No Nate to miało byc kolejne zjawisko zaraz obok Sereny... a to takie nijakie... A co do Dana to w książce był rzeczywiscie takim wrązliwym poetą, ciagle zarośnietym... a tu jaki wyrazisty charakterek, chłopak sobie radzi od razu. A co najgorsze Eric(brat Sereny) w książce jest od niej straszy (jest juz na studiach) co on do diabła robi w szpitalu?? Wyglądan jak jakis młodszy braciszek i chyba bedzie leciec na Jenny... tego nie było!! A co do Lily i Rufusa to w książce nie było wzmianki o jakiejkolwiek znajomosci miedzy nimi. Odcinkow jest 13 a tomow plotakry 11, jezeli maja reszte odcinkow spaprac tak jak pierwszy to niech lepiej serial żyje już własnym życiem.

gosja19

Zawsze musi byc jakis czarny charakter. Ten szalik to faktycznie jakis.. A jako Nate moglby wystepowac Chad Michael Murray;D, to by od razu ogladalnosc wzrosla! Ale chyba za stary jest:/, bo jednak w tym filmie graja aktorzy z rocznika 86/87 (a nie 81). Jesli mowisz, ze brat Sereny jest w innym wieku tu i w ksiazce, to znczy, ze pewne zmiany wprowadzono, pewnie zeby bylo ciekawiej..

ocenił(a) serial na 9
Gryzio

na pewno chcieli zrobić z tego większy hit niż w rzeczywistości jest a do tego potrzebuja wiecej wątków i tym bardziej odcinków ... z jednej strony chcialabym zeby tak było ale z drugiej trudno przyzwyczaić sie do czegos, czego nie było w ksiażkach ...
no ale sie zobaczy jak to wszystko im wyjdzie ..

ocenił(a) serial na 6
Gryzio

"A jako Nate moglby wystepowac Chad Michael Murray;D"

Serial by stracił wtedy jednego widza - mnie :)

ocenił(a) serial na 9
Aintha

myśle , że kilkoro aktorów jest kiepsko dobranych, np. laska grajaca Jenny , ale z kolejnymi odcinkami myśle, ze oczy powinny sie przywyczaić ..

katarinaap

najbardziej poraził mnie widok MŁODEGO Erica w SZPITALU.
Leighton świetni zagrała Blair, jestem nią zachwycona:D Ten wyniosły uśmieszek na twarzy rodem z pierwszych tomów Plotkary:)
Serene zrobili w tym serialu zbyt miłującą innych. W książce niezbyt obchodził ją los innych osób, i wcale nie zakochała się w Nate'cie i na odwrót. Nate cały czas kochał Blair (co prawda nie czytałam jeszcze 11 tomu, więc nie wiem czy coś mu się nie popieprzyło znów. Wniskując z Dziewczyny Super, mniemam iż Blair i Nate są razem).
Chuck..... Ten serialowy Chuck jest po prostu stworzony do tej roli! Co prawda nie przypominam sobie by przyjaźnili się razem z Nate'm, ale to inna bajka.
Lily i Rufus?! Przecież Lily jest mężatką, a Rufus (książkowy) jest, że tak powiem - obleśny! Widocznie chcą tu wprowadzić wątek miłosny dorosłych....
Jenny i Eric?! Kolejna rzecz, która mnie powaliła na kolana! Nie, nie! A gdzie "dobre rady starszego brata"?
Ale ogólnie pilot strasznie mi sie podobał:D

ocenił(a) serial na 7
Luelle

jestem w stanie znieść wszystko ale nie wiecznie nieszczęśliwą Serene to największa krzywda która zrobiono temu serialowi , biedna malutka dziewczynka to nie jest Serena która ma wszystko gdzieś i żyje chwilą

w sumie to co jest z tymi serialami dla młodzieży w stanach brak im koncepcji na postacie zawsze musi byc w nich laska z problemami czy jak ? w the O.C. była Marissa a w OTH Peyton , wszystkie 3 wiecznie są nieszczęśliwe i niezdecydowane . Może Serena sie rozkręci ( Oby !!!! )

co mi sie podobało ... CHUCK ... kocham go tu ! może uroda nie grzeszy ale facet z krwi i kości jakiś charakter przynajmniej pokazał w tym pierwszym odcinku
Nate jeszcze większa ciota niż w książce i jeszcze bardziej daje sobą sterować ... a myślałam ze bardziej sie nie da :P

Jenny - pop pierwszym odcinku nie da sie wiele powiedzieć

Dan stracił wszystko co miał ciekawego do pokazania ...szkoda ciekawa postać wiele straciła

B jest idealna , oby tylko jednak nie ciachała włosów bo będzie kiepsko wyglądać ... no i nie lata do kibelka :P no i tak jak matka B jest w książce zabawna ta jest suką :)

no i Eric odmłodzili go i jeszcze to samobójstwo ... biedna S niech teraz ona podetnie sobie żyły ....co za dramat

ocenił(a) serial na 10
Bene

ej no... Jakby co to zapraszam na www.gossipgirlserial.fora.pl co prawda forum w fazie rozwoju, lecz download już działa:) A Pilot wg. mnie był troszkę nudny, lecz drugi odcinek - rewelka... zastanawiam się czy ten serial czasem nei jest lepszy od Pogody na miłość...

kriss_12

Ja wolalam Pilot od drugiego odcinka. Ja jednak wole "Pogode na milosc":).
Ale Eric w ksiazce popelnil samobojstwo? Czy w filmie to zrobi?

ocenił(a) serial na 9
Gryzio

w książce nic ie było, a w filmie "tylko" próbował ...

ocenił(a) serial na 9
katarinaap

aha i moim zdaniem aktor, który gra chuck'a bardziej mi pasuje na Heath'a Ferro z "Dziewczyny super" ...

katarinaap

jak już mówiłam - Chuck jest rewelacyjny:D B też. Właśnie zakupiłam 11 tom GG, więc zobaczymy co będzie na sam koniec..... Oczywiście będzie jeszcze króciutki 12 tom!!

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Tak 12 tom jest już w stanach. Jednak ten tomik zabiera nas w podróż w przeszłość;p Pokazuje on losy bohaterów zanim Serena wyjechała do szkoły z internatem. Z niego mamy się właśnie dowiedzieć czemu ów blond pięknosć opuściła Upper East Side.

ocenił(a) serial na 7
gosja19

2 odcinek mi sie podobał , Chack ekstra , trochę mnie razi tylko ten podział B zła a S to ta dobra ... za bardzo to uprościli i wiele straciła postać B w tym serialu .

ocenił(a) serial na 7
Bene

Faktycznie Blair pasuje idealnie. I Chuck również.
A Serena ona miała być bóstwem chodzącym po Ziemii, ideałem. A według mnie Blair jest od niej ładniejsza. Co do Erica - no comments.
Za to mi się Dan podoba :) Fajny gościu jest. Może nie taki jak w książce (był strasznie wkurzający, kreował się na bohatera romantycznego), ale właśnie to jest fajne. Ma sexy głos.
W sumie mnie postacie z plotkary wkurzały :P
Dan był zbyt taki... wrażliwy mdły i słaby, Nate był odrealnionym ćpunem, Blair suką, Jenny wazeliniarą etc. Aż dziw, że sie to dobrze czyta. Na razie doczytałam chyba do 8, bo pożyczyłam koleżankom wszystkie części i na razie nie doczekałam sie zwrotu.

2 odcinek też oglądałam, nie był zły. Chociaż nie mogę porównać do tomu 2, gdyż po prostu go nie pamiętam, dawno czytałam (1 jakoś mi bardziej zapadł w pamięć) a teraz nie mam możliwości odświeżenia pamięci.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Gryzio

tak w ogole.... czytałyście 11 tom Plotkary? Jestem ciekawa, czy te zdanie GG: "Tak, tak, zostaje." oznacza to, co myśle...? Czyżby Gossip Girl Reaktywacja? Oby..... Jestem ciekawa co sie stało z Nate'm (i jego nowa miłośćią - Belindą) oraz jak sie trzyma Blair...

ocenił(a) serial na 9
Aintha

W sumie sporo pomieszali...jak dla mnie za sporo...matka Blair projektantka ? Ogolnie wszyscy rodzice samotni i knujacy na siebie nawzajem...rodem z mody na sukces...:\ No i gdzie watek ojczyma Blair, gdzie Taylor (brat Blair) no i przyrodni braciszek Aaron ?! Nie podoba mi sie postac Sereny...w ksiazce jest to niesmaowita postac ktora ma zachwycac a Blake jest jakas taka nijaka...do ksiazkowej S sie nawet nie umywa ! Za to ogromny plus to aktorka grajaca Blair...strzal w dziesiatke :D A co do ksiazek...przeczytalam juz wszystkie tomy...jak ktos chce wiedziec cos to niech pyta :P

ocenił(a) serial na 8
_Lady_Blair_

Wlasnie jestem po pilocie , i serial nawet spoko! , Napewno poziom mnijszy niz w pogodzie na milossc itp , ale bede go ogladal dalej :D , ZE WZGLĘDU NA DOBRE ZAKONCZENIE.

ocenił(a) serial na 9
Aintha

Hmm...a kto Ci powiedzial ze w plotkarze bedzie dobre zakonczenie ?;>

Aintha

Jestem świeżo po drugim episodzie i muszę przyznać, że serial zaczyna coraz bardziej mi się podobać. Mam tylko zastrzeżenia co do Sereny. Jest jakaś taka mdła. Ale mam nadzieje, że zdąrzy mnie jeszcze miło zaskoczyć.

ocenił(a) serial na 7
Aintha

ja już nawet po 3 :P
A mi się bardzo podoba serialowy Dan. Co dziwne bo w książce go nie lubiłam. No ale tu jest inny.
A Serena? Mi się w książce też taka mdła wydawała. Ale to tylko moje subiektywne odczucie.

Ale ogólnie to serial mi się podoba.

ocenił(a) serial na 6
Elleyne

po 1 tomie przeczytanym zgadzam się z Tobą, że S. była mdła. Ta jest fajniejsza, choc mnie uroda nie powala.

W sumie wygląda to troche jak powtórka "Zycia na fali - blondyna i brunetka (blair podobna do summer bardzo jest)

ocenił(a) serial na 9
Aintha

No i pogoda na milosc tez ten sam schemat z peyton i brooke...wiecie tak jakos sophia bush mi by pasowala na blair rowniez...chociaz ta jest dosc dobrze dobrana ;) ksiazkowa serena...racja, mdla, ale podobala mi sie jej beztroskosc...ta serialowa to stracila przez zmiane scenariusza i ten watejk z proba samobojcza mlodszego brata...no ale serial mi sie podoba :) 3 odcinek swietny ! :)

ocenił(a) serial na 9
_Lady_Blair_

No fakt w książce rzeczywiście była troche mdła, ale w filmie to juz jest masakra. Tzn w serialu to bardziej zalatuje na męczennice. Ciągle przytrafia jej się coś złego, nikt jej nie rozumie, taka biedna jest. No cóż może to się zmieni jak wreszcie pogodzi się z Blair, a co nastąpi chyba w 4 odcinku.

gosja19

jako tako pogodzily sie pod koniec 3 odcinka
I prawda, ze z Sereny zrobili cierpiętnicę? Jest taka "biedna", że aż flaki się przekręcają:/ A gdzie ta lekkomyślna, niemyśląca o przyszłości i innych oprócz siebie dziewczyna...?

ocenił(a) serial na 7
Luelle

w amerykańskich serialach dla młodzieży zawsze musi taka być w th o.c. mieli Marisse a w OTH Peyton

biedna Serena B jest dla niej taka niedobra :P w książce nie było nam nawet zal S bo ona nie należała do osób które sie przesadnie czymś martwią a tu w takim kontraście to B wychodzi na sukę bez serca co wydaje mi sie jest odwrotnie niż w książce .

ocenił(a) serial na 7
Bene

...............swoją drogą to co myślicie o Chack'u ?

Bene

Jak dla mnie jest genialny. Takiego wrednego skur..., że nie sposób nie lubić. ;)

Dana przedstawili zupełnie inaczej niż w książce, ale wyszło im to całkiem nieźle. Jest taki... no inny po prostu.

ocenił(a) serial na 7
Bene

Eee w książce też dla mnie była suką bez serca :P A Serena biedną skrzywdzoną dziewczynką. Wszyscy się na nią uwzięli. No i był zbyt mdła.

A Chuck pasuje do swojej roli. Gościu jest boski a ten tekst "dlaczego powinniście mnie wybrać na asystenta? ... Bo jestem Chuck Bass" hehe idealnie, chociaż jako postać go nie lubię.

Za to strasznie strasznie polubiłam Dana/ Jest świetny. A szczególnie ten głos, mogę go słuchać non
Ten aktor grał też w "John Tucker must die" i również mi się podobał.

A przez ten serial chyba przeczytam jeszcze raz plotkarę...

Elleyne

co do tych podobienstw miedzy gg a o.c.....
czy przypadkiem Gossip Girl nie wyszła zanim O. C weszło na ekrany? i reszta podobnych fimlów?
Chuck jest boski:D Też mnie rozbawiła odp Chucka na to dlaczego miałby być tym asysentem:D Jakim głosem to powiedział! Jakby się zdziwił i obraził, ze zadali mu te pytanie:D "Because I'm Chuck Bass" zabrzmiało świetnie!!!:D

ocenił(a) serial na 9
Aintha

Hmm...piszecie, ze filmowa Serena nie jest ta sama beztroska dziewczyna co w ksiazce...ale ogladajac odcinek 4 mozna dostrzec ta typowa dla niej lekkomyslnosc przy tym jak to wyrolowano Blair z sesja i zatrudniono S. jako modelke. B. wylewa pozniej zale do Sereny klocac sie na schodach...i to jest wlasnie ta Serena ktora znamy z ksiazek...ta ktora czesto nieswiadomie rujnuje ten idealny swiat B. ...gdyby nie to ze na poczatku zrobiono z niej ofiare pewnie i Ci ktorzy nie czytali ksiazek zauwazyli by ta strone osobowosci S. ...Ciekawe czy rozwina ten watek :P

Aintha

Jenny to nie Jenny. Mogli w ogóle na jej miejsce wziąć chłopca :].
Nie ma Arona, Vanessy, 7/8 zdarzeń w książce nie było. Gdyby nie czytała książki to serial rewelacja ;)).
Więc staram się go traktować oddzielnie.

Serena_

A co do Chucka - rzeczywiście ma charakter, nie taka gejowata ciota. Za to Dan, kompletnie inny, gdzie ten wiecznie niespełniony poeta?
Jak na moje Vanessę wycieli, bo ciężko było znaleźć laskę, która tak by się zgodziła ucharakteryzować. Tylko z kim późńiej Blair będzie mieszkała?

Serena_

Vanessa jest już obsadzona! Sprawdźcie w innym temacie, tam jakaś dziewczyna podała link do tej aktorki.
Lekkomyślność Sereny polegała na tym, że ona nad niczym nie myślała i po drugie nie była taką cierpiętnicą! Jej brat, nie dość ze starszy, to jeszcze świetnie sie trzyma.... Zaraz..... Mam nadzieje, ze B nie bedzie miala romansu z filmowym Erickiem:D

ocenił(a) serial na 9
Luelle

chodziło Ci o to, ze ksiażka wyszła zanim te seriale, tak ?

katarinaap

tak, właśnie tak. Plotkara była zanim wyszły te wszystkie sławne seriale. Możliwe, że ktoś zaczerpnął z niej jakies pomysły. Albo i nie:)

Luelle

też jestem zawiedziona Sereną, jest fatalna. W ogóle nie odzwierciedla jej charakteru. Za to podziwiam aktorkę grającą Blair- świetnie sie wczuła w rolę :) Dokładnie taką Blair sobie wyobrażałam przez całą ksiażkę. I jest moim zdaniem śliczna, dużo ładniejsza od Sereny, która ma jakiejś kanciaste ruchy, zero gracji i czaru...

ocenił(a) serial na 9
dr_Szajkalove

Serena jest dziwna, raz meczennica, raz wariatka. Kurcze jej postać jest chaotyczna... Blake spaprała sprawę.