PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710281}

Poldark - Wichry losu

Poldark
2015 - 2019
8,0 9,8 tys. ocen
8,0 10 1 9750
Poldark - Wichry losu
powrót do forum serialu Poldark - Wichry losu

3x4

użytkownik usunięty

Nie zrozumialam na czym polegalo to, ze George myslal ze Poldark zlamal prawo z tymi zbozami. Moze ktos wyjasnic ta intryge?

Caroline i Demelza zebrały pieniądze, aby zakupić dostawę zboża. Ross zorganizował sprzedaż tego zboża potrzebującym po niskich cenach (tym samym żaden z kupców, np. George, nie zarobił na tej dostawie sprzedając żywność po zawyżonych cenach). George myślał, że Ross jest przywódcą jakiegoś buntu. Posłał tam żołnierzy, ale oni nie zauważyli niczego nieprawego w działaniach Rossa.

użytkownik usunięty
Melanie_31

ach, dziękuję ;)

ocenił(a) serial na 9
Melanie_31

nie buntu tylko przemytu o ktory Ross przeciez juz byl podejrzewany. Przeciez ten obmierzly szeryf powiedzial, "there's no mistake in the goods" i Ross jest przywodca przemytnikow :)

Poza tym jestem zaskoczony jak facetowi jak to sie mawia "in the middle in his 40's " czyli mnie sie strasznie podoba takie romansidlo :D Uwielbiam ten serial i uwazam, ze wciaz nie traci ani na dynamice ani na klimacie... Szkoda, ze tak malo odcinkow jest w serii ale wczesna jesienia wraca kolejny sezon Outlander'a wiec bedzie dalej czas na romantyczne uniesienia :D

ocenił(a) serial na 8
sobanek

Romansidła to "Twilight" i inne pierdoły ;-) A dobry romans, zwłaszcza z mocno zarysowanym historycznym tłem nie jest zły.
Jakby nie patrzeć, "Doktor Żywago" jest w dużej mierze romansem, a to już literatura z najwyższej półki.

ocenił(a) serial na 9
Arya_2

no mimo wszystko jest to romans... a Doktor Zywago mimo pieknej historii jakos nie przepadam za ekranizacjami, no moze poza ta z Sophie Marceau... 5 Poldark obejrzany, da dusku jeszcze dwa i zastanawiam sie czy dam rade doczekac na napisy czy nie obejrze w oryginale :D
Tfu popierniczyla mi sie Anna Karenina z Doktorem Zywago to w takim razie wogole nie podpasowal mi ani ksiazka ani adaptacje filmowe... :D Ale lamer ze mnie :D