PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=555086}

Pod kopułą

Under the Dome
2013 - 2015
6,6 26 tys. ocen
6,6 10 1 26044
4,3 3 krytyków
Pod kopułą
powrót do forum serialu Pod kopułą

MOAB

ocenił(a) serial na 6

Na początku napisać trzeba, że serial pełny jest niedociągnięć od samego początku ... lecz czy ktoś może mi wyjaśnić jak jest możliwe, że na kopułę spada MOAB ... niszcząc wszystko wokół .. a
kilka odcinków później poza kopułą widzimy piękne zadbane domy, drzewa, bujną roślinność ... Dobra obsada, jednak scenariusz i reżyseria tej ekranizacji powieści S. Kinga zawiodły

JJ79

Parę tematów wcześniej było takie pytanie już.. Stanęło na tym, że MOAB zniszczył wszystko z jednej strony kopuły, a kilka odcinków później pokazana była druga strona.

ocenił(a) serial na 6
Oskajg

Przecież taka możliwość nie istnieje! Ta kopuła jest nad miasteczkiem nie nad stanem. :)

ocenił(a) serial na 5
JJ79

http://i39.tinypic.com/fkmfbq.png

Jeżeli ktoś ma ochotę (np ty), proponuję przeszperać odcinki serialu w poszukiwaniu mapy Chesters Mill - jest szansa, że na mapie będzie skala miasta, ewentualnie zasięg kopuły.

ocenił(a) serial na 5
JJ79

ja to myślę, że to kopuła miała taki cudowny wpływ na florę i infrastrukturę wokół kopuły po eksplozji, albo amerykańska gospodarka

ocenił(a) serial na 6
haha44

:))))) MOAB nie dał rady .... matka wszystkich bomb nie dała rady kopule .. możliwe, że to ma podkreślić moc jaką emanuje Kopuła :) Tego akurat nie czytałem, ale znając powieści Króla, będzie to mroczne wytłumaczenie ... :))))
@haha44 gospodarka jednak daje rady ... bo wszędzie i zawsze widać Nokie Lumie lub Surface od Microsoftu ;) ... choć to akurat dla mnie fajne jako miłośnika MS i Nokii :)))))) Reklama nawet w serialu :)))))

ocenił(a) serial na 5
JJ79

się to nazywa product placement

ocenił(a) serial na 4
haha44

W creditach jest napisane, że Microsoft współfinansował produkcję.