Nie tyle dziwne,co żadko spotykane,ale zdarza się. Nie wiem ile masz lat,ale w biologiij jest dział GENETYKA i tam dowiesz się,że jest to możliwe:)
Czy ja wiem... u mnie oboje rodzicow ma czarne wlosy, a moj brat blond, a ja brazowe. Na genetyce sie nie znam, ale na pewno jesttam wszystko wyjasnione.
Przecież Lukas to postać fikcyjna a aktor który go gra nie jest synem "Dana" i "Karen" wiec po co w to wnikać widocznie takie było zamierzenie reżysera:P a co do genetyki to różnie bywa
Jeżeli oboje rodziców ma ciemne włosy, to dzieciak może się urodzić z blond włosami, ale jeżeli oboje rodziców ma blond włosy, to dzieciak nie może sięurodzić z ciemnymi włosami.
Claairee, ciekawa teoria, zwłaszcza, ze ciemny kolor włosów jak i tęczówki jest cechą dominującą i dziedziczą się zgodnie z prawami mendla ;-)
pzdr
Lol, Claairee ma rację. Jeżeli ktoś ma blond włosy, to znaczy, że posiada wyłącznie recesywne geny odpowiedzialne za blond, jako że kolor blond jest cechą recesywną i tylko przy takiej kombinacji genów może się ujawnić. Jeżeli oboje rodziców ma blond włosy, to tylko takie geny mogą przekazać, w związku z tym nie ma opcji, żeby dwoje blond rodziców miało dziecko z ciemnymi włosami. Natomiast jeśli nawet rodzice oboje mają ciemne włosy, to jeśli oboje posiadają gen recesywny (który się nie ujawnił) odpowiedzialny za kolor blond, to jest szansa, iż będą mieć blond dzieciaka.