PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=658219}

Prawdziwe uczucie

Amores Verdaderos
2012 - 2013
7,7 1,0 tys. ocen
7,7 10 1 1041
Prawdziwe uczucie
powrót do forum serialu Prawdziwe uczucie

Zastanawiałam się ostatnio, w jaki sposób dobierani są aktorzy w telenowelach, czy są jakieś zdjęcia próbne, żeby sprawdzić, czy między daną parą 'zaiskrzy' na ekranie?

Wiem, pytanie trochę nie na temat, ale mam nadzieję, że na mnie nie nakrzyczycie:)

ocenił(a) serial na 9
Didi_5

Znawcą nie jestem, ale trochę o tym czytałam. Do niektórych telenowel czy ról są zdjęcia próbne, żeby zobaczyć czy aktorzy pasują do roli, a do niektórych są zapraszani, bo producent chce te konkretne osoby. Tak jest np. w przypadku nowej telki La Gata, do której zaproszono Maite Perroni i Daniela Arenasa

ocenił(a) serial na 8
Edi13

Z tymi znawcami to trochę przesadziłam :) chodziło mi oczywiście o osoby które już trochę telek widziały i wiedzą co nieco na temat produkcji.
No tak, jeśli dany producent pracował już z jakąś aktorką lub aktorem i telka odniosła sukces to nic dziwnego, że zaprasza ich kolejny raz.

Didi_5

ja np. wiem, że do AV strasznie długo szukali aktorki do postaci Victorii, było mnóstwo kandydatek, z których w końcu, po zrobienie próby z aktorem, który grał Arriagę, wybrano jedną.
to sami jeśli chodzi o Guzmana, też próbowali kilku aktorów dopasować do Eizy (Nikki)

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

Guzmancito to jak dla mnie im się udał :D Pierwszy raz widzę tego aktora w telenoweli i to chyba nawet lepiej, bo dzięki temu jest dla mnie bardziej wiarygodny w tej roli. Aktorki grającej Nikki też wcześniej nie widziałam i też myślę, że dobrze wybrali, fajnie gra rolę rozpieszczonej księżniczki z problemami :)
Starsza para nieco mniej mi przypadła do gustu, ale może się jeszcze do nich przekonam.

Didi_5

ja uważam, że obie pary im się udały ;)
jest między nimi niezwykła chemia, może to dlatego tak uwielbiam ten serial :P

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

Ja też bardzo lubię ten serial, już dawno nic mnie tak nie wciągnęło :) Nie odpuszczam żadnego odcinka :D

Didi_5

Ja też uważam, że najbardziej udał im się Guzman, czyli Sebastian Rulli :D
I też go oglądam pierwszy raz ;)

Vanessa100

Ja już Sebastiana widziałam w dwóch telkach, ale w AV podoba mi się najbardziej :)

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Fajny jest zarówno aktor jak i sama postać Guzmana. Guzmancito jest taki szlachetny i rycerski...:) Czytałam na którymś z wątków, że odpowiednik Guzmana z wcześniejszej wersji AV nie był taki kryształowy.

Didi_5

Zgadzam się. Tak, Guzmancito ma prawie same zalety ;) Tak, ja też czytałam, że we wcześniejszych wersjach jego postać nie była tak szlachetna i stała w uczuciach.

jagodajulia

W których konkretnie dwóch telenowelach widziałaś wcześniej Sebastiana?
Pewnie w Rubi ;)

Vanessa100

Nieee, w tej tylko na fotkach. Ja widziałam Sebastiana w Pasion (Sidła namiętności) (grał tam z Susy "parę" , a w AV grają rodzeństwo :D) oraz w CME (Kiedy się zakocham), ale to była niewielka rola i dobrze, bo w CME wcale mi się nie podobał jego look.

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Naprawdę grał w CME? Oglądałam tą telkę, ale zupełnie go sobie nie przypominam. Nie widziałam wszystkich odcinków, więc jeśli rola była naprawdę mała, to być może przegapiłam jego występ.

Didi_5

Tak, grał na początku ojca Reginy (Renaty) i Roberty. Miał brodę i dłuższe włosy. Pojawił się chyba w dwóch odcinkach i parę razy we wspomnieniach.

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

No tak, teraz sobie przypominam. Te pierwsze odcinki oglądałam bardzo pobieżnie i pamiętam, że ojca Renaty grał jakiś blondyn, ale nie pamiętam, jak dokładnie wyglądał. To, że ściął włosy pewnie bardzo go zmieniło, ale chyba taka fryzura bardziej pasuje do ochroniarza niż długie włosy, wygląda bardziej profesjonalnie :D

jagodajulia

Rulli podobno znowu ma długie włosy. To prawda?

użytkownik usunięty
Vanessa100

Tak, to prawda w "Lo que la vida me robó" ma już dłuższe włosy.

Vanessa100

Tak, tak, ale nie są bardzo długie.

użytkownik usunięty
jagodajulia

Nie zdążyły mu jeszcze odrosnąć :)

jagodajulia

W ogóle to jaki Rulli ma naturalny kolor włosów?

Vanessa100

Hmm tak prawdę mówiąc to nie wiem. Po zdjęciach mogę stwierdzić, że ciemny blondyn, albo szatyn (ale zawsze mógł się zafarbować do telki), ale później miał jaśniejsze włosy.

Didi_5

Tak, są castingi. Jednak też istnieje grupa aktorów/aktorek, którzy mają kontrakt z jakąś wytwórnią i np przez trzy lata ma zagwarantowaną główną role w telce i tylko dobierają mu partnerkę lub partnera.
Co do Guzmana i Nikki to mogę napisać, że Sebastian na castingach miał długie włosy i do roli je ściął ;)

jagodajulia

Dodam, że na castingu
+ do roli Liliany: Alejandra Garcia, Dulce Maria, Sherlyn.
+ do roli Roy'a: Carlo Guerra (?), Diego de Erice.
+ do roli Guzmana: Jose Ron
+ do roli Victorii: Maribel Guardia
Wymieniłam tylko niektóre osoby.

jagodajulia

Według mnie całą obsada "Prawdziwego uczucia" jest świetnie dobrana.
Najlepiej dobrali Guzmana, po prostu idealnie :D:D

Sukces telenoweli = interesująca fabuła + przynajmniej jeden mężczyzna naprawdę przykuwający uwagę ;)

A co do par Nikki/Guzman i Victoria/Arriaga, to moim zdaniem obie pary się udały.

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Zgadzam się co do recepty na sukces telenoweli. Dodałabym jeszcze że fajnie jest, gdy wprowadzają trochę humoru do scenariusza i nie wszystko jest na poważnie.
Osobiście nie przepadam za telkami, gdzie wszystko toczy się wg schematu: uboga dziewczyna poznaje bogatego chłopaka, szybko zakochują się w sobie, biorą ślub wbrew woli jego rodziny i następnie w wyniku intryg zostają rozdzieleni, a w międzyczasie okazuje się, że dziewczyna jest w ciąży, ale nie mówi o tym mężowi itd...zaczęłam oglądać co najmniej dwie takie telki i nie dotrwałam do końca.

Co do obsady AV, to fajne są też postacie drugoplanowe: Tomasina, 'Sokół1' :), Betty, Polita, Jean Marie, ostatnio polubiłam nawet Cristinę i Liliana też w sumie przestała mnie już irytować :)

Didi_5

Racja, humor też potrzebny, a nie wszystko na poważnie.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Nie widziałam, że Jose był brany pod uwage do roli Guzmanka. Jakoś go sobie nie wyobrażam w tej roli. Sebastian jest w niej za to świetny :) Zgadzam sie z Vanessa100- cała obsada AV jest bardzo dobrze dobrana :)

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Oh, jak dobrze, że nie wybrali Jose Rona do roli Guzmana, widziałam tego aktora w Cuando me enamoro i niespecjalnie mi się podobał. Poza tym on nie jest chyba zbyt wysoki, więc by raczej dziwnie wyglądał przy Nikki w szpilkach.

Za to Roy'a jak dla mnie mógłby grać inny, bardziej interesujacy aktor, no ale może nie chcieli robić Guzmanowi zbyt dużej konkurencji :)

Oglądałam trochę Rebelde i jakoś nie wyobrażam sobie sceny, w której Dulce Maria rozmawia z kwiatkami :D :D

Didi_5

Ja też się cieszę, że nie wybrali Jose Rona, on mi się nie podoba. Mauricio Mejia podobno też był brany pod uwagę, ale on też raczej nie jest za wysoki.

Aktor grający Roy'a jest taki ooo. Chociaż żadną konkurencją dla Frankiego nie jest :D

Ja nie oglądałam tego serialu, ale dobra aktorka zagra wszystko ;)

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Dla Frankiego trudno byłoby znaleźć poważną konkurencję :)

Tak, dobra aktorka zagra wszystko, ale ja ją znam tylko z jednej roli, gdzie miała niewyparzony język, więc pewnie dziwnie by mi się ją oglądało w roli słodkiej Lili :)

Didi_5

Strasznie irytuje mnie postać Liliany gdyby wybrali Dulce to przypuszczam ,że w moich oczach wiele by straciła.

kwiatuszek446

Ja najwyraźniej należę do mniejszości, ale mnie postać Liliany jeszcze nie irytuje.

ocenił(a) serial na 8
kwiatuszek446

Mnie Liliana denerwowała na początku, ale teraz już się chyba do niej po prostu przyzwyczaiłam.
Nie przepadam też za postacią Pauli, ale ponieważ to mama Guzmancita, to jakoś ją toleruję :D

Didi_5

A mnie Paula wkurza, bo ona oczekuje przebaczenia od syna, a chyba zapomniała, że zostawiła swoje dzieci z ojcem hazardzistą i się z nimi na pewno przez kilkanaście lat nie kontaktowała.

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Dla mnie ten motyw pozostawienia dzieci i zerwania kontaktów jest dość niewiarygodny. Rozumiem, że chciała odejść od męża, ale to, że zostawiła dzieci na 20 lat jest nieprawdopodobne. Nie jest przecież osobą bez uczuć i nawet jeśli miała jakąś chwilę zapomnienia i szaleństwa to dziwi mnie, że wytrzymała tyle lat bez kontaktu z dziećmi.

Anibal zresztą nie jest lepszy. Zmarnował swojej córce życie tylko dlatego, że nie podobał mu się jej narzeczony. Wiadomo, każdy ojciec chce dla córki księcia z bajki ale są jakieś granice...

Didi_5

Dla mnie też. Ja nie wiem jak można zostawić dzieci, męża tak, ale dzieci? JAk Felipe był w stanie wszystko przepuścić to ona mu dzieci zostawiła, a jakby stracił dom, dzieci wychowywałyby się na ulicy? Nie pomyślała o tym? Dokładnie. Niby mówiła, że nie przestała o nich myśleć, ale dla mnie jest to nie do ogarnięcia...

Niestety Anibal okropnie postąpił. Miał tyle kasy, że jakby chciał to mógłby pomóc córce i jej chłopakowi i córeczce, a ten zrobił jedną z najgorszych rzeczy...

kwiatuszek446

Dlaczego nie lubisz Liliany?
Chyba z powodu jej przesłodzenia :D