Jak dla mnie ten sezon był gorszy niż 1szy pod względem przedstawienia postaci, fabuły, tajemnic, ale za to dużo lepszy pod kątem walk, szybkości i dynamiki.
Te ciągłe zmiany stron przez Maede, Tego jej niby syna itd. albo łapanie ich, by potem dać im uciec, znów ich złapać , jakieś zatracanie pamięci.....
Ogólnie przyjemnie mi się oglądało, bo było więcej walk z zarażonymi, mutantami.
Na pewno historia miłosna też lepiej przedstawiona, szukanie siebie, przeznaczenie, samotność dużo lepiej ukazana. Szkoda, że 7 odcinków. Trzeci sezon zapowiada się ciekawie jak tam Najin do wody będą dodawane, to może być pandemia jak Covid 19 :D .
Myślę, że osobom, które oglądały 1 sezon się spodoba, choć serial poszedł w inną stronę. W 1ce było więcej tajemnic, przedstawienie postaci było dłuższe, serial się dłużył, a tutaj odcinki są dynamiczne i szybko lecą. Fabuła dopiero rozwiązuje się na 2-3 ostatnich odcinkach i wiemy kto jest kim, co do czego doprowadziło itd.
Czekam na 3 sezon, bo te 7 odcinków to było za mało ;)
2 sezon mi się dobrze ogląda, ale faktycznie, jest bardziej pogmatwany (przeskoki) niż w pierwszym. Może nie oglądałem uważnie, ale pominęli dość istotny fakt, że po zarażeniu człowiek już nie mutuje, tylko dostaje siły supermana, a w 1 sezonie, albo umierał, albo zmieniał się w potwora.
Nic nie pominęli.
To zasługa tego, że Najin dostają od MATKI tak jak główna bohaterka dostała dlatego jest jakby Hybrydą człowieka i Potwora. Ten główny antagonistka na sam koniec( co pomagał bohaterowi uciec wcześniej itd) też dostał od matki.
Te Ninja to pewnie jakieś "sztuczne Najin dostały" .
Dodatkowo przez tyle lat z rozwojem technologii to sami tworzą Najin, ale pewnie słabszą wersje, która nie przechodzi zawsze mutacji. Co do śmierci to albo się przemieniał albo umierał, co zostało pokazane na tych studentach, co przyszli do pracy i tylko ten jeden, synek tej babulki przeżył, a reszta umarła po przyjęciu.
Serial poszedł w inną stronę, ale jest potencjał na 3 sezon.
Teraz jeszcze na Netflixie 2 sezon Hellbound wszedł . Dodatkowo 3 sezon Stamtąd wychodzi na bieżąco (na Netflix tylko 1 sezon niestety, a na Hbo już 3 obecny) czy po Święach Squid Game 2 sezon. Będzie co oglądać ^^
100% zgody, że Koreańskie seriale dość dobrze się ogląda, lepiej niż większość z usa. Choćby 'Funkcjonariusz z czarnym pasem' - zrył nieco banie, bo myślałem że będzie banalną bajką, a był dość ciężki.
Wracając do potwora, to nada uważam że jest luka przy przyjęciu Najin. Bo główny bohater, dostał wersje pierwotną i się nie przemienił. Nie wyjaśniają tego, jedynie możemy się domyślać co jest. Z tymi ninja się zgodzę, że to jakieś ubogie stwory, w sensie wyraźnie silniejsze od zwykłego człowieka, ale słabsze od posiadaczy Najin.
W potwora zmieniały się osoby, którym po podaniu najina wszczepiono serum zawierające wąglika (wyjaśniono to w odcinku 8 pierwszego sezonu ). Sam najin wnika do mózgu i zamienia człowika w drapieżnika, którym rządzi instynkt przetrwania i łowiecki.