mam pytanie , lubie archiwum x , fringe , haven ,lubie st . kinga, powiedzcie czy warto ogladac pod kopulą?pozdro!
Jest to co w King-u z reguły bywa, jak lubisz i książki, seriale powinien ci podejść. Nie ma szału, ale sam King pisze scenariusz do drugiego sezonu. Jest tajemnica, jest analiza bohaterów i ... (nie będę ci mówił co jeszcze by nie zdradzać fabuły)
Skoro lubisz klimaty sci-fi, takie które wymieniłeś pod postaciami w/w seriali to tak, warto ;) Naprawdę jest to świetny, fajnie poprowadzony serial, a ludzie to wieczne marudy i traktują seriale jak coś najważniejszego w życiu chyba i nie potrafią się cieszyć rozrywką telewizyjną, żeby usiąść zrelaksować i na te 40 minut oderwać się od naszej rzeczywistości ;)
obejrzalem , uwazam ze jest fajny i czekam na druga czesc .czemu tylko skoro bomba termiczna zniszczyla wszystko wkolo kopuly ,w scenie gdy junior przy niej stal widac bylo po drugiej stronie budynki i drzewa , skoro we wczesniejszym odcinku ukazana byla calkowita dewastacja okolicy na okolo pol kilometra ?hehe rezyser sie nie popisal ,ale serial mi sie podoba.uwazam jednak ze niektore sceny byly niepotrzebnie wydluzone i mozna bylo zmiescic wszystko akurat w 12 odcinkach . daje 7
Ta scena z Juniorem działa się po drugiej stronie kopuły, bomba wybuchła gdzie indziej i fala uderzeniowa się od niej odbiła. DLatego po tamtej stronie jest wszystko zniszczone na zasięg kilometra, czy ileś tam. Kopuła ma srednice już nie pamiętam, ale chyba coś koło 2-3 kilometrów (?niech mnie ktoś sprawdzi), poprzez to jest też wysoka na ten kilomter, pewnie trochę mniej. Dlatego druga strona nie została ruszona, nie wiem czy nawet nie było o tym mówione w dialogu pomiędzy bohaterami.