Przepraszam jeżeli ten temat był już poruszany, i jeżeli się powtarzam, ale nie znalazłam
takiego, a bardzo mnie to ciekawi. A mianowicie: Jak to było z rodziną Marceliny? Czy od
zawsze była wampirem? W pewnym odcinku powiedziała że ma wspomnienie związane ze
swoją matką, która opatrywała jej oparzenia spowodowane słońcem. Co oznacza, że jej
matka była z nią, wtedy kiedy była wampirem. Zasłyszałam gdzieś taką teorię że rodzice
Marceliny sprzedali ją szatanowi ( tu; ojciec Marceliny, demon) w zamian za wieczne życie.
Co sądzicie o tej teorii? Czy macie jakiekolwiek inne informacje o matce Marceline? Bardzo
mnie to interesuje, piszcie wszystko co wiecie i co o tym sądzicie :D
O przeszłości Marcy będzie można dużo się dowiedzieć w nadchodzącym odc. czwartego sezonu pt. " I remember you". Ponadto polecam zapoznanie się z serią komiksów Adventure Time - pojawia sie tam jeden ciekawy wątek ;)
Odcinek "I remember you" jest fantastyczny! Z sezon na sezon ten serial zaczyna się robić coraz poważniejszy. :|
Najwyraźniej producenci zauważyli, iż grupa docelowa jest inna niż zakładano na wstępie. Też się zgadzam, co do tego że odcinek jest genialny ^ ^ Obejrzałam go dziś rano przed wyjściem na uczelnię, ponieważ nie usiedziałabym na zajęciach xD
Tak. A moment na końcu odcinka(gdy on dał jej maskotkę) to najgenialniejsza scena w serialu. :) Mam nadzieję, że będzie więcej takich odcinków.
Hambo w latach świetności, póki nie wypłowiał i ogólnie nie uległ zużyciu :D O tak, wątek Mushroom War jest bardzo ciekawy i mam nadzieję, że będzie bardziej rozwinięty w 5 sezonie :)
Hm, a co byś powiedziała na pełnometrażową przygodę? W filmie na pewno więcej by się dało wyjaśnić niż przez 1 dziesięciominutowy odcinek. :P
Też się zastanawiałam czy ruszy produkcja filmu pełnometrażowego. Nie mówię już o 1,5h, ale taki trwający godzinę to i tak długo w porównaniu z wątkiem, który ma miejsce w jednym lub dwóch odcinkach. Trzeba czekać :D
Czytałam na jakiejś stronie, że aktorzy bardzo by chcieli pełnometrażowy film, a ten cały Ward powiedział, że się nad tym zastanowi. Więc trzeba mieć nadzieję. :P
Katasza9, widziałam już ten odcinek i muszę przyznać że wywarł na mnie olbrzymie wrażenie C:
A tak na marginesie, gdzie mogę dostać te komiksy? Nigdzie ich nie widziałam, a może źle szukam?
Ostatnio oglądając odcinek o Kluczniku i drzwiach otwieranych piosenką odkryłam coś szokującego na temat Marceliny. Otóż wiadomo z jednego odcinka że miała ona chłopaka i została przez niego okrutnie skrzywdzona. Wiadomo również że Marcelina ma dość skomplikowaną psychikę i z jakiś tylko jej znanych powodów ma coś do Królewny Balonowej, a to że jest dla kogoś wredna nie znaczy że nielubi tej osoby często wręcz przeciwnie. W wyżej wspomnianym odcinku Marcelina śpiewała piosenkę (płynącą prosto z serca ponieważ drzwi zaczęły świecić) o królewnie Balonowej. W piosence tej wyjawiła, że drażni ją zachowanie Balonowej i to że wszyscy ją uwielbiają, a także że nie będzie wykonywała jej rozkazów bo nie jest z cukierkowego królestwa i nie jest nawet człowiekiem( co sprawia jej przykrość) a na koniec zaśpiewała fragment w którym wyjawiła że bardzo jej zależy na Balonowej i chciałaby aby ta była jej SĄDZĘ ŻE UWAGA! DZIEWCZYNĄ!, ponieważ brzmiało to bardzo romantycznie i kiedy Marcelina już miała to powiedzieć to nagle zaśpiewała coś wrednego a drzwi przestały świecić czyli nie płynęło to prosto z serca!
Istnieje wiele spekulacji na ten temat. Mimo wszystko wydaje mi się, że chodzi raczej o bliską przyjaźń.
Ostatnio oglądałam odcinek "I Remember You" i kiedy Lodowy Król śpiewał: "Oh Bubblegum ! I realy need someone." Marcelina wyraźnie posmutniała. Jak dla mnie to znaczy coś więcej niż tylko dobrą przyjaźń. ;)
Wydaje mi się, że chodzi raczej o sam wydźwięk tych słów. Marcelina dobrze wiedziała jaki stosunek ma do niego Balonowa. Po prostu zrobiło jej się żal Simona. Tak przynajmniej sądzę.
Tak, to wydaję mi się bardziej prawdopodobne. Przecież Simon był dla Marceliny niczym ojciec.
Zgadzam się z tobą w zupełności wystarczy tego posłuchać http://www.youtube.com/watch?v=EB6b6KpT95Y&feature=related :D Zresztą Marcelina jest bardzo dziwna i skryta, na przyjaźni zależy jej raczej ze strony Fina, królewna jest dla niej zdecydowanie ważniejsza :D
tak Marcelina posmutniała gdy usłyszała słowa Simona: "potrzebuję kogoś, kogokolwiek" ( cytat zaczerpnięty z mojej pamięci i wadliwej znajomości języka angielskiego ale według mnie dobrze odwzorowujący znaczenie sceny)
Zgodzę się z przedmówcą Marcelina uważa Simona za kogoś w rodzaju ojca.
Nie mogę się doczekać odcinaka Simon and Marcy ;p
ooo, nie tylkoo ty nie możesz się doczekać :D Myślicie że zobaczymy jeszcze Simona jako człowieka?
W sieci krążą różne spekulacje czy Marcelina w przeszłości nie była człowiekiem. Moim zdaniem urodziła się już jako demon, a jej prawdziwym ojcem jest Hunson Abadeer. Odcinek "Powrót do nocosfery" zdaje się dobitnie to potwierdzać. W gabinecie Abadeera wisi zdjęcie, na którym Hunson trzyma Marcelinę, gdy była jeszcze niemowlęciem, a także fotografia familijna - Marcelina w wieku dziecięcym( mniej więcej taka, jak w spotkaniu z Simonem) ze swoim ojcem i matką( obraz matki jest juz niestety bardzo niewyraźny). Najbardziej ciekawi mnie jak Marcysia znalazła się w ludzkim wymiarze (choć być może jej rodzina nie żyła jeszcze wtedy w nocosferze) oraz co się stało z jej matką. No i pozostaje jeszcze kwestia przemiany w wampira. Mam nadzieje, że twórcy wyjaśnią te wątki w piątym sezonie.
Ale po co tak wszystko wyjaśniać? :P
Ale tak w ogóle to znalazłam takie zdjęcie: http://images.wikia.com/adventuretimewithfinnandjake/images/5/5c/Marcy%26IK.jpg Ciekawe, nieprawdaż?
Nie do końca ogarniam ten rysunek, może byś mi pomogła wyjaśnić co się na nim znajduje ?
Znajduje się na nim młoda Marcelina i Lodowy Król gdy był jeszcze człowiekiem. :)
Tyle to zauważyłem, ale kontekstu za bardzo nie ogarniam ( miejsca gdzie się znajdują). Właściwie to chyba amatorski rysunek ?
Właśnie nie wiadomo. Choć zdaje się prawdziwe. Możliwe, że niechcący to zdjęcie wyciekło do internetu. Simon ma taki sam plecak jak w odcinku "I remember you", a to zdjęcie zostało opublikowane przed premierą.
Zaiste ciekawa dyskusja się rozciąga... Ja dodam, że uważam, że Marcy była wampirem od lat dziecięcych (w odcinku ,,Memory of a Memory" i ,,I Remember you" jako dziecko miała kły). A co ciekawe jako młoda nastolatka ich nie miała... Dodajmy, że Marcysia ma znaki na szyi dopiero od czasu kiedy jest wspomnienie z Ash'em. Moja mała teoria jest taka, że Marcy została wampirem nie długo po narodzeniu a draśnięcia zostały zrobione przez jej ojca z przypływu ,,szalonego zła" i właśnie przez to (i frytki!) Marcelina go nie może zaakceptować.
A tak w ogóle to oglądaliście finał 4 sezonu "The Lich"? Jeśli tak to jak wrażenia? Mnie osobiście zakończenie trochę zszokowało i nie mogę się doczekać najnowszej serii.
Przede wszystkim warto zauważyć, że Finn wygląda tak samo, jak jego lustrzane odbicie w odcinku "King Worm". Najprawdopodobniej Finn i Jake trafili do alternatywnego wymiaru, gdzie wojna atomowa nigdy nie miała miejsca, przez co nigdy nie narodziły się magiczne stworzenia. Pozostaje tylko pytanie czy są to ci sami Finn i Jake, którzy ruszyli w pogoń za królem Liszem, czy też ich odpowiedniki, z którymi mogą się nawet spotkać.
Końcówka to najpierw było: "WTF", ponieważ to jeden z niewielu odcinków, który nie spinał wątku do końca. Na początku jeszcze podczas snu Finna, widać jak na Billym przez jedną klatkę pojawia się Lich. Od razu skojarzyło mi się to z "Fight Clubem" :D Po raz pierwszy od długiego czasu jaram się jak nastolatka i nie mogę się doczekać piątego sezonu ^_^
Właśnie też przeczytałam :D Jak wspaniale, że będziemy żyć w niepewności przez niespełna miesiąc ^.^
Jeny ten odcinek to istne pranie mózgu na koniec sezonu... Tylko czekać na sezon 5. Podobno ma być tam też odcinek Fionny i Cake poświęcony Marshall'owi (choć już to potwierdzili...) i tęczowe szczeniaki Jake'a i Lady Rainicorn ^^.
http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2012/240/7/d/jake__lady_rainicorn_and_puppies_ __1_by_nyamas-d5cpybi.png Może coś w tym stylu, ale moim zdaniem i tak za mała mieszanka, ponieważ od Lady mają tylko róg i kolorki :D BTW widzę, że ostatnimi czasy forum się rozkręciło :D
Nie chcę być niemiła, ale chyba oni nie wzorowali się Shrekiem. W ogóle to skąd to powiązanie? Jesteś chyba jedynym, który to skojarzył.
hybrydy między gatunkowe smok i osioł ich dzieci, a pies i ..hmm tęczowy jednorożec wyżej podany
miałem dobrą fotkę tych postaci do porównania ale chyba nie wiem jak wklejać linki
Skoro już mowa o Liczu - są gdzieś dostępne 2 ostatnie odcinki z drugiej serii? Ten w którym ślimak uwalnia Licza i kolejny, bo na YT jest wiele odcinków, ale kurna tych chyba nie ma, albo tylko ja ich nie mogę znaleźć xD
Chodzi Ci o "Śmiertelne zło" i "śmiertelny upadek"? Ten pierwszy jest dostępny na baje.pl, a tego drugiego nigdzie nie mogę znaleźć
Yeah ja też nie mogę się doczekac 5 sezonu :)
Ale mam pytanie wcześniej pisaliście o szczeniakach Jake'a i Lady Rainicorn.. to na serio oni będą mieli już dzieci...czy to będzie taki jakiś odcienk, że będzie mu się to śnic czy cuś...?
Już minęło trochę czasu odkąd Lady Raincorn powiedziała o tym Jake'owi, więc mam nadzieję, iż pojawią się w formie zmaterializowanej ;D
Hahah^^ To będzie extra ^^
Dopiero niedawno zaczęłam oglądac ten serial i nie widziałam jeszcze wszystkich odcinków... więc nie wiedziałam o tym :3 Oglądam co tydzień w weekend...żeby mi się szybko odcinki nie skończyły :) Tak w ogóle to ja nie lubiłam tego serialu, a teraz bez niego życz nie mogę... jak to jest ? ^^
Początkowo był on dawką ogromnej liczby absurdów :D, która stopniowo zaczęła nabierać sensu i rozwijać liczne i ciekawe wątki. Temat Mushroom War i post-apokaliptycznej wizji świata jest moim zdaniem prze genialny. Z czasem serial nabrał rozpędu i zmienił grupę docelową ^^
No pierwszy sezon jest bardziej szalony niż najnowsze odcinki :) Mam pytanie. Czy wiesz czy istnieje jakiś bloog czy forum dla polskich fanów tego serialu? :3
Hmmm nic takiego nie kojarzę, ponieważ osobiście korzystam z serwisów w języku angielskim np. http://adventuretime.wikia.com/wiki/Adventure_Time_with_Finn_and_Jake_Wiki Musisz poszukać wujkiem Google ;D
Wracając do wątku Marceliny, jako mała dziewczynka miała kły więc niby była już wampirem choć nie miała śladów na szyi. W całej serii wygląda jak nastolatka mająca około 1000 lat (ponieważ wampiry są nieśmiertelne, nie starzeją się). Więc czy rzeczywiście Marcelina była wampirzycą jako dziecko? Czemu urosła/postarzała się? Bardzo mnie to zastanawia. :)
Ok, ale co powiecie na to http://img233.imageshack.us/img233/446/67040085.jpg screen z oficjalnego komiksu AT, gdzie ewidentnie widać, iż Marceline była człowiekiem. Nie sądzę, aby Ward pozwolił aż na taki fan-fic.
Na screenie faktycznie wygląda jak człowiek. W kreskówce natomiast ma dodatkowo kły, co daje jej wygląd wampira. Czyżby rozminięcie się komiksu z animacją?
Tak jak pisałam, nie wiem czy Ward by pozwolił w tej kwestii na takie odstępstwo. Warto zauważyć, że wojna jeszcze trwa i że Marceline znajduje najprawdopodobniej portal do Nightosphere (może o tym świadczyć narysowany tam Phil Face). W momencie, gdy widzimy ją już z kłami i uszami wampira, to dzieje się to już po zakończeniu wojny. Screen pochodzi z #4 , teraz niedawno wyszedł issue 9, ale tam również nie było rozwinięcia tego wątku (tak jak i w poprzednich numerach) :(