Film - jak można było się spodziewać to ciężki i poważny dramat - w końcu życie po stracie najbliższych zawsze jest ciężkie i film to pokazuje. Ale pojawiające się wątki trudne do wyjaśnienia na pierwszy rzut oka intrygują i chce się oglądać dalej - póki co głównie dla tych wątków - przynajmniej ja tak mam :-) Film intryguje. Oby wyjaśnienie tajemniczych wątków nie rozczarowało bo zacząć film lub serial intrygująco nie jest zbyt trudno ale zakonczyć tak jak trzeba to juz inna bajka ;-)
Jeszcze go nie oceniam - za wcześnie.
No i wlasnie jezeli chodzi o "Pozostawionych" to "tu wlasnie jest pies pogrzebany".Nie bede ukrywal ze moim ulubionym serialem jest "Lost",no moze bez ostatniego sezonu,hehe.Od dawna mam nadzieje ze kiedys zobacze cos przynajmiej do niego zblizonego,mialem takie nadzieje przy "Flash Forward",nie udalo sie,serial dostal "cancel" po pierwszym sezonie,swoja droga jeden z lepszych seriali i moze dobrze ze sie tak stalo ze go nie ciagneli w nieskonczonosc bo przecierz jak spiewa jeden z polskich wykonawcow "trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym".Wszyscy wiemy jak to sie skonczylo w przypadku "Lost",wszystko bylo juz tak strasznie zagmatwane ze poprostu nie bylo szansy na jakies racjonalne wyjasnienia i dostalismy to co dostalismy w ostatnim 6 sezonie.Pamietam jak bodajze po 3 albo 4 sezonie widzialem wywiad z JJ Abramsem ktory powiedzial ze ta historia juz tak sie totalnie zapetlila ze sam nie ma pojecia jak z tego wybrnac.No i tu wlasnie wracamy do "Pozostawionych",jak wiemy wspolscenarzysta tego serialu jest osoba odpowiedzialna tez za "Lost" a mianowicie Damon Lindelof i boje sie bo ten pan juz na wstepie zaznaczyl ze w tym serialu nie dostaniemy zadnych odpowiedzi,wiec scenarzysci maja wielkie pole do popisu,ale mam nadzieje ze sie opamietaja bo nie jest sztuka mnozyc zagadki ale trzeba tez przynajmiej zostawic takie "otwarte drzwi" dla widza aby sam sobie dopowiedzial puente.Tak jak moj przedmowca uwazam ze serial intryguje ale co z tego bedzie czas pokaze...A wiec jednak moze "ze sceny zejsc..."
Przed premierą tego serialu gdzieś czytałem że twórcy liczą na to że widzowie skupią sie na problemach jakie spotykają bohaterów a nie na tajemniczym zniknięciu reszty ludzi a to niestety źle wróży bo to może być serial typowo dramatyczny. A raczej nie tego tu wszyscy oczekujemy :-)
PS Flash Forward dla mnie tez jeden z lepszych seriali i po zakończeniu sezonu oczekiwania miałem wielkie ale rzeczywiście może i dobrze że nie zaczeli wymyśłać dalej bo trudno byłoby utrzymac poziom.