Cześć, mam do Was pytanie, bo ja się zbytnio nie orientuję. Czy nowe odcinki po polsku lecą
zgodnie z listą na wikipedii? Czy raczej puszczają je według własnego widzimisię?
A tak w ogóle to co sądzicie o nowym odcinku po polsku? Według mnie to był najbardziej
porąbany, absurdalny i dziwny odcinek ze wszystkich. Ja nie wiem jaką trzeba mieć wyobraźnię, by
wymyślić coś takiego.
Zdaję mi się, że narazie puszczają według kolejności. Jednak jest szansa, że to będzie inny odcinek. I to jest właśnie wada pl wersji, że nie podadzą oficjalnej listy według ich widzimisię. Ale mam nadzieję, że w ten piątek będzie Burning low, bo to mój jeden z trzech oczekiwanych odcinków w polskiej wersji. Modlę się, żeby nie zniszczyli dubbing w tym odcinku, a zwłaszcza piosenkę Jake'a Bacon pancakes, bo to moja ulubiona z tego sezonu :D
W 4 sezonie jest chyba najwięcej takich schizowatych odcinków. Ten jest chyba 2 w takich odcinkach. Oczywiście na 1 jest King Worm :D
Oby jednak puścili "Burning Low". Też strasznie czekam na ten odcinek, ale znając moje szczęście to pewnie pominą ten odcinek i dadzą jakiś inny. Co do dubbingu to jakoś się nie obawiam. Przecież polska wersja jest bardzo dobra i naprawdę rzadko cokolwiek psują(ale nie zaprzeczę, że czuję malutki lęk przed tym, iż zniszczą piosenkę "I remember you". A jeśli tak się stanie to osobiście rozszarpie ludzi odpowiedzialnych za nasz dubbing.) Chociaż to nie wiem jak oni mogą przetłumaczyć "Bacon Pancakes", żeby było do rytmu. Ja głowiłam się nad tym kilka dni, ale niestety poległam. :P
King Worm też jest absurdalny. Pamiętam, że oglądałam go z wielkim "WTF?" na twarzy. Oby więcej takich odcinków w 5 i 6 sezonie. ;)
Na szczęście w polskiej wersji rzadko zmieniają odcinki ( w sensie kolejność). Ja też wyczekuję z niecierpliwością. Przez długi odstęp miedzy amerykańskimi odcinkami mam fazę na polską wersję. Co do piosenek, zwykle dawali radę, dlatego niezbyt się martwię.
No zwykle dawali, ale moim osobistym zdaniem trochę skopali piosenkę "Na tropikalnej wyspie". Mogli dać trochę inne słowa, bo wokal naszego Jake'a mi się podobał. Taki przyjemny był.
To jest jak narazie njalepszy dubb po polsku. Zawsze mam jakieś obawy, ale zazwyczaj nie potrzebne.
Mam jeszce taką małą sugestie dotyczącą finałowego odcinka 5 sezonu. No, bo wkońcu od 2 sezonu finałowy odcinek zawsze był wielkim zakończeniem sezonu. Chociaż w 4 sezonie lub w 3 (według ang wersji, bo w polskiej był to inny odcinek). Więc jestem ciekawa jaki będzie Only wizards allowed i jeden tytuł mnie zaciekawił: The party's over, Isla de senora. Kurcze straasznie mnie ten odcinek ciekawi.
To prawda. Pora na przygodę po polsku jest świetna, ale ogólnie nasz dubbing w animacjach jest świetny, chociaż zdarzają się wyjątki.
Też jestem zainteresowana tymi odcinkami. "The party's over..." może się okazać ciekawym odcinkiem, a "only wizards allowed"? Bardzo tajemniczy ten tytuł i mam nadzieję na obejrzenie czegoś dobrego. A jeśli już rozmawiamy o 5 sezonie to bardzo mnie zainteresował odcinek "Shhh". Ciekawe co to będzie.
Cóż jak 5 ma tyle tajemniczych odcinków, to ja się boję 6 sezonu :D
Mam też cichą nadzieję, że ruszą niektóre postacie czyli Marceline, Balonową i Ogniową, bo ostatnio nie za często się pojawiają..
Właśnie, Marcelina jakoś rzadko się ostatnio pojawiała, podobnie Balonowa. Ogniowa dostała swoje 5 minut w którymś tam odcinku(wybacz, nie zapamiętałam tytułu)
A tak w ogóle to nie jestem pewna, ale Lodowy dawno nie porwał żadnej królewny.(tzn. Nie było temu poświęconego odcinka.) Jakoś mi tego brakuje.
No tak zapomniałam o tym odcinku z Ogniową. To był Vault of bones.
Kurcze jak mi się przypomni 1 sezon, kiedy co jakieś dwa czy trzy odcinki musiało być porwane królewny przez Lodowego. Jakieto były piękne czasy. Jak dla mnie to 5 sezonie Król jest tylko ze względu na Fionnę i Cake. Trochę to idiotyczne, że akurat mu przypisali bycie "twórcą" dziewczyn. Fajnie by było jakby powrócił stary Lodowy Król. Teraz to tylko mi się kojarzy on z Fionną i Cake, a szkoda...
A więc, stało się. Dzisiaj był "Burning Low" p polsku. ^^ Co myślicie o naszym dubbingu? Do dzisiaj myślałam, że jest świetny, ale teraz uważam, że jest idealny!! Moment, w którym Finn wykrzykuje Balonowej, że ją kochał jest epicki!! Epicki głos Finna, Drojewski jest po prostu moim mistrzem. Tak dobrze wczuł się w tą postać, że czasami aż mnie ciarki przechodzą po plecach. :D
Co do piosenki to chyba nie wyszło źle, sens i rytm został zachowany. Odwalili kawał dobrej roboty.
NAJLEPSZY ODCINEK EVER!!!
Jak dla mnie były już lepsze odcinki. Ale i tak ten moment był przecudny! Ogólnie i tak to jest i będzię mój ulubiony odcinek ze wszystkich. Jak dlamnie ten moment jest nawet lepszy niż w angielskiej wersji. Teraz nie mogę się doczekać Lady & Peebles :)
Jeszcze tylko 3 odcinki i go wyemitują. A już 17 kwietnia(chyba dobrze obliczyłam) będzie polska wersja "I remember you"! Tyle dobrych odcinków, szkoda, że puszczają tylko jeden na tydzień. :(
Pomyliłaś się, bo 17 kwietnia to środa, więc najprawdobopodniej będzie 19 kwietnia :)
No, cóż w Amerycę od zawsze tak robili i kiedy się kończył sezon to jakoś po miesiącu był następny. U nas puszczali po dwa odcinki codziennie (nie licząc 1 sezonu) i trzeba było trochę poczekać na kolejny sezon. Myślę, że jeśli tak to zrobili możliwe, że 5 sezon będzie ciut wcześniej.
Sorry, chodziło mi o 17 maja.
No ale mogliby zrobić tak jak kiedyś- 2 odcinki na tydzień. Myślę, że to jest najsensowniejsze rozwiązanie, a tak to minie dużo czasu zanim skończymy 4 sezon. Jesteśmy strasznie w tyle za Ameryką.
A no dobra.
Każdy kraj w, którym jest AT są do tyłu. Muszą najpierw to przetłumaczyć, zebrać znowu wszystkich aktorów i nagrać to wszystko, więc trochę czasu im to zajmuje.
Jeśli 17 maja będzie I remember you to The Lich wypada 24 maja i wtedy koniec sezonu oraz czekanie na 5.
Odcinek świetny! Troszkę im nie wyszły te piski Finna (które moim zdaniem są epickim elementem odcinka), ale cała reszta była po prostu MATEMATYCZNA!
Strasznie nie mogę się doczekać "I remember you" To będzie spore wyzwanie dla naszych tłumaczy. Jednak jestem dobrej myśli.
Też się na tym zawiodłam, trochę Bacon Pancake nie wyszło, ale rytm i mniej więcej sen zachowano. Jak narazie to był najlepszy odcinek!:)
King Worm to najbardziej schizowy odcinek ze wszystkich. Ciekawe co jarali przy tworzeniu tego odcinka.
Puszczają według kolejności wiem bo sprawdzałem , ja osobiście NIE MOGE uwierzyć że za nie długo będą epickie odc Adventure Time min: I rember you , Simon And Mercy , Finn the Human , Jake the dog i wiele innych