PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565378}

Pora na przygodę!

Adventure Time with Finn and Jake
2010 - 2018
8,1 32 tys. ocen
8,1 10 1 32480
9,0 7 krytyków
Pora na przygodę!
powrót do forum serialu Pora na przygodę!

Czy wy też zauważyliście, że CN jakiś czas temu ocenzurowali większość odcinków, jeśli nie wszystkie? Powycinali "niewłaściwe" sceny zwyczajnie niszcząc tę kreskówkę. Przykłady - z odcinka "Cytryndor", gdzie ten psychiczny Cytryndor pojawia się po raz pierwszy, usunęli takie fragmenty, jak:
- Cytryndor rzygający na Pana Miętówkę po zjedzeniu doprawionego ostrym serum posiłku
- Cytryndor jedzący doprawioną tym serum ziemię, zaraz po wyskoczeniu z okna, co sprawia, że piecze go w gardle jeszcze bardziej
Z odcinka "W lochu tatusia":
- Fragment, gdy jedna z trzech wiedźm po zjedzeniu zatrutego jabłka sama zmienia się w wielkie jabłko, a jej koleżanki ją pożerają
- Gdy Jake puszcza bąka na ścigające jego i Finna wiedźmy, po czym te spadają na dół
Z odcinka o tytule "Loch" bodajże usunęli:
- Fragment, gdy anioł stróż (a tak naprawdę wiedźma) Finna trzymając go na rękach leci i mówi, że najpierw zabierze go do komnaty kryształowego oka, a tam (i tu cenzura) ugotuje go i zje...
Itd.
Nie rozumiem dlaczego to zrobili, ktoś im kazał, ktoś się poskarżył do Rady Radiofonii i Telewizji, czy o co chodzi??? Ktoś zna przyczyny cenzury na polskim CN?

ocenił(a) serial na 10
marcin_antyk

Pewnie chcą mieć więcej czasu na reklamy. Albo ew. ludzie zajmujący się tym zaczynali >25 lat temu i zadziałali z przyzwyczajenia.

marcin_antyk

Wszystkie rzeczy które wymieniłeś widziałem na kanale CN więc nie wiem skąd pomysł że to ocenzurowali ...

dagon1911

Ja też je widziałem. Widziałem te odcinki bez cenzury.

dagon1911

Ale po jakimś czasie faktycznie wjechała cenzura.