luuudziee jeśli znacie angielski - próbujcie oglądać oryginalną wersję, bywają genialne
teksty i humor sytuacyjny, które polski dubbing pomija albo zastępuje jakimś sucharem
(robią tak zresztą wszędzie, m.in. w 'how i met your mother') i naprawdę wiele was omija
ten film to najwieksze scierwo jakie ogladam jak to cos moze zdobywac nagrody dla animacji ;/ juz o lata swietlne lepsze jest MY little pony Friendship is magic to jest fenomen kulturowy spoleczny filozoficzny ma o wiele wiecej przekazu niz to cos mlp ma gagi wiele nawiazan do gwiezdnych wojen chocolate rain nyan rainbow osobistosci karl lagerfeld anne wintour Big lebowski muzyka najlepsza na swiecie winter wrap up at the gala becoming popular nowa subkultura tzw Brony ktora w ciagu 1.5 roku na Equestria daily ma juz 96 mln fanow a Adventure time to najwiekszy syf jaki kto kolwiek zrobil ;;/
Brony - Możesz nie spamować? Masz prawo nie lubić "Pory na przygodę", ale niepotrzebnie zabierasz się za reklamowanie innego serialu w komentarzu, co jak dla mnie kwalifikuje się jako spam.
mowie to co mysle i jaka animacja ma swoje miejsce w szeregu My little pony jest o lata swietlne lepsze od tego Adventure time my little pony ma wsyzstko co w dzisiejszej animacji jest tam jest humor nawiazanie do wielu filmow gwiazd pop kultury My little pony to Ojciec chrzestny wsrod animacji Lider globalny
To jest strona do oceniania serialu "Pora na Przygodę", a Ty tak właściwie to w ogóle nie oceniłaś tego serialu, tylko argumentowałaś, dlaczego lubisz "My Little Pony: Przyjaźń To Magia". Jeżeli chcesz oddać mądry komentarz z argumentami, dlaczego dla Ciebie "Adventure Time" jest ścierwem, to nie podawaj powodu, "bo MLP: FIM jest lepsze", tylko oceń dany serial, co jest w nim nie tak.
@allen123
God, ale niektórym wyrabiasz opinię o "Bronych". Uspokój niepowstrzymaną chęć do spamowania swoimi bezsensownymi argumentami dlaczego "FiM" jest lepsze od wszystkiego innego, srsly, wyglądasz jak niezdrowy fanatyk, i taką innym wyrabiasz opinię. I poza tym naucz się używać przecinków, a przynajmniej kropek.
Szacunek i tolerancja, pamiętasz?
ja mam szacunek do drugiego czlowieka .. nie uznaje mlp za bostwo bo to bylo przegiecie a moze powiem bardziej naukowo henoteizm ja uwazam poprostu mlp za bardzo piekna lekcje moralna i zyciowa w sumie w kazdym filmie jest moral ale wlasnie w mlp jest tego bardzo duzo i to jest cudowne .. nie wyrabiam opini o Bronych - mam do nich ogromny szacunek wszak gdyby nie ta generacja czyli FIM to by nie bylo tej subkultury i po piwersze ja nie spamuje tylko dyskutuje i podaje analize porownawcza interesuje sie animacja i widze ktora robi bledy a ktora stara sie ich nie robic mam prawo wypowiadac sie na ten temat po to jest to forum
nie jestem fanatykiem... Cenie My little pony za bardzo wiele to nie jest byle co... do tego trzeba dojrzec i podejsc z pewnym dystansem a to ze podalem tezy swiadczace o Adventure time ze ta bajka nic nie wnosi do kanonu gatunku to kazdy dorosly by powiedzial podobnie jak ja ... jesli chodzi o mlp ja wiem jaki ma polska stereotyp na temat tej animacji ale jak to madrze powiedziala Zecora " Nie oceniaj ksiazki po okladce " ( odcinek Briddle gossip)
Well, każdy ma swoje zdanie, mi się osobiście Adventure Time bardzo podoba.
A ty allen123, mimo że dużo piszesz z sensem, ale czasami cię ponosi i walisz takimi zdaniami pełnymi niepotrzebnego hejtu i pretensjonalności że nie da się czytać, musisz się czasami opanować, just sayin ;)
ja jestem osoba opanowana ale jesli ktos uwaza np MLP FIM za tragedie nie uzasadniajac tego i wiekszosc ta osobe broni to troche jest dziwne ... i ja nigdy nie hejtuje ja tylko mowie prawde a to jest przeciez rzecz nadrzedna w kazdym aspekcie
Kiedy ktoś tu nazwał FiM tragedią? Jedyny który ktoś nazwał tu nie uzasadniając coś ścierwem i syfem to ty, w odniesieniu do Adventure Time.
Idź spać.
nazwano i to wiele osob na tym portalu a jeden gosciu stwierdzil ze krol lew jest nawet gorszy od ADventure time no to juz mnie krew zalala
My little pony i krol lew to najlepsze animacje wszechswiata a to cos AT to jest nic to jest zero i sam idz spac zamiast bronic honoru klasyki animacji jaka jest mlp to bronisz ich ;/ zal
Nie będę bronił honoru klasyki, tylko FiM, trudno nazwać niespełna półtoraroczną kreskówkę nazwać klasyką, a starsze "generacje" MLP nie muszę chyba mówić, ale niemiłosiernie ssą.
I człowieku, o jakim ty bronieniu mówisz, jakąś wojnę prowadzisz? Twoja racja musi być bardziej "twojsza" niż "ichsza"? Bo nie do końca już rozumiem o co ci chodzi, i czym dalej kierujesz się nazywając AT zerem.
Jak by na to nie patrzeć, twoja postawa jest bardzo fanatyczna.
mowisz ze ciezko nazwac klasyka to co powiesz na to ze na ten film mowi sie fenomen ogolnoswiatowy bo takie glosy sa to juz jest klasyka gatunku to jest legenda wprost..... nie jestem fanatykiem tylko mowie w ocenie miedzynarodowej jak to wyglada a co do do analizy porownawczej napisalem MLP VS AT na tej stronie takze mnie sie nie czepiaj ogladalem odcinki zarowno tego jak i tego pokazalem ktora animacja jest robiona z serca i wkladu ludzkiego a ktora jest poprostu robiona nie wiem z czego chyba z gnoju
Dla mnie dyskusja już skończona, każdy wychodzi z własnym założeniem, ale jak chcesz żeby cię ktoś na tym forum poważnie traktował to postaraj się używać znaków interpunkcyjnych, bo piszesz jak byś miał lat może z 10.
A Equestria Daily nie ma 100 milionów fanów, tylko wejść, ja sam dziennie nabijam kilkanaście.
W rzeczy samej ED ma około 600 000 tys.wejść dziennie co i tak jest niesamowitym wynikiem(trzy razy większym od 4chan'a),jednak nie wiem czy tamtejszy system zapisuje każdy komp osobno czy nie..choć raczej wątpię.
Fanboy my little pony, zalosne :D Co do Finn i Jakea to bajka bardzo zabawna i dlatego czasem ja poogladam
Bardzo przepraszam,ale kto tu jest fanboyem?Lubię obydwie te serię(choć wolę najnowsze kuce)Więc ,,żałosne'' to jest tylko twoje głupie oraz ograniczone podejście do sprawy.Najpierw się czegoś dowiedz potem pisz idiotyzmy dziecko.
Była odpowiedź do mojego komentarza nie moja wina,że jest tak głupi,że nawet nie wie do kogo piszę:)
Niestety, bywają tacy ludzie. Ja mimo wszystko domyśliłem się, że to nie było do Ciebie, a do fanboya, więc przekazałem wiadomość właściwej osobie (która też nie wie, do kogo pisze i co).
http://www.youtube.com/watch?v=22SK1oxMuNc allen proszę, obejżyj ten filmik i wyciągnij wnioski...
Człowieku, nie hejtuj tak AT! Też uwielbiam MLP: FIM i uważam, że to najlepsza kreskówka EVER, ale AT też uwielbiam, bo przypomina mi o dzieciństwie i starym DOBRYM Cartoon Network! Kreskówka nie musi koniecznie mieć całej masy nawiązań i piosenek, które w MLP są i bezapelacyjnie miażdżą! Czasami wystarczy absurd taki jak w Edkach czy właśnie AT!
Przekazuję Ci komentarz Rodzyna1989 o treści:
"Fanboy my little pony, zalosne :D Co do Finn i Jakea to bajka bardzo zabawna i dlatego czasem ja poogladam"
Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=pFIs74TmfI4 ta piosenka wprost unicestwia wasze propozycje "filmowe" ;p w sumie ten utwor to kucykowe Danger zone :D
Rodzyn1989 przekazał złej osobie komentarz, ale myślałem, że chociaż Ty się domyślisz, kto miał być adresatem.
No, pozostaje faktem. Allen nie ma natomiast jak się usprawiedliwić, dlaczego wiadomość napisał do Mnie zamiast do właściwej osoby.