Może mi ktoś wytłumaczyć jaki sens ma zmuszanie widza do oglądania na samym początku tej samej wstawki z wypowiedziami aktorów? Film nie umywa się ani troche do "kryminalnych gier" ale ogląda się ciekawie.
Przecież to jest serial DOKUMENTALNY, opowiadający m. in. o pracy oficerów operacyjnych z ówczesnego Wydziału Zabójstw. O jakich "aktorach" więc tu mowa?...
Nie czepiaj się bzdur, jak nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz wogóle , pytałem o coś innego...
Dobrze, że nazwałeś po imieniu to, co uskuteczniłeś powyższym wpisem - BZDURA. Abstrahując od faktu, że zadajesz bezsensowne pytanie, na które sam mógłbyś sobie odpowiedzieć. Taki był zamysł realizatora produkcji i tyle.
Pytam sie dlaczego reżyser katuje widza tą samą wstawka i każe mu ja oglądać w każdym odcinku. Ty nie abstrhuj damo słownikowa tylko pisz z sensem , a jeżeli nic nie masz do powiedzenia na me zadane pytanie, lepiej nie pisz. Twoj odpowiedż jest daleka od sensu...mam wrażenie że jesteś feministką , ukrzywdzoną matką polką, rencistką lub emerytką lub fanką radia Maryja."Taki był zamysł realizatora produkcji i tyle. " dziekuje że mnie oświeciłąś ale ja nie pytam o zamysły tylko o sens oglądania jednej i tej samej "rzeczy" w kółko.
Masz rację. Jestem feministką, matką Polką, palę staniki, nie cierpię mężczyzn i mam na imię Radek.
serio? dlaczego tyle jadu? kto Cię skrzywdził?
aż mnie ciary przechodzą na myśl, że możesz mieszkać w sąsiedztwie
Według mnie chodzi o to, by widz zapamiętał podejście policjantów do swojego zawodu. W tym kontekście ważnych jest także kilka innych wypowiedzi, np. tej o balansowaniu na granicy prawa. Pies nie jest zwierzęciem uznawanym w naszej kulturze za szlachetne, jednak z całą pewnością jednym z najbardziej pożytecznych (poza funkcjami hodowlanymi i rolniczymi).
Pomysl-jeśli serial(każdy z odcinków)jest emitowany w odstepie czasowym zazwyczaj tygodniowym to powtarzanie "wejscia" jest dosyć istotne dla ogladającego aby przypomnieć na czym serial bazuje(opiera sie).Ale głównym powodem tego typu zabiegu jest widz który nieśledzi całej serii a widzi tylko jeden odcinek więc dla kogoś takkiego to bardzo istotny pomysł reżysera.Zaznaczam,ze nie wszystkie początki sa identyczne.Fakt,że gdy oglada sie całośc za jednym razem(tak jak ja to zrobiłem-przypominając sobie serial)to jest to męczące,sam przezucałem poczatek.Pozdrawiam.