Ja się nie zawiodłam. Piękne widoki, świetna muzyka i ciekawa, trochę tragiczna historia. Czekam na więcej :)
Podzielam opinię. Serial w 100% w moim guście. A najpiękniejszy to jest Aidan, nie mogę się na niego napatrzeć. Ten serial to będzie hit tej ramówki na BBC.
Brak słów, przepiękny. Tak jak napisała Melanie_31 piękne widoki, muzyka , genialna gra aktorów . Aidan jest niesamowity.
Niech mnie ktoś oświeci na którym kanale to leci i o której, bo wczoraj chciałam oglądać a nie mogłam znaleźć kanału :( Cholera, nastawiłam się, noo... Podpowie ktoś koleżance, żeby mogła obejrzeć za tydzień?
Pierwszy odcinek jak najbardziej na plus już nie mogę się doczekać następnego.
Chwała wielkim i dobrym duchom, że pomyśleli o Poldarku na tvseriale.pl!
Zaraz wracam do Was z moimi przemyśleniami :D
Tak na marginesie - tworzy się polska strona i fanpage na facebooku Poldark :D Tak tylko słyszałam.... Nie żebym coś wiedziała :D
Słuchajcie czy Wam też w czasie startu/stopowania odcinka wyświetla się w tle milion reklam? W nic innego nie klikam, po prostu w suwak serialu. Czy to jest bezpieczne, w sensie czy przez to nie zainstaluje się jakiś wirus albo inne groźne oprogramowanie? Czy mogą być przez to naliczone jakieś opłaty?
Na większości stron wyskakują reklamy. Najważniejsze, żeby nigdzie nie podawać swojego numeru telefonu, a każdą następną otwierającą się stronę szybko zamykać. Potrzeba wprawy, żeby odróżnić prawdziwe "X" do zamykania reklam, od fałszywych, które powodują otwieranie kolejnych stron.
Ja akurat z tej podanej strony nie korzystam, a Poldark oglądam "na żywo".
Dzięki za odpowiedź:) akurat drugi odcinek oglądałam na "seansiku". Ilość podkładających się stron z reklamami jest przerażająca. Niestety dopiero po jakimś czasie zorientowałam się, że mam mnóstwo pootwieranych okienek, które natychmiast pozamykałam. Program antywirusowy się nie odezwał, to chyba nic złego się samo nie wgrało... Doświadczenie uczy;)
@because_I_am_Batman - obawiam się, że w serialach nie jesteśmy tacy szybcy i MOŻE polskie napisy pojawią się MOŻE w następny tydzień, albo na weekend. Jest jakaś konkretna grupa tłumaczy tego serialu? Czy trzeba spiąć zadek i zacząć zbieraninę?
Jejku. Jeden sezon a ile emocji :D
Seriale zazwyczaj są tłumaczone dzień po premierze, choć ostatnio nie zawsze...generalnie seriale tłumaczą pewne grupy , ale wchodziłam na strony tych grup i ani słowa o Poldarku :( No nic muszę jeszcze poczekać...
Albo samemu zorganizować grupę osób sercem przy Aidanie którzy potrafili by w przeciągu trzech dni dodać tłumaczenie, albo przynajmniej napisy polskie.
Ja powiem szczerze mogłabym się za to z chęcią zabrać, ale mimo że mój angielski jest dobry, to przy filmowej gadce godziny zajmuje mi łączenie wątków :D
W razie czego umiem napisy łączyć z filmem :D
Fajnie by było :D Osób z sercem przy Aidanie mi nie brakuje ale gorzej z angielskim :/ Ja mam problem z wymową złwaszcz brytyjską, ciężko zrozumieć co mówiż, to przez ten akcent, który czasem bywa irytujący...
.... Miło :D
Jeśli ja mogę wtrącić swoje trzy grosze to powiem, że strona jest w etapie końcowym, gdybyu nie pewne miłe komplikacje z dodawaniem obrazów, a polska strona fanów na Facebooku też będzie najpóźniej pojutrze :)))
Też myślałam o tym żeby zabrać się za tłumaczenie tego serialu, ale chyba bez sensu żebym robiła kolejne. Może potrzebujesz pomocy? Jak nie przy pierwszym odcinku to może przy kolejnych? Byłoby szybciej :)
Ja chętnie :) Tłumaczenie całej godziny zajmuje strasznie dużo czasu, ale jakby tak podzielić na kilka osób to napisy mogłyby być już następnego dnia.
LONIA171 PYTANIE MAM:
Jak stoicie z napisami? Bo nie wiem, czy mam zacząć tłumaczyć pierwszy odcinek, czy tłumaczyć od drugiego... Czy jakąś grupę zrobimy?
Spokojnie, dziewczyny. Napisy są już w korekcie. Żeby były dobrej jakości, trzeba poczekać;-) Ale dzisiaj będą na bank:)
Project Haven robi solidne napisy. Poza tym ten serial nie należy do łatwych do tłumaczenia.
A ja normalnie tu --> http://www.bbc.co.uk/programmes/p02jslsh oglądałam tylko trzeba mieć jakieś wtyczki do odblokowywania. Nawet napisy są, w prawdzie angielskie, ale przynajmniej dokładne.
"BBC iPlayer TV programmes are available to play in the UK only. Find out why.
If you are in the UK and see this message please read this advice."
Nadal chodzi o wtyczki? :D Wybaczcie, ale tempa jestem :D I gdzie to rozszerzenie [Hola] można pobrać? :)
też jestem zachwycona serialem :) szkoda tylko, że raz w tygodniu...ale to pewnie dlatego, żeby z większą satysfakcją oczekiwać na kolejny odcinek! Czekam również na tłumaczenia :))
BBC zawsze zaserwuje porządny serial :) ja jestem oczarowana, tak samo było w przypadku Our Girl który też wam polecam, w prawdzie inna tematyka ale świetna historia i gra aktorska :)
Czy aby na pewno porządny? To serial w stylu: ,,można przyjmować zakłady w którym odcinku człowiek z blizną zaliczy swoją niedoszłą narzeczoną i przyprawi rogi swojemu kuzynowi,,
dla mnie wspaniały Aidan, odcinek.. no niezły, nieco źle pocięty: ucięte sceny np gdy Poldark opiernicza swoich służących i gdy myje głowę D, wygląda to dość śmiesznie, trochę jakby uprawiali sex.
Generalnie to prosta historia, ale bardzo ładnie pokazana, piękne widoki, przyjemne dla oka kostiumy i dobra obsada :D
Na początku miało być 6 odcinków, ale scenarzystka poprosiła o dwa dodatkowe. Dlatego nie wszystkie wątki z tych dwóch pierwszych książek pojawią się w serii i może dlatego są tak "ucięte sceny". Woleli pokazać chwilę niż zrezygnować z tego całkiem :)
Tak są błędy w montażu po 3 oglądnięciu też to stwierdzam, np. w tej scenie gdzie Ross i Francis są w kopalni i idą korytarzem to widać jedno ujęcie gdzie Ross ma zapiętą koszulę, ale wcześniej i potem ma rozpiętą. Mała gafa ale razi. I tak serial rewelacja, coś na poziomie niezapomnianych Dumy i uprzedzenie i North and South, gdzie też zdarzały się błędy.