"Projekt powstanie na podstawie wydanej w 2011 roku postapokaliptycznej powieści Toma Perrotty pod tym samym tytułem. Dzieło opowiada o mieszkańcach Mapleton. To zwykła podmiejska społeczność, która wiedzie dość komfortowe życie. Do czasu. Nagle traci ponad 100 swoich członków. Nad chaosem, beznadzieją i traumą stara się zapanować nowy burmistrz, Kevin Garvey. "
Jak na razie tylko tyle mi wiadomo.
Serial opowiada o wydarzeniach po biblijnym końcu świata, który nie przebiegł zgodnie z oczekiwaniami. Przedstawia historie osób, które nie załapały się na sąd ostateczny i pozostały na Ziemi. Od momentu tak zwanej Paruzji świat nie wygląda już tak samo.
Projekt oparty jest na powieści Toma Perrotty pod tym samym tytułem.
Było coś podobnego to był serial "animowany" o podobnej tematyce i chyba przez jakiś czas leciał na MTV. ale niestety nie pamiętam tytułu.
http://www.filmweb.pl/serial/4400-2004-122684
A mi się natomiast od razu z tym serialem skojarzyło :P
mi chodziło o serial robiony w stylu komiksowym (z przesuwanymi klatkami) i tam też zniknęli ludzie tylko znacznie więcej i był facet który próbował odnaleźć żonę i córkę później okazało się, że to po części jego wina. za wszelką pomoc dziękuję.