PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637303}

Pokojówki z Beverly Hills

Devious Maids
2013 - 2016
7,6 12 tys. ocen
7,6 10 1 12238
Pokojówki z Beverly Hills
powrót do forum serialu Pokojówki z Beverly Hills

Witam. Czy spodoba mi się ten serial? Oglądałam takie jak "Gotowe na wszystko", "Plotkara", "Seks w wielkim mieście", a teraz oglądam "Słodkie kłamstewka" i "Glee". Czy jest coś w tym serialu podobnego z podanych wyżej? Czy warto zobaczyć? :*

kindzia160294

Przeczytaj tematy z tego podforum pt: "Świetny", "Miłe zaskoczenie", "wreszcie...", "Następca Gotowych Na Wszystko. Serial jest fenomenalny!" i "Podobieństwa do Desperate Housewives" to znajdziesz odpowiedź na twoje pytanie.

michu1945

Ok ok Michu xD... A Tobie się podoba?.:-)

kindzia160294

Hmmm. Szczerze to ściągam odcinki i wgrywam do nich napisy, które są poprawne i cacy wszystko pasuje, ale brak mi chęci do obejrzenia.

michu1945

Ano, tak. Ja juz tyle ogladam tych seriali, że nie wiem, ale moze sie skusze ktoregos dnia :-). dzięki za odpowiedz, pozdrawiam.

kindzia160294

Spoko. Fan DH do fan(ki/a) DH? ZAWSZE.

kindzia160294

Oczywiście, że tak... Również obejrzałem Gotowe na Wszystko, oglądam Słodkie Kłamstewka i Glee, i parę innych też, ten serial jest naprawdę dobry. Mieszanka gatunków.

kindzia160294

ten serial jest naprawdę fajny :)

violenceDirector

Dzięki :)

kindzia160294

na pewno nie do końca w stylu tych, co oglądałaś (może poza DH). ale wciąga od pierwszego odcinka (: niebanalny.

kindzia160294

ja również oglądam te seriale które wymieniłaś wyżej ;D wręcz je uwielbiam a fanką "Gotowych na Wszystko" jestem od pierwszego sezonu i muszę Ci powiedzieć że ten nowy serial jest GENIALNY! Zakochałam się w nim jak na początku w gotowych ;D Serdecznie polecam! ;D P.S. Już nie mogę się doczekać 5 sezonu Glee! ;D

flawless

Fanką Gotowych na wszystko to u mnie mało powiedziane, u mnie wszyscy w domu mówią, że mam bzika na punkcie tego serialu, bo w kółko go oglądam :). Tak ja też Glee się nie mogę doczekać, ja wczoraj skończyłam oglądać 3 sezon i normalnie dwa ostatnie odcinki były taki, że ryczałam, ale już zaczęłam oglądać 4 sezon, myślę, że skończę w poniedziałek :).. Jak tak polecacie, to wezmę się za serial, myślę, że może za tydzień :). Pozdrawiam...

kindzia160294

Serial ok. Odpowiednia dawka humoru, mnogość wątków, sympatycznie się go ogląda. Bohaterki wyraziste, choć może nie aż tak jak w DH. Ale generalnie serial przypomina "Desperatki" i można przy nim bardzo miło spędzić wieczór. Mam nadzieję, że nie poprzestaną na jednym sezonie. Generalnie polecam.

kindzia160294

Przyjemny, momentami zabawny serial. Może nie zaczyna się z takiego wielkiego C jak Gotowe, ale myślę, że dobrze poprowadzony może stać się naprawdę popularny :P

kindzia160294

Jest marnym zastępcą seriali w typie "Gotowych.." , niestety.
Gra aktorek jest do bólu sztuczna żeby nie być gołosłowną: przesadnie teatralny akcent Danii Ramirez - Rosie, usiłowanie pokazania jakiekolwiek mimiki w wydaniu Edy Ganem - Valentiny, sztywność w każdym aspekcie ukazania swojej postaci: Rebecci Wisocky- Evelyn, to samo u Susan Lucci - Genevieve Delatour.
Fabuła .... cóż nic specjalnego, nic się nie dzieje, równie dobrze można obejrzeć ostatnie 2 odcink tj.9 -10 żeby wiedzieć o co chodzi w całym serialu zupełnie tak samo jak rzecz się ma w " Modzie na sukces". I wszystko będzie jasne. Ja nie polecam. Są inne dużo lepsze. Chybaże jako dobry usypiacz przed snem to tak jak najbardziej, ewentualnie (uwaga płeć męska) żeby popatrzeć na ładne buzie: Brianny Brown, Mariany Klaveno, Roselyn Sánchez, czy Edy Ganem. Ale to chyba jedyny możliwy plus emitowania tej produkcji.

Wezme Twoja opinie pod uwage. A moglabys polecić jaki lepszy serial? :-)

kindzia160294

Ja na chwilę obecną oglądam i polecam te poniżej:

Downton Abbey ( już za chwilę kolejny sezon);

Girls;
Mad Men;
Shameless;
Boardwalk Empire;

Z takich o tematyce fantastyczej:

True Blood;
Game of Thrones;

Komediowe:

Modern Family;
New Girl;
2 Broke Girls.

Zapomniałam napisać jeszcze Skins wersja UK, wszystkie części. To już zależy czy lubisz seriale o nastolatkach. Ale ten jest świetny.
Mam nadzieję że chociaż troszkę pomogłam :)

Dzieki,pomogłaś, lubie o nastolatkach tak sobie popatrzec :-). Fantastyczne sobie odpuszcze, nie lubie takiej tematyki :-)... popatrze sobie później i wybiore cos na pewno <3.

kindzia160294

Dawton Abbey, nie dla mnie dlatego, że kostiumowy, nienawidzę.
Mad Men odpada, lata 60...
Boardwalk Empire 1920?? Odpada

Tak jak pisalam wczesniej, fantastycze także odpadają..

Skuszę się jednak kiedyś na:
Modern Family
2 Broke Girls
Shameless :)

Pozdrawiam :*

kindzia160294

kostiumowe są fajne właśnie.. ale po za tym downton abey to wspaniala historia o milosci i życiu w tamtych czasach ;d
True Blood i Gra o Tron to jedne z najlepszych seriali ostatnich lat według mnie.

Gra o Tron będzie kiedyś pewnie klasykiem, bo naprawdę dużo tam się dzieje i wgl.

True Blood zaskakuje wszystkich swoją " innością" czyli nie jest wszystko przesłodzone i śliczne itp. i również można tutaj spotkać wiele interesujących wątków, dlatego ma tak dużo widzów.

" Z takich o tematyce fantastyczej:

True Blood;
Game of Thrones; "

tematyka fantastyczna ? hmm... nie tak do końca, owszem jest kilka rzeczy fantastycznych lecz to właśnie w tym najlepsze, że wygląda to naturalnie i najważniejsze dzieję się to w normalnym świecie. Bardziej fantastyczne chyba jest Gra o Tron, bo tam jest tego chyba więcej, a True Blood są tylko postacie fantastyczne.

Napewno oba dwa seriale nie są przesłodzone fantastyką tak jak np. serial "One Upon a Time " czyli praktycznie wszystko tam jest fantastyką , co już dla mnie niestety jest za dużo bo też nie lubię takich rzeczy w zbyt dużej mierze .

Diablicaaa

Dzięki za Twoją wypowiedź, ale ja się nigdy nie przekonam do tego typu filmów, seriali :). Pozdrawiam...

Diablicaaa

"Czysta krew" jest serialem o takiej właśnie tematyce. Masz tam poza ludźmi, całą rzeszę innych postaci: zmniennokształtnych, wilkołaków, panterołaków, wróżek ( broniących się przed wampirami światłem wydobywającym się ich rąk), wampirów, czarownic, wszelkiego rodzaju demonów, ..itd, itp. Tło owszem jak najbardziej wyniesione z naszego świata, ale bardzo skrajne: jakieś slumsy, bieda, potoczny wulgarny język, przypadkowe postaci nie są modelami i modelkami o nieskazitelnym wyglądzie tylko odrzucającymi na swój widok pijakami, czy kobietami lekkich obyczajów, o plugawym usposobieniu; są w różnym wieku nie nastoletnim albo max do 35 lat. Natomiast cała stworzona tu rzeczywistość jest fantastyczna.
Poza tym dzieją się rzeczy niespotykane w naszym świecie, tzw fantastyczne czy jak kto woli fantasy. Zabijanie wampirów, przemiany w inne nieistniejące istoty, czytanie w myślach, i szereg innych niesamowitych. Nie wiem jaki wg ciebie jest to rodzaj serialu w takim razie.
Tu są różne gatunki wymiksowane: fantasy, komedia, trochę grozy, pewna doza dramatu, romansu, erotyki.
Tak samo "Gra o tron", jedynie tematyka, fabuła itp się różni. Ale gatunek ten sam.
"Once upon a time" także, z tą różnicą że jest lżejszy od tych dwu powyższych. Nikt się tu nie zabija, nie ma gwałtów, przekleństw, scen seksu, kastracji. Gatunek również fantasy, w kierunku baśniowego.

Na temat czystej, mozna by wieleee dyskutowac, to wlasnie jest najlepsze ze jest pokazane z pewnej czesci zycie ktore nie jest idealne i ciezke a nie jak np w niektorych serialach wszyscy są modelami lub modelkami o białych zębaach jak śnieg i jeżdżą najlepszymi samochodami i maja bajeranckie komorki choć wcale nie pracuja tylko chodza na imprezy.

Diablicaaa

Oglądałam kilka takich. Bardzo mnie drażniły. Obejrzałam z przyzwyczajenia ale nie tęsknię za tymi produkcjami.
Sposób pokazania takiego świata jest strasznie irytujący. Nawet nie chodzi o bogactwo ale takie rzeczy jak piszesz. Nawet jak są tacy ludzie tj bardzo majętni to przecież nie jest to równoznaczne z byciem pięknymi manekinami.
Właśnie dlatego uwielbiam "Czystą...". Ta brzydota większości aktorów jest dla mnie piękna, dużo ciekawsza, prawdziwsza i intrygująca niż wygląd jak u lalki barbie czy kena.

:)

Z tym się z Wami zgadzam. Ja nie mam problemów oglądania tych "brzydkich", też mnie denerwują te ludzie wyglądający jak Barbie i Ken. Mogę oglądać różnych ludzi itd, ale nie fikcyjne postacie, mnie to śmieszy i koniec :). A nie będę oglądąć filmu i się cały czas śmiać bez sensu :)..

kindzia160294

Aaaa przypominał mi się jeszcze jeden genialny serial, "Weeds". Polecam :)

Widziałam go już właśnie i się zastanawiałam czy go oglądać :D. Po przemyśleniu myślę że go obejrzę, bd czekać w mojej kolejce :).