PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108194
6,4 10 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

kto jest plotkarą

ocenił(a) serial na 10

5sezon skończył się dziwną rozmową dana z georginą w taksówce.jak myślicie czy któreś z
nich jest plotkarą? macie swoje typy ?

mon_m1

http://www.filmweb.pl/search/forum?q=kto+jest+plotkar%C4%85&forum=21020355&dateR ange=ALL&sort=TEXT_SCORE&sortAscending=false

...

No ale odpowiem. Georgina na pewno nią nie jest, biorąc pod uwagę, że sama ukradła jej konto. Diana jest za stara żeby bawić się w coś takiego. Osobiście uważam, że plotkary na oczy nie widzieliśmy i prawdopodobnym jest że albo nie ujrzymy albo dopiero w ostatnim odcinku.

ocenił(a) serial na 8
mammoth03

Hmmmm.....przeważnie bywa tak że winny stoi najbliżej...uwazam że jeśli będą chcieli ujawnić to będzie dla nas pewnie wielkie zaskoczenie....np.Dorota?bo nikt jej nie podejrzewa.....

Liwkaaa

Dorota? Nie wydaje mi się, że emigrantce z Polski z dwójką dzieci i ruskim mężem chciało się bawić w coś takiego jak plotkara. Poza tym jest dla Blair jak matka, nie chciałaby jej skrzywdzić. No ale wiem, podałaś tylko przykład na zaskoczenie. Jeżeli już ktokolwiek z nich to albo Nate albo któraż ze służek B.?

ocenił(a) serial na 8
mammoth03

podałam przykład bo tak przeważnie bywa...najmniej podejrzewana osoba...aczkolwiek mogem sie z tobą zgodzic cio do którejś ze służek,nie wiem czy raz przypadkiem w którymś odcinku nie dało to do myślenia...jak jedną służke Serena wynajęl=ła,w tym czasie plotkara powiedziała że zawsze sie dla niej jakas praca znajdzie.....hmmmm ale to tylko nasze domysły....Nate mi nie pasuje....za dużo osoby żeńskiej w tej plotkarze....

Liwkaaa

No, może trochę. Ale Nate zawsze wydawał mi się taką trochę ciotą, jak opisał go Dan w swojej książce. Tak czy owak, obstawiam tą Yuki(or sth like that), albo tą, która jest od zawsze(co miała pomóc Serenie zaciągnąć Dana do łóżka). Ale nie wiem czy w ogóle się dowiemy;)

ocenił(a) serial na 8
mammoth03

Jeżeli mają zamiar skończyć serial na dobre to mogliby ujawnić kto jest plotkara...chyba że mają w planach np.za 5 lat zrobić plotkara 5 lat pózniej.....jak już wszyscy będą mieć dzieci...i w ten czas będziemy ogladać perypetie np.Bassiątka:D:D:D

Liwkaaa

Nellie (?) Yuki, to nie, bo ona wyjechała na Yale, a plotkara istniała w tym czasie na Columbii, więc stawiam na Penelopę :)

Aguslava

a Vanessa?

Zo0ik

Może, ale ja na nią nie stawiam :). Z tego co pamiętam, to ona tych ludzi poznała dopiero, gdy Dan zaczął się spotykać z Sareną. Wcześniej nie miała z nimi nic wspólnego (nawet nie wiedziała o ich istnieniu), a później wyjechała na rok. Moim zdaniem to musi być osoba, która od zawsze była w tym środowisku, nie była przez nie zauważana i doceniana, zawsze była gdzieś z boku, ale jednak wśród nich (czyli nie Dan, on taki się stał, gdy zaczął się spotykać z Sareną). Wszystko wskazuje na Penelopę - zna tych ludzi od przedszkola, zawsze była wśród nich, ale niezbyt ją zauważali, więc wiele sekretów mogła po prostu podsłuchać (gdy np. Blair mówiła "służkom", że mają iść 5 kroków za nią, a w tym czasie omawiała "ważne" sprawy z Sareną), nikt by się tego po niej nie spodziewał, bo uchodzi za mało rozgarniętą. No i musi to być osoba, która studiowała na Columbii, bo gdy bohaterowie poszli na studia, to plotkara działała głównie na tamtej uczelni. Ale może to też być ktoś, kogo w ogóle nie znamy i kogo nigdy nie widzieliśmy. Byłoby szkoda :D.

Aguslava

stawiam na Dorotę

ocenił(a) serial na 10
Liwkaaa

hahahahaha bassiątka :D założę się że na pewno byłyby śliczne <333

mon_m1

Według mnie to scenarzyści sami tego nie wiedzą. Wprowadzą jakąś postać na sam koniec i to ona będzie plotkarą. Chociaż ja bym wolała, żeby wcale nie ujawniali kim ona jest.

ocenił(a) serial na 10
Marzann

a może to Jenny ?

ocenił(a) serial na 8
mon_m1

Jenny napewno nie...ona zrezygnowała w dalszym wystepowaniu w serialu wiec szczerze wątpie.....jak bym miala typowac jesli chodzi o glownych bohaterow to stawialabym na Dana....wprawdzie nie od zawsze krecil sie w ich swiecie,ale serena interesowal sie od dawna...jest taki odcinek,w ktorym pokazano jak poznal serene...wrecz uratowal ja przed wpadnieciem pod taksowke...pozatym niewiem czy pamietacie w odcinku,w który serena napisala do plotkary zeby sie z nia spotkala i jako pierwszy wszedl wtedy Dan.....a pozatym w piatym sezonie....mysle ze to wlasnie on wykrada laptopa.....Natomiast jesli chodzi o moj typ co do osoby plotkary ktora mogla by nas mocno zaskoczyc,po ktorej nikt sie niczego nie spodziewa to moj typ to Dorota....

ocenił(a) serial na 10
Liwkaaa

Dorote też obstawiałam. Ale z drugiej strony ta sytuacja z pamiętnikami Blair. Dorota by tego raczej nie wykorzystała. Natomiast Dan w sumie pasuje idealnie ale i tak wątpię żeby to był którykolwiek z głównych bohaterów. Chociaż Dan był na miejscu, mógł wziąć laptopa. W tamtą noc on jechał za Blair i może to jego namierzyło jako plotkarę :D

ocenił(a) serial na 8
Liwkaaa

Mi się też wydaje, że to Dan, dokładnie z tych samych powodów, które wymieniliście

ocenił(a) serial na 8
Marzann

A moze scenarzysci czytaja nasze fora,w senie wszystkich fanow...i robia tabelki kto dostanie wiecej glosow typowania od fanow ten zostanie plotkar:D::D:D:D::D:D:i na koncu nam powiedza macie jak chcieliscie:D:D::D::D:D:D:DD:

ocenił(a) serial na 10
Liwkaaa

Dorota kompletnie nie pasuje mi do roli plotkary ona kocha Blair jak własne dziecko i myślę że nie mogłaby jej skrzywdzić jest za miła,za dobra

ocenił(a) serial na 8
mon_m1

Wiem aczkolwiek podalam typ,ktory mnie osobiscie by zaskoczyl.....aczkolwiek obstawiam Dana......ale to by bylo za proste....zobaczymy czy wogole sie dowiemy,wprawdzie ksiazki nie czytalam ale tam ponoc nie ujawnili do konca kto byl plotkara,wiec moze i tym razem tez tego nie zrobia....

ocenił(a) serial na 10
Liwkaaa

Kim jest Plotkara? mam wielką nadzieję, że tak jak i w książce się tego nie dowiemy. Moim zdaniem to wszystko zepsuje. Niech się męczą z jej odkrywaniem (mam nadzieję na cudowną intrygę S, B, C i N), ale Plotkara ich przechytrzy. ^^ A, i myślę, ze nie jest to nikt z głównych bohaterów. Bo nikt mi tu nie pasuje. S była przez chwilę, ale to co innego. B zdecydowanie do tego nie pasuje. C zbyt często sam wysyłał posty na plotkarę. Nate... nie, Nate nie. Za często stara się ją zdemaskować. A Dan? W którymś z pierwszych odcinków przegląda plotkarę żeby dowiedzieć się czegoś o S (Jenny się z niego śmieje). I wątpię, żeby przeglądał własne wpisy. A Dorota jest za fajna na to. Więc jak już Plotkarą jest jakaś nowa postać, której do tej pory nie pokazali.

Tibby1996

Wydaje mi się, że jej odkrycie byłoby fajne, gdyby serial miał ze 3 sezony - wtedy jeszcze dużo wokół niej się działo. Teraz to już za bardzo się rozjechało i dlatego ludzie typują Dorotę albo Rufusa. Fajnie gdyby zostało to odkryte zaraz po zakończeniu liceum na tej imprezie u van der Woodsenów, bo wtedy to by miało największy sens. Tylko wtedy kolejne sezony nie miałyby sensu. Gdyby jednak mieli to jakoś sensownie ułożyć, to byłoby fajnie :).

ocenił(a) serial na 8
mon_m1

czemu nikt nie podejrzewa rodziców? siedzą po apartamentach, zbijają bąki, mają kupe czasu, duzo pieniędzy a specjalnie opiekuńczy wobec swoich dzieci tez nie są wiec nie przekona mnie argument ze nie krzywdzili by swoich pociech. Rufus był by ciekawy ale on jako jedyny jakos o te dzieci sie troszczy, no i Elenor tez odpada, bo jest w miare normalna i nie ma tyle czasu co wszyscy bo uwaga! pracuje. Ale reszta, jak najbardziej, moje typy to:
nr 1- Bart Bass- zaraz ktos powie ze nie chcialoby mu sie bawic w takie pierdoły dla małolatow, ale on jest bogaty zatrudnia kilku detektywów , bo spójrzmy prawdzie w oczy, plotkara to musi byc wiecej niz jedna osoba! i wiecej niz jakas zakompleksioa nastolatka! No wiec zatrudnia detektywów ktorzy odwalają całą brudną robote. Zapytacie o powód? Plotkara ma dostęp do sekretów, tajemnic, brudów które za pare lat bedą w stanie zniszczyć tych ludzi, przyszłą elite biznesu na manhatanie, a tym samym potencjalnych rywali barta bassa.
nr 2 - Don Van der Bilt, którego imienia nie pamiętam (chodzi o dziadka Nata) - z tych samych powodów co Bart Bass
nr 3 - Jack Bass(najmniej prawdopodobny) - dla beki, żeby dopiec wszystkim dookoła
nr 3 - pokrecona mamuśka Nata - niby jest w serialu ale jej nie ma, coś tam robi nie wiadomo co, jakies przyjęcia, gale, bankiety, mąż w więzieniu, synek prowadzi gazete, babce sie nudzi a do tego jest typem osoby ktory lubi wszystko o wszystkich wiedzieć, pasuje
nr 4 - mój ulubiony typ - Lily van der Woodsen - no tutaj to nie wiem od czego zacząć, przede wszystkim jest wredną małpą, lubi intrygi, lubi swoje nieczyste zagrania tłumaczyc szlachetnymi pobudkami, cały czas ma z kimś na pieńku, no i na pewno nie mozna powiedziec ze to zbyt dziecinne dla niej czy cos bo ona to akurat udowodniła swoim zyciem ze intrygi sa u van der Woodsenów dziedziczne. Pierwszy post na plotkarze przypominam był o Serenie, no to kto jak nie mamuśka!

Oczywiście w tej teorii musza być jakies dziury, ale ci ludzie pasują perfekcyjnie bo są ale jakby ich nie było. A kretem musi być osoba która była w serialu od początku ale nie pojawia sie w kazdym odcinku i przy kazdej okazji. Nie moze to byc nikt z głównych bohaterow bo to by bylo zbyt zalosne i nieprawdopodobne i nie moze byc nikt z epizodycznych bo to za mało ciekawe!

Dia2506

A mnie się wydaje, że to by było dziwne. Gdyby pisali o dorosłych, to jeszcze, ale o dzieciach? Jak sama wspomniałaś - ci ludzie nie interesują się swoimi dziećmi, zajęci są własnymi sprawami, więc po mieliby marnować czas, energię i pieniądze na pisanie na szkolnej stronie? Gdy była ta afera w szkole, gdy Blair napisała, że Dan ma romans z nauczycielką, to rodzice byli zdziwieni, że mają się zajmować takimi dziecinnymi sprawami jak plotki na jakiejś szkolnej stronie. I to jest właśnie to to - dla dorosłych ludzi to głupota, a już zajmowanie się tym, w co jaka dziewczynka się ubrała, to wielka strata czasu (nawet jeśli mają go dużo) ;).

Bart ma teczki o ważnych dla niego ludziach, ale jednocześnie też dba o dyskrecję i nie pisałby o swojej rodzinie (ukrywał przed prasą, że Erick jest gejem, zabronił Sarenie wychodzić wieczorami, co Chuck podsumował mniej więcej tak, że on może, bo jest dyskretny, ale dziewczyna z 6. strony może zaszkodzić Bartowi w interesach). Samo to kolekcjonowanie informacji byłoby uzasadnione, ale już reszta nie, zwłaszcza w czasach, gdy dzieciaki były w liceum. Zanim byłby w stanie realnie zagrozić Bartowi, minęłoby 10-15 lat. I raczej przechowywałby te informacje, a nie umieszczał na publicznej stronie.

ocenił(a) serial na 10
Aguslava

Ja obstawiam że Nate jest plotkarą ;-) I jako jedyny nigdy nie wysłał żadnej wiadomości do plotkary

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 8
Liwkaaa

Mnie się to wydaje mało prawdopodobne..rzeczywiście jako jedyny nigdy nie wysłał wiadomości,ale biorąc pod uwage sezon 2...kiedy miał romans z księżną,która mu za to płaciła...a plotkara to pużniej ujawniła to szczerze wątpie żeby sam się tak pogrążył....zwróciłam uwage na to kto wiedział o jego romansie.....Blair,Dan i Vanessa.....

Liwkaaa

I Sarena. O nich wiemy, ale nie wiemy, czy np. Dan nie rozmawiał o tym z Vanessą, a Jenny podłuchała lub Blair z Sareną, a Erick lub Penelopa podsłuchali. A Chuck nie wiedział?

Aguslava

podsłuchała*

ocenił(a) serial na 8
Aguslava

nio może ale kolejna jego plotka była na pokazie mody w sezonie drugim....jak Jenny zoorganizowała pokaz mody....wtedy ujawniono jak całował się z Jenny.....ale to są tylko nasze domysły....znając życie Plotkarą okaże się osoba po której w życiu by my się nie spodziewali.....

ocenił(a) serial na 10
ronia2108

Albo dlatego, że jest ciotą albo jest plotkarą :D Może dlatego nie wierzył Loli, że S. jest plotkarą bo wiedział, że G. nią była. A jak już wiedział, że Serena nią jest to chciał odzyskać laptopa.

ocenił(a) serial na 10
Dia2506

Lily by pasowała ;d Ma taką osobowość, że nawet jak coś wie potrafi to ukryć i zachowywać się normalnie (tak jak było z Williamem). Ale z drugiej strony, po co miałaby to robić?

ocenił(a) serial na 8
slaash

nio to prawda nikt jej nie bierze pod uwage.....aczkolwiek mogli by nie ujawniac,ewentualnie troszke naprowadzić żebyśmy sami do tego doszli.....

ocenił(a) serial na 10
Liwkaaa

Moim zdaniem tożsamość plotkary pozostanie tajemnicą do końca co najwyżej np w ostatnim odc może być jakaś wskazówka co do jakiejś osoby

ocenił(a) serial na 8
slaash

tez mi sie tak wydaje

ocenił(a) serial na 10
Liwkaaa

tak żeby pozostał taki niedosyt :D

slaash

w książkach prawdziwa Plotkara nigdy nie została ujawniona,może i dobrze.Oby tutaj też to zostało. :)
Bo jak wiadomo Georgina i Serena w porównaniu do prawdziwej GG mają krótką kadencję xD

ocenił(a) serial na 10
Lily_115

Eric?

ocenił(a) serial na 10
xnewdayx

A tak na serio:
Będąc na wakacjach u ojca w Stanach, mając znajomych tam co oglądają Plotkarę, dowiedziałam się że w 6SE ma rzekomo zagrać Kristen Bell.

Jeśli to prawda, to Plotkara byłaby obca osoba. Może była uczennica szkoły? która np. założyła 'Hierarchię' szkolną, czy coś :)
Albo wręcz przeciwnie ktoś kto mógł mieć wszystko a był poza cała tą bajeczką bogatych dzieciaków, ktoś kto jest ponad ich balache problemy.
I zwyczajnie pogrywa sobie z nimi, i bardziej bawi się ich 'prostym' dziecinnym i bajkowym życiem.
Tak myśle że to właśnie taka osoba, i nie jest nią żaden bohater.

Lub po prostu tak jak mówi sama plotkara w kazdym odcinku na poczatku, że tej tajeminicy kim ona jest nigdy nie zdradzi.. :) i nie będziemy wiedzieć i tyle :D

xnewdayx

A tak serio to na logike nie braliście tego, że skoro głos podstawia Kirsten Bell to ona będzie tą Plotkarą? :D

ocenił(a) serial na 10
tousen87

Tak, ale Bell daje jej głos, i w ogóle komentuje wszystko nie tylko posty GG, więc z dwojga złego może być nią ktokolwiek :) Ja obstawiam Erica on ma takie odpały gdzieś dziwne. jest jakiś taki w ogóle on z poza ich świata a jest w tym świecie.
A jak nie on to tak jak napisałam wcześniej :)

DAN na pewno nie, przecież sam pisał do GG żeby powiedziała gdzie jest Juliet.

mon_m1

A ja od początku sądziła, że to Jenny, jednak się mylę raczej.
Ale mam wrażenie, że tak jak było w "Pretty Little Liars" z ujawnieniem A, to tak samo w Gossip Girl sobie trochę poczekamy. Kto wie o co chodzi, zrozumie.

ocenił(a) serial na 10
VanillaCream

No mi też się tak wydaje. + Pretty Little Liars jest świetne ! :>

mon_m1

A ja stawiam na Penelope - była ignorowana przez Blair i Serenę, mogła to być forma zemsty (zwłaszcza, że o nich było najwięcej wpisów), żyła wśród nich, raczej nikt by jej nie podejrzewał.

ocenił(a) serial na 8
mon_m1

Też stawiam na Dorotę i nikogo prócz niej nie podejrzewam. Jak pamiętacie po wypadku Chucka i Blair plotkara przekazała pałeczkę innej osobie, wydaje mi się, że mogła czuć się winna za to, że to właśnie przez nią musieli uciekać i zdarzył się wypadek. Tylko jej tak naprawdę ufa Blair, zna wszystkich, nikt jej nie podejrzewa, ma dostęp do pamiętników Blair. To byłby mądrze i ciekawie poprowadzony wątek. Tylko czy naprawdę Dorotka byłaby aż tak podła?

ocenił(a) serial na 10
vaduz

A może dadzą na koniec aktorkę , która podkłada głos, żeby było wielkie zaskoczenie

ocenił(a) serial na 8
patii12

Ja bym była zawiedziona, poza tym nic o niej nie ma i dlaczego miałaby interesować się kilkoma bogatymi ludźmi i o nich pisać? Znudziło by się to jej w końcu.

ocenił(a) serial na 10
vaduz

to na koniec by coś o niej wspomnieli, że zawsze z boku się trzymalzy coś, wymyślać oni potrafią, a czy logicznie to zależy

ocenił(a) serial na 10
mon_m1

Coraz goręcej robi się wokół tematu "Who is GG?". Niedawno powstał żartobliwy filmik https://www.youtube.com/watch?v=iwfb_c38GLI&amp;feature=play %20er_embedded w którym jednak możemy znaleźć parę podpowiedzi, wskazówek dotyczących tego, czego tak naprawdę możemy się spodziewać...
Włoskie promo http://www.youtube.com/watch?v=QRoY2uIZT10 wskazuje na to, iż ktoś z głównej obsady jest Plotkarą.

Większość bohaterów podeszła do tego filmiku żartobliwie, ale zastanawiają mnie słowa Eda "I've heard some rumors that some people are making returns for the last one or two episodes" i Rufusa wypowiedziane zaraz po Chucku "Maybe it's Jenny. She really didn't go to England."

Dlatego stawiam na Jenny. Ona zawsze kombinowała, mieszała, kręciła innym na swój temat, nie miała wielu przyjaciół, jak sama kiedyś powiedziała "lubiła swój towarzyski grób, bo sama go sobie wykopała", siedząc zamknięta na Brooklynie miała wiele czasu, nienawidziła B, podobnie jak i S... Założę się, że nie podobał jej się związek Dana i Blair dlatego, jak wiemy, robiła wszystko by go popsuć (publikując odpowiednio dobrane urywki pamiętnika, zdjęcia B z Chuckiem itp.) Nie wiem ile mam w tym racji, ale jeśli ktoś z głównych bohaterów miałby okazać się GG to wolałabym aby była nią właśnie Jenny :)

A tutaj screen słów z filmiku:
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/23869_286427234792312_764040262_n. jpg (zwróćcie uwagę na dwie ostatnie wypowiedzi)

mon_m1

Ja jakoś nie mam typów:) mam nadzieje ze zdradzą nam ten sekret w końcu :)