HBO GO wrzuciło cały sezon Swamp Thing więc oczywiście od razu zanużyłam się w historii. Muszę powiedzieć, że jestem mile, a nawet bardzo mile zaskoczona. W mojej opinii to jeden z najlepiej zrealizowanych seriali DC. Nie czytałam, żadnych recenzji, postów, informacji, ruszyłam na bagna totalnie nieprzygotowana bez wymyślnych oczekiwań, znając tylko powieść graficzną, która jest jedna z moich ulubionych. Miałam ochotę wystawić ocenę juz po pierwszym odcinku za sam świetnie oddany klimat, ale powstrzymałam swoje zapędy i obejrzałam cały sezon, teraz moja wypowiedź oddaje dokładnie moje odczucia. Serial ma przepiękne zdjecia, dodatkowo cudowny motyw muzyczny , który idealnie podkreśla atmosferę mrocznych bagien.
Wchodzę na forum i czytam, ze kontynuacji nie będzie :-/. Dziwi mnie to, chociażby dlatego, ze Titans dostało drugi sezon, a według mnie to najsłabszy z seriali gdyby tak porównać Swamp Think, Doom Patrol i Titans. Oczywiście Doom Patrol stawiam najwyższą notę, potem Swamp Thing, a na końcu Titans przy, którym się wynudziłam mimo tego, że znam i lubię te postaci. Oczywiście zawsze może być jakieś "ale" i ktoś wyskoczy, że coś tam było nielogiczne, jednak jak powiedział Einstein "Logika zaprowadzi cię od punktu A do punktu B, wyobraźnia może zabrać cię wszędzie", dlatego doszukiwanie się w serialach fantazy logicznych i uzasadnionych rozwiązań nie ma sensu. Dobrze chociaż, że historia jakoś się zamknęła, tylko po co ta scena po końcowych napisach ostatniego odcinka, owszem można to odczytać doktorek sie przemienił i mu odwaliło, ale podejrzewam, że to miała być zajawka do następnego sezonu. Poza tym kilka spraw nie miało szansy być wyjaśnionymi dlatego ubolewam, że zapadła decyzja o kasacji serialu.