Obejrzałam już całą Plotkarę, ale wciąż zastanawia mnie kilka rzeczy:
Po pierwsze różnica wieku między Danem, a Jenny wynosi rok, prawda? Czyli mała J. ile ma lat na początku serialu?
Po drugie do której klasy chodzą główni bohaterowie w pierwszej serii. Do pierwszej czy do drugiej? Jeśli do pierwszej to dlaczego Jenny chodzi z nimi do szkoły?
jenny byla w pierwszej klasie na poczatku serialu, wtedy blair byla wyzej, nie wiem ile klas ma tamtejsze liceum, 3 czy 4. ale blair byla w drugiej od konca klasie
na samym poczatku Jenny miala 14 lat
mnie zastanaiwa jedno: czy blair naprawde spala z wujkiem Chucka?jesli tak to dlaczego? niby ogladal druga serie ale jakos to mi umknęło
między Danem a Jenny były 2 lata różnicy. Nie wiem ile maja tam klas ale w 3 sezonie Dan mial 18 lat a Jenny 16.
Jeżeli chodzi o Blair , to przespała sie z Jackiem po tym jak Chuck wyjechał po śmierci ojca i ja zostawił. ten watek nie był ujęty w filmie ;)
jeśli jesteśmy już w temacie to nie wiem jak wami, ale mnie się wydaje, że ta cała akcja z Jackiem nie była wcale potrzebna.. Tak samo ta z małą J w ostatnio odc. 3 sezonu.. Moje marzenia : C&B i gromadka bachorów xd
o tak! Od początku trzeciego sezonu żadnej parze nie kibicuje tak jak B. i C. reszta bohaterów w tym serialu wydaje sie byc bardzo zagubiona jeżeli chodzi o lokowanie uczuc... ;D
dokładnie! a już największy problem z ulokowaniem uczuć ma N. Jak zaczynałam oglądać GG to wiadomo, byłam za S i D, no ale to było zanim zobaczyłam 7 odcinek pierwszego sezonu, gdzie zaczyna się już uczucie pomiędzy moimi ulubieńcami C+B. Mam nadzieje że serial się skończy ich ślubem i gromadką dzieci, bo nie znosie tego jeśli ich rozdzielą i na przykład Blair skończy w finale z Natem, MG to byłby koszmarrrrr...
co do akcji z Jakiem, fakt mogli to olać, skoro tylko o tym wspominali... właściwie to troche przegięli z całą tą historią, wiadomo że Chuck miał być zazdrosny, kiedy dowiedział się o tym pod koniec 2 serii i że niby to miało pokazać że i tak ich uczucie jest silne.... no ale w tym wypadku zrobili z B taką osobę za jaką nigdy tej postaci nie uważałam.
Dwa lata różnicy, co do wieku, ale jeśli chodzi o klasę to chyba tylko rok. Ostatnio nawet oglądałam sobie na nowo pierwszy sezon i tam Rufus powiedział do Jenny, że jej bal absolwentów będzie za rok.
Chyba, że ona poszła szybciej do szkoły.
Nie, nie, bo gdyby była różnica w klasach jednego roku to w następnym sezonie Jenny byłaby w collegu, czyli Rufusek kazałby jej się zastanawiać gdzie pójdzie - blablabla, blablabla - a nic takiego nie było, ani słowa, więc myślę, że jednak scenarzystom coś się mąci i na początku mówilio jednej klasie a teraz są dwie,.
Liceum w USA trwa 4 lata, czyli w 1 sezonie Dan był w 3 klasie a Jenny była w 1.
hehe. strasznie to wszystko poplątane z pomieszanym ;d.
W sumie to w GG interesują mnie tylko losy C&B, bo reszta zaczyna mnie nudzić..
wątek B&C jest wydaje sie jedynym co do ktorego tworcy mieli pewnosc od poczatku, takie przynajmniej odnosze wrazenie, reszta bohaterow to stara dobra "moda na sukces", jak niewiadomo co z jakas postacia zrobic wystarczy rzucic ja w ramiona pierwszej lepszej osoby z otoczenia dorzucic jakas tajemnice, skandal albo wyludzenie pieniedzy i jest kolejna historia hihihi.
bardzo lubie desmonda harringtona ktory gra jacka wiec jego epizod mi sie podobal hihiihi aczkolwiek jak wiekszosc z was nie wyobrazam sobie innego zakonczenia jak zobaczyć B&C ze swoimi szkrabami:P
A ja mam pytanie, czy C i B chodzili razem do klasy i czy byli w tym samym wieku? Bo wydawalo mi sie ze tak ale w 2 serii, Blair miala 18, a po sylwestrze Chuck mowi ze jet 17 milionerem. To wynika ze Blair juz miala 18 a Chuck dopiero w nastepnym roku, chyba ze to nie byla jej osiemnastka.
Wiem o co ci chodzi.Ale ja to zrozumiałam tak,że Blair kończyła 18 lat przed Chuckiem,dajmy na to jakieś 4 czy 5 miesięcy przed nim na przykład.A Chuck powiedział,że jest 17 letnim milionerem nie skończywszy jeszcze tych 18 lat.A rocznikowo je miał.Ja to tak rozumiem,ale niewiem.
;)
Raczej są w tym samym wieku. Przecież w tym samym roku skończyli szkołę, a wątpię, żeby Chuck kiedyś nie zdał, bo by zapłacił wtedy dyrekcji.
A i w 2 serii Blair na 100% skończyła 18 lat, bo w 1 serii skończyła 17. Więc sama nie wiem, czyżby pomyłka scenarzystów? Bo wątpię, żeby Chuck poszedł do szkoły wcześniej.
@plistek - ale sylwester chyba był po odcinku, kiedy Blair skończyła 18 lat. Czyli Blair skończyła 18 powiedzmy w roku 2008, kilka odcinków później Chuck mówi, ze ma 17 lat, ale to jest już nowy rok czyli 2009, czyli Blair rocznikowo wtedy już ma 19 lat... Dziwne. Ja tam stwiam na pomyłkę.
Chuck jest młodszy od Blair. W Ameryce chodzą do szkoły nie rocznikowo, ale jak ktoś urodził sie w styczniu to np. idzie do 2 klasy a jak w listopadzie to do 1
a nie było motywu że Jenny sobie olała szkołe na jakiś czas? Może dlatego na początku był rok klasowej różnicy między nią a Danem, a potem sie zrobiły 2, bo musiała powtarzać... ????
w USA liceum jest 4-letnie, gimznajzum 2-letnie.
W pierwszym sezonie była też mowa o tym, że dyrekcja nie może wyrzucić całej ostatniej klasy (w odcinku 12 po akcji na basenie) a jednak w sezonie drugim po wakacjach bohaterowie nadal chodzą do liceum ;)) Kilka takich błędów niestety w serialu jest i chyba trzeba po prostu to zignorować :))