Witam. Czy spodoba mi się ten serial? Oglądałam takie jak "Gotowe na wszystko", "Plotkara", "Seks w wielkim mieście", a teraz oglądam "Słodkie kłamstewka" i "Glee". Czy jest coś w tym serialu podobnego z podanych wyżej? Czy warto zobaczyć? :*
Przeczytaj tematy z tego podforum pt: "Świetny", "Miłe zaskoczenie", "wreszcie...", "Następca Gotowych Na Wszystko. Serial jest fenomenalny!" i "Podobieństwa do Desperate Housewives" to znajdziesz odpowiedź na twoje pytanie.
Hmmm. Szczerze to ściągam odcinki i wgrywam do nich napisy, które są poprawne i cacy wszystko pasuje, ale brak mi chęci do obejrzenia.
Ano, tak. Ja juz tyle ogladam tych seriali, że nie wiem, ale moze sie skusze ktoregos dnia :-). dzięki za odpowiedz, pozdrawiam.
Oczywiście, że tak... Również obejrzałem Gotowe na Wszystko, oglądam Słodkie Kłamstewka i Glee, i parę innych też, ten serial jest naprawdę dobry. Mieszanka gatunków.
na pewno nie do końca w stylu tych, co oglądałaś (może poza DH). ale wciąga od pierwszego odcinka (: niebanalny.
ja również oglądam te seriale które wymieniłaś wyżej ;D wręcz je uwielbiam a fanką "Gotowych na Wszystko" jestem od pierwszego sezonu i muszę Ci powiedzieć że ten nowy serial jest GENIALNY! Zakochałam się w nim jak na początku w gotowych ;D Serdecznie polecam! ;D P.S. Już nie mogę się doczekać 5 sezonu Glee! ;D
Fanką Gotowych na wszystko to u mnie mało powiedziane, u mnie wszyscy w domu mówią, że mam bzika na punkcie tego serialu, bo w kółko go oglądam :). Tak ja też Glee się nie mogę doczekać, ja wczoraj skończyłam oglądać 3 sezon i normalnie dwa ostatnie odcinki były taki, że ryczałam, ale już zaczęłam oglądać 4 sezon, myślę, że skończę w poniedziałek :).. Jak tak polecacie, to wezmę się za serial, myślę, że może za tydzień :). Pozdrawiam...
Serial ok. Odpowiednia dawka humoru, mnogość wątków, sympatycznie się go ogląda. Bohaterki wyraziste, choć może nie aż tak jak w DH. Ale generalnie serial przypomina "Desperatki" i można przy nim bardzo miło spędzić wieczór. Mam nadzieję, że nie poprzestaną na jednym sezonie. Generalnie polecam.
Przyjemny, momentami zabawny serial. Może nie zaczyna się z takiego wielkiego C jak Gotowe, ale myślę, że dobrze poprowadzony może stać się naprawdę popularny :P
Jest marnym zastępcą seriali w typie "Gotowych.." , niestety.
Gra aktorek jest do bólu sztuczna żeby nie być gołosłowną: przesadnie teatralny akcent Danii Ramirez - Rosie, usiłowanie pokazania jakiekolwiek mimiki w wydaniu Edy Ganem - Valentiny, sztywność w każdym aspekcie ukazania swojej postaci: Rebecci Wisocky- Evelyn, to samo u Susan Lucci - Genevieve Delatour.
Fabuła .... cóż nic specjalnego, nic się nie dzieje, równie dobrze można obejrzeć ostatnie 2 odcink tj.9 -10 żeby wiedzieć o co chodzi w całym serialu zupełnie tak samo jak rzecz się ma w " Modzie na sukces". I wszystko będzie jasne. Ja nie polecam. Są inne dużo lepsze. Chybaże jako dobry usypiacz przed snem to tak jak najbardziej, ewentualnie (uwaga płeć męska) żeby popatrzeć na ładne buzie: Brianny Brown, Mariany Klaveno, Roselyn Sánchez, czy Edy Ganem. Ale to chyba jedyny możliwy plus emitowania tej produkcji.
Ja na chwilę obecną oglądam i polecam te poniżej:
Downton Abbey ( już za chwilę kolejny sezon);
Girls;
Mad Men;
Shameless;
Boardwalk Empire;
Z takich o tematyce fantastyczej:
True Blood;
Game of Thrones;
Komediowe:
Modern Family;
New Girl;
2 Broke Girls.
Zapomniałam napisać jeszcze Skins wersja UK, wszystkie części. To już zależy czy lubisz seriale o nastolatkach. Ale ten jest świetny.
Mam nadzieję że chociaż troszkę pomogłam :)
Dzieki,pomogłaś, lubie o nastolatkach tak sobie popatrzec :-). Fantastyczne sobie odpuszcze, nie lubie takiej tematyki :-)... popatrze sobie później i wybiore cos na pewno <3.
Dawton Abbey, nie dla mnie dlatego, że kostiumowy, nienawidzę.
Mad Men odpada, lata 60...
Boardwalk Empire 1920?? Odpada
Tak jak pisalam wczesniej, fantastycze także odpadają..
Skuszę się jednak kiedyś na:
Modern Family
2 Broke Girls
Shameless :)
Pozdrawiam :*
kostiumowe są fajne właśnie.. ale po za tym downton abey to wspaniala historia o milosci i życiu w tamtych czasach ;d
True Blood i Gra o Tron to jedne z najlepszych seriali ostatnich lat według mnie.
Gra o Tron będzie kiedyś pewnie klasykiem, bo naprawdę dużo tam się dzieje i wgl.
True Blood zaskakuje wszystkich swoją " innością" czyli nie jest wszystko przesłodzone i śliczne itp. i również można tutaj spotkać wiele interesujących wątków, dlatego ma tak dużo widzów.
" Z takich o tematyce fantastyczej:
True Blood;
Game of Thrones; "
tematyka fantastyczna ? hmm... nie tak do końca, owszem jest kilka rzeczy fantastycznych lecz to właśnie w tym najlepsze, że wygląda to naturalnie i najważniejsze dzieję się to w normalnym świecie. Bardziej fantastyczne chyba jest Gra o Tron, bo tam jest tego chyba więcej, a True Blood są tylko postacie fantastyczne.
Napewno oba dwa seriale nie są przesłodzone fantastyką tak jak np. serial "One Upon a Time " czyli praktycznie wszystko tam jest fantastyką , co już dla mnie niestety jest za dużo bo też nie lubię takich rzeczy w zbyt dużej mierze .
Dzięki za Twoją wypowiedź, ale ja się nigdy nie przekonam do tego typu filmów, seriali :). Pozdrawiam...
"Czysta krew" jest serialem o takiej właśnie tematyce. Masz tam poza ludźmi, całą rzeszę innych postaci: zmniennokształtnych, wilkołaków, panterołaków, wróżek ( broniących się przed wampirami światłem wydobywającym się ich rąk), wampirów, czarownic, wszelkiego rodzaju demonów, ..itd, itp. Tło owszem jak najbardziej wyniesione z naszego świata, ale bardzo skrajne: jakieś slumsy, bieda, potoczny wulgarny język, przypadkowe postaci nie są modelami i modelkami o nieskazitelnym wyglądzie tylko odrzucającymi na swój widok pijakami, czy kobietami lekkich obyczajów, o plugawym usposobieniu; są w różnym wieku nie nastoletnim albo max do 35 lat. Natomiast cała stworzona tu rzeczywistość jest fantastyczna.
Poza tym dzieją się rzeczy niespotykane w naszym świecie, tzw fantastyczne czy jak kto woli fantasy. Zabijanie wampirów, przemiany w inne nieistniejące istoty, czytanie w myślach, i szereg innych niesamowitych. Nie wiem jaki wg ciebie jest to rodzaj serialu w takim razie.
Tu są różne gatunki wymiksowane: fantasy, komedia, trochę grozy, pewna doza dramatu, romansu, erotyki.
Tak samo "Gra o tron", jedynie tematyka, fabuła itp się różni. Ale gatunek ten sam.
"Once upon a time" także, z tą różnicą że jest lżejszy od tych dwu powyższych. Nikt się tu nie zabija, nie ma gwałtów, przekleństw, scen seksu, kastracji. Gatunek również fantasy, w kierunku baśniowego.
Na temat czystej, mozna by wieleee dyskutowac, to wlasnie jest najlepsze ze jest pokazane z pewnej czesci zycie ktore nie jest idealne i ciezke a nie jak np w niektorych serialach wszyscy są modelami lub modelkami o białych zębaach jak śnieg i jeżdżą najlepszymi samochodami i maja bajeranckie komorki choć wcale nie pracuja tylko chodza na imprezy.
Oglądałam kilka takich. Bardzo mnie drażniły. Obejrzałam z przyzwyczajenia ale nie tęsknię za tymi produkcjami.
Sposób pokazania takiego świata jest strasznie irytujący. Nawet nie chodzi o bogactwo ale takie rzeczy jak piszesz. Nawet jak są tacy ludzie tj bardzo majętni to przecież nie jest to równoznaczne z byciem pięknymi manekinami.
Właśnie dlatego uwielbiam "Czystą...". Ta brzydota większości aktorów jest dla mnie piękna, dużo ciekawsza, prawdziwsza i intrygująca niż wygląd jak u lalki barbie czy kena.
:)
Z tym się z Wami zgadzam. Ja nie mam problemów oglądania tych "brzydkich", też mnie denerwują te ludzie wyglądający jak Barbie i Ken. Mogę oglądać różnych ludzi itd, ale nie fikcyjne postacie, mnie to śmieszy i koniec :). A nie będę oglądąć filmu i się cały czas śmiać bez sensu :)..