Pora na przygodę!

Adventure Time with Finn and Jake
2010 - 2018
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32839
8,7 6 krytyków
Pora na przygodę!
powrót do forum serialu Pora na przygodę!

kiedy 4 sezon ?

ocenił(a) serial na 10

To co w temacie: Czy wiadomo kiedy będzie spolszczony czwarty sezon?

zelusss

w Polsce 19 października jest premiera na CN :)

ocenił(a) serial na 9
SilverP

o, jak dobrze się dowiedzieć :) nie mogę się doczekać jak im pójdzie z dubbingiem :D A wy co myślicie? Lepszy polski czy oryginalny?

ocenił(a) serial na 10
Moccalove

ja jakoś wolę polski dubbing, ( i Marcelina ładniej śpiewa ;p )

ocenił(a) serial na 9
zelusss

śpiewa ładnie, tyle że w niektórych momentach, z tym dubbingiem jest kiepsko: weźmy odcinek "Brakujący element". on sam w sobie był schrzaniony przez polaków, którzy wycięli "niezwykle brutalną" scenę jak marcelina pluje na balonową, ale do sedna. piosenka "I'm just your problem" miała dosyć kiepskie tłumaczenie. porównaj sobie, i powiedz co o tym myślisz :]

ocenił(a) serial na 10
Moccalove

Tak racja są zmiany, ale myślę że to tylko dlatego żeby przystosować tekst pod polski język, żeby piosenka dobrze brzmiała. Ogólnie można przyjąć że sens piosenki został zachowany.
W sumie nieco zaskoczyła mnie ta cenzura zastosowana w tamtej scenie. Chodzi mi zarówno o plunięcie jak i niewygodne zdanie o "byciu ze sobą". Te słowa z resztą wywołały szum w internecie i wymyślanie lesbijskiej miłości kiedyś tam między tymi bohaterkami( z resztą nie wiadomo co autor miał na myśli ;p).

Na boku zaznaczam że nie jestem świetny w języku angielskim i mogłem coś źle zrozumieć więc proszę o wyrozumiałość.

ocenił(a) serial na 10
Moccalove

Ja mimo wszystko preferuje oryginalny, ponieważ bardzo wielu gier językowych najzwyczajniej nie da się przetłumaczyć i wychodzą po prsotu słabo w porównaniu z pierwowzorem. Co do "I'm just your problem" to zarówno jak grałam na zwykłej gitarze jak i basowej to o wiele łatwiej było zaśpiewać utwór po angielsku. Niestety w polskim pojawia się wiele przeciągnięć i zawieszeń : / Niemniej jednak polski dubbing daje sobie radę bardzo dobrze ^_^

ocenił(a) serial na 9
zelusss

dziś o 19 na cn był pierwszy odcinek 4 sezonu

ocenił(a) serial na 10
Metalizer7734

już widziałem ;p
zaraz będę drugi raz oglądał tyle że z siostrą ;p

ocenił(a) serial na 9
zelusss

ja oglądam po angielsku i czekam na ostatni odcinek 4 sezonu ;) a już niedługo 5 sezon eng.

ocenił(a) serial na 10
Metalizer7734

zacząłem oglądać po angielsku ale znalazłem filmiki kolesia EnkeliPl gdzie dodał polskie napisy do większości filmików i chwała mu za to

wracając do tematu Pora na przygodę jest zajebista i jest coraz lepsza, nie no wątek z Lodowym Królem! Naprawdę czekam na kolejny sezon