PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565378}

Pora na przygodę!

Adventure Time with Finn and Jake
2010 - 2018
8,1 32 tys. ocen
8,1 10 1 32480
9,0 7 krytyków
Pora na przygodę!
powrót do forum serialu Pora na przygodę!

Wikia i korona

ocenił(a) serial na 10

Nie chciało mi się pisać dwóch temat więc piszę jeden

1. Gdy wszedłem na Polską Wikię na profil króla Złego było tam takie zdanie:

,,Król Zły jest najprawdopodobniej ojcem Finna." To prawda czy nie?

2. W odcinku z Lodowym Olbrzymem i Ognistym Wilkiem w tle Finn i Jake walczyli z Lodowym Królem. W pewnym momencie Jake ZALORZYŁ KORONĘ ICE KINGA i nic się nie stało. Ktoś mi wyjaśni czemu??

GdenerationX

Po 1. Nie wiadomo czy Finn jest synem Złego to wszystko tylko teorie była też taka że Finn jest synem Lodowego Króla ale to i tak tylko nie potwierdzone informacje.
Po 2. Jakeowi nic się nie stało bo założył koronę tylko na krótką chwilę podobnie było w odc "Fionna i 'Cake" kiedy Cake pod koniec odc zakłada tiarę Lodowej Królowej i też nic się jej nie dzieje(poza tym że strzela śniegiem z łap :P )

GdenerationX

1. Słucham? Trudno mi uwierzyć że znalazłeś coś takiego na polskiej wikii, ale jeżeli faktycznie tak było to radzę ci korzystać jedynie z adventuretime.wikia (com)
2. Korona nie zadziałała na Jake'a, ponieważ aby aktywować pełną jej moc na kimś innym niż jego właściciel, tenże właściciel (czyli Ice King) musiałby umrzeć.

ocenił(a) serial na 10
Kannotekina

1. Tak było uwierz mi
2. dzięki za wyjaśnienie

GdenerationX

2. Prawdopodobnie może być to związane również z tym że Jake jest magiczny.

ocenił(a) serial na 8
Kannotekina

Dokładnie taką odpowiedź podał któryś z twórców serialu - Korona nie opętała Jake'a ponieważ miał on już magiczną moc.

...Ja jednak wolę wersję ze Korona może mieć tylko jednego niewolnika na raz~