PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=710281}

Poldark - Wichry losu

Poldark
2015 - 2019
8,0 9,7 tys. ocen
8,0 10 1 9737
Poldark - Wichry losu
powrót do forum serialu Poldark - Wichry losu

Podobne

użytkownik usunięty

Czy ktoś zna podobne seriale lub filmy, bo w tym jestem zakochana? :)

Oglądałaś północ południe z 2004 od BBC? Też kostiumowy i jest wątek romansowy.

użytkownik usunięty
carolotta

nie, dzięki za propozycję z chęcią obejrzę :) a znasz może coś jeszcze?

Nie wiem co Cię najbardziej interesuje, czy to, że serial jest w innych czasach, czy trudna, rozwijająca się z czasem miłość, czy też piękne krajobrazy. Wymienię pare moim zdaniem w jakiś sposób podobnych produkcji.
Teraz jest modny serial Outlander - mi jakoś nie podpasował, ale ma wielu fanów. Kostiumowy,kobieta przenosi się w przeszłość, romans - zawiły wątek, bo aż dwóch facetów ;)
Niesamowita podróż - o zsyłanych do Australii, główna bohaterka Mary - ciekawa postać, waleczna. Jest też miłość i dramaty.
Saga rodu Forsyte'ów - z 2002 i kontunuacja z 2003.
Z kostiumowych to np.Samotnia - mroczny, więcej postaci, nie skupia się na jednej, romanse są poboczne.
The mill - romanse też poboczne, prawie nie ma, ale postaci bardzo wyraziste - czasy rewolucji przemysłowej, podobnie jak w północ południe.
Biała królowa - mój ulubiony wątek to ten z Anną Neville.
Tess D'Urbervilles - losy młodej ubogiej kobiety
Film: Malowany welon - piękne widoki, trudne uczucie
A tych jeszcze nie widziałam, ale też kostiumowe:
The village
Desperate romantics
Polecałabym Ci jeszcze: Perswazje, Opactwo Northanger, Jane Eyre miniserial z 2005 - wszystkie kostiumowe i o miłości.

Jest też z 2015 film "Z dala od zgiełku"
Pani Bovary

użytkownik usunięty
carolotta

dziękuję, włąśnie o coś takiego mi chodziło :)

ocenił(a) serial na 10

W Wielkiej Brytanii aktualnie lecą dwa nowe seriale kostiumowe: Jericho, War and Peace (Wojna i Pokój). Ze starszych dodałabym jeszcze: Mała Doritt, Żony i córki, Duma i uprzedzenie, Emma (2009).

użytkownik usunięty
melania_8

dziękuje, już oglądam "Wojna i pokój" ale z chęcią zacznę ogllądać "Jericho" ;)

Outlander- serial nakręcony też na podstawie książek, akcja dzieje się w Szkocji. Bardzo polecam ;)

Nikt chyba nie wspominał 'Jane Eyre' z 2004 roku. Bardziej romansowy, ale warto obejrzeć dla Toby'ego Stephensa w roli pana Rochestera <3

ocenił(a) serial na 8

Outlander i Białą Królową też polecam, a od siebie jeszcze Głos Serca. Możesz spróbować też Gran Hotel- nieco inny ale tez ma fajny klimat.

ocenił(a) serial na 10

Ja tez <3

ocenił(a) serial na 10

"Downton Abbey"! Najcudowniejszy na świecie.
"Wojna i pokój" z Lily James.
"Birdsong", dosyć płaski, jednak mimo wszystko klimatyczny.
"Tabu", świetny Hardy.
"Duma i uprzedzenie": cudo.