Hej, czy ktoś, kto przeczytał książkę mógłby napisać, skąd właściwie wzięła się kopuła, co to za istoty, które komunikują
się z dzieciakami i jak ta cała historia się kończy? Tematyka mnie nie przyciąga, dlatego nie zamierzam czytać książki,
serial również nie jest wybitny, dlatego gdyby ktoś był taki uprzejmy;)
nieziemskie dziecko ma zabawę, tak jak ziemskie ma swoją hodowlę mrówek, które może sadystycznie męczyć lub jedynie obserwować i poznawać. Pamiętaj jednak, że serial bardzo w fabule odstaje od powieści!
Zakończenie książki Pod kopułą byłą IMO najgorszym jakie stworzył kiedykolwiek S.King. Czytałem i nie dowierzałem własnym oczom. Jak w serialu zrobia to samo to będzie smutno. Mam nadzieję, że rozwiążą ten temat lepiej.
Jeżeli uważasz, że "Pod Kopułą" miało najgorsze zakończenie w wykonaniu Kinga, to przemęcz się przez "Komórkę" - tylko żeby potem nie było, że nie ostrzegałem :) Pozdro
A mogę wiedzieć jak to się skończyło ? :) Nie mam kiedy przeczytać książki, a serial bardzo mi się spodobał, i jestem strasznie ciekawa jak to się kończy :)
Książka jest rewelacyjna! Choć zakończenie... faktycznie może być trudne do przyjęcia dla tych mocniej stąpających po ziemi czytelników ;-)
Ja byłam nim zawiedziona o tyle, że to było takie pójście po najmniejszej linii oporu. Dość szybko zaczęłam się domyślać, o co chodzi :) Ale ogólnie książka świetna i warto przeczytać.
Odpowiedź będzie w kolejnych odcinkach, a może nawet sezonach. Ja nie chcę wiedzieć, lepiej jest nie wiedzieć i być zaskoczonym niż wiedzieć i powiedzieć że to nudne. Takie jest moje zdanie.
Temat oznaczony jako spojler, a Ty nie dość, że się na niego wbijasz, to jeszcze piszesz, że nie chcesz wiedzieć jak się kończy:D Mi serial się nie podoba i nie mam zamiaru go oglądać;) Czysta ciekawość, ot co.
Nie ma problemu:D Chodzi mi o samą sytuację wejścia w temat oznaczony spojlerem, kiedy chcesz pozostać w nieświadomości zakończenia:)))